Vancouver Island. Over orka’s, giga bomen en heerlijke stranden.

Vancouver Island. Het klinkt als een klein aanhangsel van de stad, maar in wezen is het eiland groter dan België. Wij spendeerden er de laatste dagen van ons (West-)Canadese avontuur en kwamen tijd en ogen te kort.

Wat we wél deden?

  • We namen de ferry in Horse Shoe bay, Vancouver. Na het droppen van onze RV en het ophalen van een nieuwe huurwagen. (Reserveer je ferry zeker op voorhand in het hoogseizoen!) De overtocht duurt 90 minuten en is heel relaxt. Als er geen bosbrand-smog over het water hangt, is het uitzicht prachtig én met wat geluk spot je zelfs een walvis. (Wij hadden pech.) Je komt aan in Nanaimo.
  • We logeerden in het mooie Qualicum Beach Inn Hotel in Qualicum Beach, recht tegenover het strand.
  • We reden naar Cathedral Grove (stokoude, gigantische Douglas trees! Indrukwekkend!) en het charmante Qualicum Falls. (Een waar klim- en klauterparadijs voor onze jongens! Relatief weinig toeristen!)
  • We gingen whale watchen met Ocean Ecoventures in Cowichan Bay en beleefden daar het absolute hoogtepunt van onze reis. Ocean Ecoventures werkt met kleine boten (meestal zodiacs, max 12 personen per boot, kinderen toegelaten) en uiterst gepassioneerde gidsen. Geen moeite is te veel, er wordt niet op de klok gekeken. Wij cruisden en dobberden wel 4u rond. We zagen tientallen orka’s, twee bultrugwalvissen en een kolonie zeeleeuwen. En kregen tranen in de ogen van zoveel moois in het licht van de perfecte zonsondergang. Geniet vooral even mee…

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.