De mooiste bergwandeling van Zuid-Tirol.

Daarvoor neem je in Plose, net buiten en vooral boven het stadscentrum van Brixen/ Bressanone, de kabelbaan. Die sleept je in geen tijd nog een serieus pak hoger, tot ruim boven de 2000 m. En daar begint het avontuur dan. Met hopen wandelwegen voor ijverige, getrainde stappers. Maar ook met de fantastische Woody Walk. Een 4km lange wandellus die voor de helft gedecoreerd is met prachtige houten speeltuigen en ander idyllisch entertainment. Het uitzicht op de Dolomieten is overal even waanzinnig en de tour is zeker niet te zwaar. Mijn kinderen hebben maar een beetje gezeurd. En ik heb ze maar een beetje gedragen. Nee, lukt echt wel. En baby’s of peuters stop je gewoon in een (stevige) buggy of wandelrugzak.

De Woody Walk start in de berghut naast de kabelbaan. Die heeft al meteen een heerlijke speeltuin  trouwens. En halverwege de wandeling kan je heerlijk pauzeren in de zowaar nog mooiere Rossalm. Het leven is pretty perfect op een berg.

plose en rode haan - 1 plose en rode haan - 2plose en rode haan - 3 plose en rode haan - 5 plose en rode haan - 7plose en rode haan - 9plose en rode haan - 10plose en rode haan - 12 plose en rode haan - 16 plose en rode haan - 15 plose en rode haan - 18plose en rode haan - 14plose en rode haan - 21 plose en rode haan - 19 plose en rode haan - 20 plose en rode haan - 22 plose en rode haan - 23 plose en rode haan - 24

Meer Zuid-Tirol? Wij gingen op boerderijvakantie. Daar lees je hier én hier veel meer over!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.