Vakantie vibes! Tips voor trips, met en zonder kids.

Zuid-Afrika was een geweldige opener van het nieuwe reisjaar. En waarschijnlijk meteen ook de verste en grootste trip van 2016. Maar dat neemt niet weg dat ik er de komende maanden graag nog wat kleine en middelgrote reisjes aan toevoeg.

Zo hebben we voor de paasvakantie geboekt in Port Greve. Een prachtig Landal-park, in Zeeland. Niet te ver en toch helemaal anders dan thuis. Comfortabel middenin de natuur.
We gaan met het gezin, maar halverwege de week komen mijn ouders en grootouders ook een nachtje slapen. Toch plaats genoeg in onze bungalow voor acht personen.

Later in april staat er een weekendje Oostende gepland.

En begin mei gaan we zowaar kamperen. Met dank aan Vacansoleil. We kozen voor een verblijf in een nieuwe Serengeti Tent op een fijne camping in de Dordogne. Nu maar hopen op mooi weer en een easy autorit.

In juni trek ik dan samen met mijn mama en de jongens naar Zuid-Tirol voor een heuse boerderijvakantie. Een jaar of zes geleden was ik al eens in de regio voor Vlaanderen Vakantieland en o mijn god, ik wist meteen dat ik ooit zou terugkeren.

Eind september verwen ik mezelf met een hele week yoga in dit paradijsje.

En daarna… ligt het nog wat open begot. Alle voorstellen en ideeën welkom 😉

5 Comments

  1. Vorig jaar reden we met mijn schoonbroer- en zus naar de Beaujolais voor de feesten van de nieuwe Beaujolais en bezochten we Macon. Het viel ons zo goed mee dat we dit najaar met zijn vieren een andere wijnstreek in Frankrijk, de Elzas, gaan bezoeken !

  2. Suggesties: Regio Gers in Frankrijk.Net boven de Midi-Pyreneeën en wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd,maar dan zonder horden toeristen.Denk glooiende landschappen met zonnebloemen,kleine vestingstadjes en op 1,5u rijden de Pyreneeën.
    Wij verbleven bij een koppel Belgen die al 10j geworteld zijn in de regio.Ze hebben er een zalig rustig domein: Domaine Gajolles waar de kinderen naar hartelust kunnen ravotten in de grote tuin of ploeteren in het zwembad.Wij verbleven er met ons zoontje van 2,5j. op een ruime kamer met mooie moderne badkamer.S Avonds,voor het diner legde we hem boven te slapen alvorens aan te schuiven met de andere gasten voor een lekkere maaltijd.Tineke en Patrick hebben er alles aan gedaan om ons welkom te doen voelen met onze kleine spruitjes.Ook al was hij om 7u altijd al wakker. 🙂 Maar dan gingen we spelen id living beneden of wandelen op het domein en reeën spotten of de tractoren bij de buurman bewonderen. Ideaal ook als nazomeruitstap.En met easy jet of ryanair ook goedkoop te bereiken.

  3. Oeh enjoy. Klinkt goed in elk geval. Ik hou het voorlopig bij Milaan begin juni, Rock Werchter eind juni en Sevilla waarschijnlijk in het najaar. Aftellen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.