Après le Tour. Paris (et) mon amour.

frankrijk - 47

Omdat ik na mijn avonturen in de Tour toch via Parijs naar huis moest, heb ik het nuttige aan het aangename gekoppeld. Mijn lief is afgekomen en samen hebben we genoten van een dagje in de prachtige hoofdstad van Frankrijk.

Een impressie.

frankrijk - 41 frankrijk - 42frankrijk - 43 frankrijk - 44 frankrijk - 46 frankrijk - 49frankrijk - 48frankrijk - 45 (juwelen: Elke Peeters, horloge: Komono, broek: Freddy pants, schoenen: Fila)

Wandelen door Parijs is fijn, maar als je- zoals wij- veel op één dag wil/moet zien, zijn de grijze Vélib-fietsen een topoplossing. Parijs is uiteraard nog lang geen Amsterdam, maar het valt er best mee qua fietsvriendelijkheid. De stad heeft behoorlijk wat fietspaden en -stroken.

frankrijk - 50

Wij sliepen in het Ibis Hotel- Gare de Lyon Ledru Rollin 12ème. Een ideale uitvalsbasis, vlakbij de Place de la Bastille en de heerlijke wijk Le Marais. Het TGV-station Gare de Lyon, ligt op 300m en ook de Gare du Nord, het Thalys-station, ligt maar 2 metrostops of een leuke fietstocht verder. De kamers zijn ruim en modern en kun je al boeken vanaf 84 euro. Geef toe, dat is geen geld voor een comfortabele plek in een wereldstad!

2 Comments

  1. Bedankt voor de tips! Ik zou er binnenkort ook graag eens naartoe willen want het is ondertussen al zeker meer dan 10 jaar geleden!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.