Grijze wolken counteren? Praten, bleiten en slapen!

erika - 1

Een fragmentje uit Happy Mama om de week te beginnen.

“Hoe gelukkig je ook bent met dat verse wezentje, niemand kan je behoeden voor de momenten waarop het allemaal wat minder gesmeerd verloopt. Elke (jonge) mama heeft slechte dagen. Sommigen hebben zelfs slechte maanden en een paar uitzonderingen hebben een slecht jaar. Maar niet iedere moeder durft ervoor uit te komen. Uit vrees waarschijnlijk dat ze als ‘zwak’ bestempeld zal worden. Nochtans doet erover praten al wonderen. Herkenbare verhalen zijn geweldige oppeppers. Weten dat je niet alleen bent, een perfect medicijn. En gewoon eens goed bleiten was en is bij mij ook steevast succesvol. Even alle spanning en emotie eruit, even vooral niet sterk zijn. En daarna slapen. Lang en veel slapen. If possible.”

En ondertussen schrijf ik hier rustig verder aan een post over ‘wapenstilstand’. Een bestand in mamaland welteverstaan. En tot welk ‘verdrag’ dat eventueel zou kunnen leiden. Schoon toch met 11 november in het vooruitzicht?

4 Comments

    • in feite gaat dat voor alle problemen op, ze zeggen niet voor niets “er eens over slapen”, de problemen zijn mss niet verdwenen, maar ze zijn toch op zijn minst iets duidelijker

  1. dit is jammer genoeg ook van toepassing op wat “oudere” mama’s… en ik heb de indruk dat het alleen maar erger wordt naarmate de kinderen ouder worden. Mijn grijze wolken zijn door de jaren heen zwarte donderwolken geworden… Ik praat en ‘bleit’ er op los de laatste maanden. het is maar de vraag hoelang je dit kan volhouden… en wil volhouden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.