De grotten van Han.

Grotten proberen vatten op foto, dat werkt nooit echt helemaal. De afbeelding is altijd minder indrukwekkend dan de realiteit. En dat is bij die van Han niet anders. Je moet er echt naartoe om ze te ervaren. Lichtspektakel incluis.

Maar het Domein van de Grotten van Han is zoveel meer dan donkere, onderaardse gangen met stalagmieten en -tieten. Er is ook een prachtig safari park. Dat doorkruis je te voet of met de safari bus. Wij kozen voor de laatste optie, zodat ook de oudsten van onze familie makkelijk mee konden. De wolven, lynxen en everzwijnbaby’s maakten de meeste indruk. Maar het was evenzeer genieten van alle andere wilde beesten uit de regio én van de prachtige vergezichten in de Famenne.

Tussendoor picknicken of een snackje steken aan één van de kraampjes zijn opties, maar je kan ook uitgebreider eten in Le Pavillion (streekgerechten) of, net zoals wij, in La Verrière (pannekoeken, broodjes en ander lekkers). Een heerlijk terras daar, met zicht op een giga speeltuin en een kinderboerderij.

We hadden eigenlijk nog lang kunnen blijven zitten. Heel lang. Maar er waren een paar mensen die dringend terug naar ons vakantiehuis wilden… om de slotkilometers van De Ronde te zien 🙂

Wel meer uren over in Han? Bezoek de interactieve tentoonstelling Prehistohan en het museum ‘Han van Weleer’. Of waag je aan het spannende speleo parcours.

Op zoek naar logement in de streek? Wij verbleven in een prachtig Belvilla vakantiehuis in Marche-en-Famenne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.