Een verre reis met kinderen? Ja dat kan!

Binnen Europa reizen met kinderen is voor weinig mensen nog een issue. Maar als je naar het andere eind van de wereld trekt met je koters, is er meestal minder begrip. Sommige mensen verklaren je zot. Anderen loven je moed.

En eigenlijk zijn beide reacties overdreven. Ik ben niet gek en ook niet overdreven heldhaftig. Ik probeer mijn eigen vakantieverlangens gewoon zo goed mogelijk te verenigen met die van mijn kinderen. En ze terzelfder tijd iets bij te brengen. Want reizen is leren. Elke dag opnieuw. Voor hen, voor mij, voor ons als gezin.

En nee, uiteraard ziet zo’n verre reis er al lang niet meer uit als vroeger. Toen ik nog kinderloos en onvermoeibaar was. De kleinsten bepalen nu het tempo en beïnvloeden (al dan niet bewust) elke keuze die je maakt. Maar dat maakt de reis of het avontuur er zeker niet minder groot(s) op. Met een klein beetje creativiteit vind je overal voor elk wat wils. Of maak je jong en oud warm voor dezelfde pleziertjes.

Reisorganisatie Riksja Kids is daarbij trouwens dé perfecte partner in crime. Zij kennen overal ter wereld de leukste logies en de (ont)spannendste activiteiten, specifiek voor gezinnen met (kleine) kinderen. Je kan per bestemming kiezen uit een aantal uitgestippelde, individuele rondreizen of je opteert, net als wij in Canada, voor een ‘bouwsteen’ hier en daar.

Zo gingen we fietsen in Stanley Park. En vlotvaren (=’rustige’ rafting) op de Athabasca-rivier in Jasper National Park. Twee zalige activiteiten. Voor ons én voor de jongens. De foto’s spreken voor zich, me dunkt.

 

10 Comments

 1. Oh Canada is zo’n fantastisch land, zeker het westen. Wij waren er ook al met onze anderhalfjarige peuter (toen) en dat viel heel goed mee. Zoals je zegt: je reist anders dan zonder kinderen, maar het lukt echt wel super goed met kinderen.

  leuke foto’s.

 2. Dit jaar deden we Mallorca met de kinderen én Malediven zonder de kinderen, maar voor volgend jaar twijfelen we ook over een verre reis met kids, jouw positieve reactie heeft alvast een beetje twijfel weggenomen…!

 3. Hi Erika,
  en het kriebelt weer om met onze tweeling van 3 jaar een verre reis te maken. Wat ik mij ook afvraag is hoe of in wat jullie logeren? Hotels? B&B? Kamer delen? Aparte kamers? Een recente ervaring met 4-een-kamer-delen-in-een-hotel is niet echt bevorderlijk voor de nachtrust en meer…
  Liefs,
  Anouck

 4. Ik plan ook om volgend jaar met onze 2 jongens (tegen dan 6 en 3,5 ongeveer) een verre reis te maken (met de nadruk op ‘ik’, want mijn echtgenoot is nog niet overtuigd dat de jongste dat aankan ;-)) Zal allicht de VS worden; we gingen 10 jaar geleden als koppel naar New York en zou het bij wijze van jubileum wel tof vinden om in 2018 om met ons vieren te gaan. Heb je tips om met de jetlag om te gaan bij jonge kinderen? Thx en groetjes!

  • Hey Jennifer,
   De ervaring leert me dat wij als volwassenen meer last hebben van de jetlag dan onze kinderen ;)) En NY is maar 6u, dat komt zeker goed. Zoveel mogelijk kiezen voor rechtstreekse vluchten, op ‘goeie’ uren. Hoe meer ze kunnen rusten/slapen op het vliegtuig hoe beter. En zien dat je na een vlucht niet nog een hele dag moet doorkomen… Veel succes en veel plezier binnenkort! X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.