Mijn opa werd 95 en dat vierden we in een Belvilla vakantiehuis in de Ardennen.

Nu ja, in de Famenne streek eigenlijk. Meer bepaald in Waha, een gehucht van Marche-en-Famenne. Want daar staat het prachtige vakantiehuis Les Cenelles, eigendom van de familie Gathy. Luxe onderdak voor maximum 22 personen, dus je kan je wel voorstellen dat het voor onze kleine familie (mijn ouders, mijn zus en haar man, mijn grootouders en mijn twee kinderen) helemaal een paleis was. Zo dankbaar trouwens voor die kleine, fijne bende. Wij hangen echt ongelooflijk hard aan mekaar. Iedereen zorgt voor iedereen. En het geeft zo enorm veel voldoening dat ik mijn bomma en opa nog af en toe een andere horizon kan bezorgen. Zeker als het voor de viering van een 95e (!) verjaardag is.

De omgeving van Marche biedt ook echt mogelijkheden voor jong én oud. Wandelroutes à volonté, het domein van de Grotten van Han én Durbuy en zijn Adventure Valley. Al verveelt het allerminst om gewoon in en rond het huis te blijven plakken. Er is een grote speelzaal in de kelder (met ondermeer een pingpong-tafel, een sjotterkas en een playstation!) Je kan wellnessen in het zwembad, 1 van de infra-rood sauna’s of de hammam. En voor de rest is het zalig toeven op het terras, in de tuin (met zicht op de paarden en ezels) of in 1 van de über-gezellige salonnetjes.

Plan jij binnenkort ook een familie- of vriendenweekend? Belvilla biedt hónderden superleuke vakantiehuizen aan, in binnen- en (ver) buitenland.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.