Naar Zwitserland met Intersoc. En met de trein.

Op reis met de mutualiteit. Echt funky klonk het mij niet in de oren, eerlijk gezegd. Al was ik vroeger stiekem jaloers op 14-jarigen die naar Maloja of Fisch gingen. Daar moet ik toch één of ander mythisch beeld van in mijn hoofd gehad hebben. Maar kijk, het is nooit te laat. En tussen toen en nu zijn het aanbod, de accommodaties en de service alleen maar verbeterd. #understatement. Je hoeft trouwens al lang niet meer bij de CM te zitten om mee te mogen op Intersoc vakantie. De all-in vakanties in de eigen hotels in Zwitserland of in de partner-hotels daarbuiten, zijn beschikbaar voor iedereen.

Het geheel mag dan misschien nét niet het Club Med-niveau halen (al heb ik dat ook maar van horen zeggen ;)), wat je krijgt in ruil voor een vast, meer dan redelijk bedrag (kinderen onder de 6 jaar zijn gratis, kinderen boven de 6 jaar betalen een vriendelijk prijsje) is niet min. Vol pension, drank de hele dag door (enkel speciale warme dranken en aperitieven zijn extra te betalen), onbeperkte & gratis kinderopvang mét activiteiten, gratis deelname aan begeleide wandel- en mountainbike tochten (voor elk wat wils, op elk niveau, met of zonder kinderen, een voormiddag, namiddag of een hele dag), mogelijkheid om zelf je lunchpakket samen te stellen,… En liefde, héél veel liefde. Van het vriendelijke personeel en de gepassioneerde vrijwilligers. De meesten onder hen zijn niet aan hun proefstuk toe en komen voor de zoveelste keer of zelfs voor het zoveelste seizoen op rij. En ik vrees dat ze ons ook besmet hebben met dat hardnekkige Intersoc-virus.

Ons, dat zijn mijn mama, de kindjes en ik. Een familie-combinatie die allerminst een uitzondering was in het statige Palace Hotel in Wengen. Een hotel dat meteen een warm en gezellig nest werd. Eén grote familie waren we daar als het ware, met overal spelende kinderen (Na dag 1 hadden die twee van mij al friends for life gemaakt!). Niks strenge regels, enkel respect en tolerantie.

Nu, hoewel je makkelijk contact legt in het restaurant, de bar of op uitstap, is een Intersoc-vakantie niet verplicht een groepsreis. Je bent en blijft de baas over je eigen verlof. Wil je mee op uitstap of deelnemen aan één of andere activiteit? Gewoon even inschrijven de avond voordien. Je kinderen last-minute droppen in de opvang voor een tripje met z’n twee? Geen probleem. Zelf erop uit of chillen op het panoramisch terras? Allemaal goed. Jij kiest en vandaag kan gerust totaal anders zijn dan gisteren of morgen.

En wij gingen dus relaxt met de trein. Rustig lezen, spelen, koffietje drinken,… Treinen zijn niet altijd super stipt, dat moet wel gezegd. Maar het is allemaal goed gekomen. Zowel op de heen- als op de terugreis.

En nu zit ik hier thuis. Supercontent terug te kijken op een prachtige week. Als ik mijn ogen sluit zie ik de bergen. En al die fijne mensen. Merci allemaal. Merci Intersoc!

PLUSPUNTEN WENGEN:

-Wengen is autovrij. (Als je met de wagen komt, moet je die achterlaten in een grote betaalparking aan het station van Lauterbrunnen.)

-De uitzichten zijn 360 fenomenaal. De Jungfrau, de Mönch, de Eiger, … De minste wandeling is spectaculair.

-Er is een openluchtzwembad. Licht verouderd, maar daarom eens zo charmant. En die ligging, dat zicht! Daar kunnen er weinig aan tippen.

