Erika exploreert: de eilanden van Guadeloupe. Part V: Basse-Terre.

guade - 7

Basse-Terre is puur natuur. Het eiland wordt gedomineerd door de vulkaan La Soufrière en die is een zware beklimming naar het schijnt meer dan waard. Wij hadden er helaas geen tijd voor, maar hieronder zie je de prachtplekken die ik wél heb mogen ontdekken.

MUST SEE/ MUST DO

La Cascade aux Ecrevisses. Ongeveer halfweg La Route de la Traversée en diep in het nationaal park. Niet de grootste of meest indrukwekkende waterval, wel een mooie en makkelijk toegankelijke. Zwemmen kan als je niet bang bent om eerst over en tussen een hoop stenen te huppelen.

guade - 4 (1) guade - 5

Spa, resto en ecolodge Tendacayou. Hét paradijs op aarde, zonder overdrijven. Wat een vibes, wat een creativiteit, wat een schoonheid. Perfect geïntegreerd in het landschap en met magistrale views. Een middagje in de SPA is al veel, maar een overnachting maakt het helemaal af. Hier slaap je in luxueuze boomhutten, of zeg maar -kastelen, en wordt douchen een wel héél bijzondere ervaring.

guade - 9guade - 12guade - 13guade - 14guade - 16 guade - 18 guade - 19 guade - 20

Parc des Mamelles. De lokale zoo. En misschien wel de mooiste die ik al gezien heb. Heel bijzonder en in perfecte harmonie met de natuur aangelegd. Een heerlijke uitstap met kinderen!

guade - 17

Snorkelen in het Réserve Cousteau, onder begeleiding van de heerlijke Antoine van An-Ba Dlola op de Plage Caraïbes in Pointe-Noire. Een uitgeweken Corsicaan die zijn passie voor de oceaan op een bijzonder aanstekelijke manier overbrengt. Samen met hem zwem je tussen de mooiste koraalriffen, vissen én waterschildpadden. Een ongelooflijke ervaring!

guade - 21 guade - 24guade - 26

MUST EAT

An Ba Rezen La op de Plage Caraïbe in Pointe-Noire. Het restaurant van Léonce, de liefste chef ter wereld. Local food met liefde bereid. En zó geweldig lekker.

guade - 22

Resto/snack Les Amaryllis. Tegenover Parc des Mamelles. Hier haal je een snelle en lekkere hap voor of na een bezoekje aan de zoo of de waterval.

guade - 6

MUST SLEEP

Hotel Habitacion Grande Anse in Deshaies. Mooie bungalows en een heel fijn zwembad. Het strand ligt aan de overkant van de straat.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Meer lezen over de andere eilanden van Guadeloupe?
Grande-Terre.
La Désirade.
Marie-Galente.
Les Saintes

Meer foto’s bekijken? Check mijn IG en FB.

4 Comments

    • Danku 🙂
      Ja, voor jullie twee dan misschien? Ter plaatse is het ook heel fijn voor kindjes, maar de vliegreis is lang natuurlijk…x

  1. Beste Erika,
    Is Guadeloupe een bestemming geschikt voor kleine kinderen? (8j, 5j en 2.5j tegen dan)? We zoeken een zonnige, exotische bestemming voor de herfstvakantie.

    • Hey Veronique, ik ben er zelf zonder kinderen geweest, maar ik denk van wel. Mooi weer, compact, frans als voertaal, alle voorzieningen vanuit Frankrijk, maar dan exotischer… Je zal alleen vanuit Parijs moeten vliegen denk ik. Liefs!! Erika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.