Filmtip: GUS. De animatiefilm van het jaar!

zomer2015 - 2

Ik mocht mijn stem lenen aan de mamavogel in het verhaal (typecasting begot!), maar dat is niet de reden waarom ik jullie deze film zo graag wil aanraden. Waarom dan wel? Omdat GUS dé animatiefilm van het jaar is. Misschien wel één van de mooiste die ooit gemaakt is. Zo anders dan alle andere prenten in het genre. Extreem fantasierijk en met prachtige boodschappen over liefde, vriendschap, generatieverschillen, levensdromen en ambities.

Het verhaal in het kort:
Gus is schuw vogeltje, alles behalve een durver. Maar grote dromen heeft hij wel. Tijdens de grote vogeltrek krijgt Darius, de vogel die de zwerm al jaren aanvoert op hun lange reis naar het zuiden, een ongeluk. Al z’n geheime kennis over de route moet hij toevertrouwen aan een opvolger. En dat wordt… Gus! Maar is hij klaar voor zo’n belangrijke opdracht?

De trailer geeft je ook een mooi voorsmaakje.

En hier vind je alle praktische info.

De film ging afgelopen weekend in première op het filmfestival van Oostende. En vanaf vandaag, 16 september, kan je ‘m gaan bekijken in volgende bioscopen: UGC (Antwerpen), Kinepolis (Antwerpen, Hasselt, Leuven, Brugge, Oostende, Kortrijk, Gent, Brussel), Utopolis (Mechelen, Turnhout), Euroscoop (Genk, St. Niklaas, Lanaken, Maasmechelen), Studio Skoop (Gent), Aventure (Brussel), Roxy Theatre(Koersel), Palace (Aalst), Cinema Albert(Dendermonde), Cinema Central(Ninove), Cinema (Koksijde), Cinema De Keizer (Lichtervelde).

Dankzij Jekino, de distributeur van de film, mag ik bovendien een superleuke goodie weggeven: het enige echte GUS T-shirt! Ik heb er eentje in maat 5/6 jaar en eentje in maat 7/8 jaar in de aanbieding.

zomer2015 - 1

Hoe maak je kans op zo’n t-shirt? Heel simpel. Doe mij en de andere lezers hieronder in de comments een leuke (kinder-)filmtip cadeau en laat me ook de maat van je kindje weten. Ik pik er dan volgende week, totaal random, 2 winnaars uit. Deal?

16 Comments

 1. Big Hero 6 is ook een toppertje. Maat 5/6 zou geweldig zijn voor ons Gustje die binnen 3 weken jarig is 🙂 Bedankt voor de super tip!

 2. Leuke tip! Naar het schijnt is Inside Out ook een hele mooi Pixarfilm over emoties. Je duikt in het hoofd van een kindje en ziet hoe er verschillende emoties achter het stuur in zijn hoofd/hart kruipen.

 3. Ziet er leuk uit! De toppers bij mijn kids zijn “assepoester” (en ik heb 2 zonen), “frozen” en “mr peabody and sherman”. (en natuurlijk ook cars, maar dat gaat hem volgens mij eerder over de leuke auto’s dan over de inhoud van de film) 😉

 4. Met 2 dochters in huis worden alle prinsessenfilms gesmaakt, maar Rapunzel heeft toch een speciaal plekje gekregen. Niet geschikt voor gevoelige moederhartjes… 🙂

 5. Mijn filmtip: Shrek! Al wat oud maar nog steeds heel mooi, ook voor mama en papa vind ik.
  Mijn zoon draagt maatje 5/6 jaar, trouwens 🙂

 6. Elke kinderfilm is prachtig van jekino. Gus zagen we gisteren hij is echt de max: antboy is ook een aanrader. Maat 5/6 zou de max zijn

 7. Mijn dochter sweept met Merida van Brave! Vooral de stoere meid die met pijl en boog schiet en haar leven in haar eigen handen neemt!
  Mijn dochter heeft maat 7/8.
  Bedankt!

 8. Met een bijna 4-jarige zoon in huis blijft Cars hier de absolute topper!
  Moet heel eerlijk toegeven dat ik het geen opgave vind om mee te kijken
  Finding Nemo blijft ook mooi om te zien.

 9. Wij kijken hier ook al uit naar Gus, vooral omdat we één van de stemacteurs, Vincenzo Dejonghe, persoonlijk kennen. Onze jongens geraken niet uitgekeken op ‘Het regent gehaktballen’…telkens weer gieren van het lachen, en telkens zijn ze toch ook weer ontroerd…Mooi!

 10. The Gruffalo en tegen alle (mijn) verwachtingen in is de laatste SpongeBobfilm wel bevallen (en zeker bij mijn jongens). Het t-shirt zou voor mijn Gus zijn (5 jaar).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.