-Als je zomers in de bergen maar niks vindt, kom dan in de winter. Wengen heeft een interessant skigebied en Intersoc biedt heel wat coole wintersportvakanties aan!

MINPUNTEN WENGEN:

-De treinreis bevat een stevig aantal overstappen. Dus dat betekent hier en daar serieus slepen met kinderen en bagage. Hou daar rekening mee.

-Wengen is een bergdorp. Zonder openbaar vervoer (treintjes en bussen) kom je niet zo ver. En laat dat openbaar vervoer nu net heel erg duur zijn. Als je elke dag op pad wil, veel wandelingen maakt en/of Jungfraujoch- “The top op Europe” wil bezoeken, koop je best een Jungfrau Pass voor meerdere dagen. En die hapt stevig uit je budget, zelfs met een mooie Intersoc-korting. Hou dus zeker voldoende centjes over voor deze uitgave. (Kinderen onder de 6 jaar zijn gratis!)

-Alles in Zwitserland is duur. Eten en drinken doe je dus best zo veel mogelijk in het Intersoc-hotel.

12 Comments

  1. Toen ze mij vroegen naar mijn vakantieplannen deze zomer, keken de meesten een beetje bedenkelijk. Een collega zei zelfs, “Naar Zwitserland? Wat ga je daar in godsnaam gaan doen?” Ik vond het ook niet de meest sexy bestemming, had eerlijk gezegd een beetje mijn bedenking bij zo’n Intersoc-vakantie, verwachtte een hotel à la jeugdherberg, maar het tegendeel bleek toen we aankwamen in Zinal. Een mooi hotel met echte hotelfaciliteiten, een organisatie om u tegen te zeggen, vriendelijk en enthousiast personeel, lekker eten met een groot aanbod (ik moest mijn muesli met sojamelk niet missen ‘s ochtends), wondermooie omgeving. Mijn kids waren blij want die konden een hele dag met andere kindjes spelen, en draai het of keer het, als uw kinderen content zijn, ben je als ouder pas écht ontspannen. Ja Erika, ik ben ook overtuigd

  2. Same here: St Moritz = top
    Mijn kinderen zijn niet de meest sociale en ze hadden neefjes en nichtje mee om te spelen. Geen friends for life dus. Maar het was echt tof. Zelfs een complete nostalgie-wandeling langs Maloja Palace gedaan. Al was daar voor de kinderen niet veel aan 😉
    btw als je graag een superdeluxe kuuroord-zwembad wil: St Moritz heeft er eentje om u tegen te zeggen op nog geen 10 minuten stappen van het intersochotel. Duur, maar dat ken je ondertussen wel in Zwitserland.

  3. Al tien jaar fan van Intersoc… De eerste jaren mee als vrijwilliger & jobstudent, daarna nog een paar keer met het lief, die ik trouwens bij en dus dankzij Intersoc leerde kennen. En Zwitserland en zeker Wengen zit voor altijd in mijn hart. Zo schoon daar!

  4. En mocht je houden van de zon… Er zijn nog altijd de partnerhotels! Ik nodig je graag uit, als coördinator van Intersoc, om met ons op stap te gaan – begin Juli – naar het mooie Salomo in Spanje. Zo kan je eens het vergelijk maken met een eigen hotel (of gewoon de beide boeken 😉 ) !! Ik stuur alvast een leuk linkje door : http://salomo.btechnic.be/

  5. Leuke herinnering 🙂 en supermooie foto’s ! Wat mij betreft zeker een aanrader voor ouders én kinderen. Ik ga zeker nog es met Intersoc op reis maar Wengen vink ik af haha. Heb jij al winter/ski-plannen ?

  6. ‘t Ziet er allemaal prachtig uit! We waren met Intersoc reeds op skiverlof in Zinal. In de krokusvakantie betekende dat lang wachten om beneden de grote ‘bak’ naar de skipistes te nemen. Weet iemand of dat in Wengen in de krokusvakantie ook zo is?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.