Erika presenteert: de mooiste reiskoffers van de planeet.

Dat ik al eens graag een reisje onderneem, zal u wellicht niet ontgaan zijn. Ver of dichtbij. Met of zonder kinderen. By car or by plane. Als ik er maar even tussenuit kan. Hard werken afwisselen met hard vakantie nemen is een levensfilosofie die ik al jaren uitdraag en waar ik ook moeiteloos trouw aan kan blijven.

Ondertussen ben ik ook een ware inpak-pro. Een paar dagen op voorhand begin ik hier en daar wat spullen klaar te leggen en de avond voor vertrek maak ik dan een definitieve selectie. Op alles voorbereid zijn, is het belangrijkste doel natuurlijk. Je wil jezelf en je kinderen immers niet nodeloos laten zweten of koukleumen. Maar ik maak er evenzeer een erezaak van om geen overbodige spullen bij te hebben. Pampers worden geteld, outfit-combinaties uitgedacht. Zowel voor mezelf als voor de jongens. De missie is pas geslaagd als de koffer op het einde van de trip volledig gevuld is met vuile was. Omdat alles netjes gedragen en gebruikt is.

Nu, naast de inhoud is ook de keuze van de verpakking belangrijk. Welke reiskoffer gaat er mee? Weegt ie niet te veel? Is ie makkelijk te dragen en te rollen? Ook als je ondertussen een kind op de arm of aan de hand hebt? Neem je enkel handbagage mee of moet de koffer ingecheckt worden? Overleeft ie de harde aanpak op een luchthaven? Springt ie eruit op de bagageband? Kan ie makkelijk op slot? Past ie in je huurwagen? Toch niet onbelangrijk om daar allemaal op tijd even bij stil te staan.

En niet zoals ik bij mijn laatste vertrek… (te ervaren zijn, maakt ook lui, zo blijkt ;))
Toen ontdekte ik net voor de taxi arriveerde dat het wiel van mijn favoriete koffer afgebroken was. En dat ook het cijferslot van mijn tweede optie het begeven had. Gevolg: last minute overlaad-stress en uiteindelijk vertrokken met een oud exemplaar van mijn ouders waar ik me een arm-en ruggeletsel aan gezeuld hebt. Want in dagen van terreur dreigingsniveau 3 moet je namelijk serieus wat afstand te voet afleggen op onze luchthavens. En de karretjes om alles op te gooien, lijken dan uiteraard allemaal in rook opgegaan.

Enfin, het zal mij niet meer gebeuren. Want dankzij Duifhuizen tassen en koffers heb ik nu twee absolute topexemplaren om uit te kiezen.

  • Een opvallend modelletje van SuitSuit, met leopard motief. 77 cm groot en heerlijk handelbaar. Hij glijdt gewoon vooruit. Top voor een langere reis. Zowel mijn eigen kleren als die van de kinderen kunnen erin. Uitgerust ook met een handig TSA-slot. (Jij gebruikt de nummercode, zodat niemand zomaar in je bagage kan neuzen. Enkel de douane beschikt over de speciale sleutel. Zo kunnen ze de koffer- indien nodig- makkelijk openen, zonder het slot te moeten forceren!)

ig - 2ig - 4ig - 11ig - 1ig - 10

  • En een stijlvolle witte Bon Air van American Tourister. Superlichtgewicht (3,4 kg), supersterk en ook mega praktisch binnenin. Perfect voor iets kortere trips zonder kinderen. 66 cm oftewel 53 L, al even lekker rollend en ook voorzien van zo’n TSA-slot.

ig - 8ig - 9ig - 15ig - 5

Aaagh…ik kan niet wachten om weer te vertrekken! (Zeker met dit kl*te zomerweer hier.) In afwachting hebben deze pareltjes alvast een mooi plekje boven in de gang gekregen. Kan ik er toch elke dag even naar kijken en zachtjes wegdromen.

4 Comments

  1. Top! Die met leopard print is echt geweldig! <3

    En dat douane slot, ik kocht er zo eentje om los aan mijn bagage te hangen. Al denkt de doemdenker dan in mezelf: Er zullen wel slechteriken zijn die ook al snel zo'n sleuteltje kunnen bemachtigen?! ;(

  2. Kunnen in de bovenste de kleren van 3 mensen? WoW, Wat een organisatietalent dan…ik heb 1 peutertje en een autokoffer vol gerief ( ja en het is een stationcar…) …voorlopig mij een raadsel hoe alles met het vliegtuig zou meekunnen…

    • Hey Elke, Yep met zomerstuff lukt dat perfect. 1 volwassene en 2 kinderen he. Spullen voor een week/10d. Ja, vliegen is selecteren he 😉 En goed organiseren. Buggy kan apart. En ik stop ook veel in handbagage. xx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.