Alles is anders nu. (Maar helemaal goed zoals het is.)

Alles is anders sinds het voorjaar van 2018.

Maar kijk, it is what it is. En wat het moest zijn, blijkbaar. Omdat wat was, niet houdbaar bleek.

En het gaat wel. Ik durf stilaan te zeggen dat ik trots ben op ons drietjes. Ik heb dan ook heel bewust en intens gewerkt aan ons ‘nieuwe team’. De trio-versie van ons oorspronkelijke kwartet.

Er zijn oude en nieuwe twijfels, maar ook oude en nieuwe zekerheden. Het is vaak zoeken en daarna vinden en soms gewoon ook blijven zoeken. Alles blijft altijd onvolledig en imperfect. Maar dat is misschien juist een hele mooie drijfveer.

Wat ik het moeilijkste vind? In mijn kleine bedrijfje CEO, creative en zorgverlener tegelijk zijn. Een duidelijk kader creëren, alle praktische zaken plannen en regelen, maar ook pamperen en entertainen. Koken, wassen en plassen. Maar ook huiswerk begeleiden. Taxi-diensten naar voetbaltraining en zwemles plannen en verzorgen. Opvang organiseren en boekentassen maken. Maar ook meespelen, knutselsessies faciliteren en verhaaltjes voorlezen.

Je beseft pas hoe makkelijk het is om die dagdagelijkse taken te verdelen, als je ze plots allemaal alleen moet doen. En dan krijg ik stiekem nog onwaarschijnlijk veel support van mijn ouders, grootouders en zus. (Eindeloos respect voor wie het écht alleen moet doen!)

Maar ondanks dat, gaat het dus best goed met mij. Met ons.
Anders dan vroeger. Maar anders is niet slecht. Soms zelfs beter.

11 Comments

 1. Hoi, je kent me niet maar ik zie jou aan de school poort. En we zitten in hetzelfde schuitje. Voor mij sinds januari 2018. Alleen deed ik het vroeger ook alleen. Dus voor mij is het vooral moeilijk om dat alles nu te “moeten” afgeven.
  Maar zoals je zegt: het is zoeken, vinden en blijven zoeken. Het is wat het is. Imperfect, maar dat was vroeger zeker niet beter.
  Een nieuw team! En het gaat best goed.
  Merci, om dit te delen.

 2. Pas single mam geworden na 8 jaar, doodsbang en toch weer ongeduldig naar een betere toekomst. Mooi verwoord, hoopgevend, dank je Erika.

 3. leuk dat je alles zo kunt vertellen het is ook moeilijk om alleen twee van die bengels op te voeden maar ja wat wil je je moet het toch maar weer doen wij wensen je veel succes

 4. Ik was ooit ook een alleenstaande mama die het effectief allemaal op haar eentje moest doen, en kijk… ik kwam volledig op mijn poten terecht 😉 Het lukte mij, dag na dag. Met vallen en opstaan. En soms al eens gevloek. Maar altijd met heel veel liefde 🙂
  Als ik da kan, gij zeker ook 😉
  Go for it!

 5. Bedankt voor je post! Het geeft hoop.
  In de tijd gestart met je boek van happy mom, nu 3 jaar later sta ik er ook alleen voor.
  Ik ben onzeker voor wat gaat komen maar toch hoopvol. Het zal anders zijn maar daarom niet slechter!
  Je doet dat goed Erica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.