Lovely little Rowen.

Twee jaar, 88 cm en een kilo of 13. Stilaan te groot om nog little genoemd te worden, maar gelukkig voor altijd ‘kleine broer’. De liefste mini van de planeet. En de mooiste. En de schattigste. Mijn koddig koddigaardje. Die lipjes, die wimpers, die zachte haartjes, dat lachje,… Hij weet wat hij wil en misschien nog beter wat niet. Hij zalft en hij slaat. Zijn broer meestal. Hij kirt en hij krijst. Dartelt door het leven. Aait baby’s liefdevol over het hoofd en houdt z’n medepeuters van hun middagdut in de crèche. Begrijpt alles (of toch veel), maar oefent nog om zelf iets deftigs te zeggen. Mama, papa, boom, appel, koek, (ni) warm, nat, kom, op, sjtoe(l), paasj (paard), aasj (jas en eitje), bjoeh (broer), zon, maan, cjeche (crèche), apa (opa), bambam (bobonne), open, heppen (helpen) en tuh (tut). Dat is ruwweg de huidige woordenschat. Zwaar verslaafd trouwens aan dat laatste object.

‘Mama kwijt’ is zijn favoriete bedtime story. Als hij slaapt, ronkt hij een beetje en als hij wakker wordt, is hij compleet doorweekt. Komt omdat ie voor middernacht nog twee volle papflesjes naar binnen werkt. Hij drinkt overdag het liefst sojamelk en zou zich ziek eten aan penne, dinokoeken en chocolade. Hij houdt van auto’s, Masha en de beer, maar vooral van playmobilmannetjes in vrachtwagencabines en helikoptercockpits proppen. Zalig om te zien met hoeveel geduld en finesse hij daarmee bezig kan zijn.
En wij houden van hem. Niet normaal. Al twee jaar lang. En elke dag een beetje meer.
Gelukkige verjaardag Lovely little Rowen!

13 Comments

 1. Zo mooi Erika! Mijn ogen werden al een beetje vochtig… Had de hele tijd mijn eigen kleine mannetje in gedachten die in december 1jaar is geworden maar al deze dingen vast ook snel zal doen. Hij is voor mij ook het mooiste ter wereld en nu al een echt mannetje #lovebeingaboysmom
  xx

 2. Wat worden ze groot he Erika en hoe vol kan een moederhartje zijn.
  Ze zeggen vaak geniet er van maar ‘t is ook echt he je moet genieten van elk moment !
  Binnen 2 maanden is mijn jongste 1 jaar en nog eens 2 maanden erbij worden (met 5 dagen tussen) mijn 2 andere patékes 3 en 4 jaar.
  Ongelooflijk hoe snel het gaat !
  Hieperdepiep voor je kleine grote man !

 3. Oh, mooi gezegd. Ik dacht direct aan mijn eigen mannetje, dat in december 1 geworden is. De liefde van een moeder voor haar kindjes en omgekeerd is toch het mooiste wat er is hé 🙂
  Gelukkige verjaardag aan jouw kleine Rowen!

 4. Proficiat kleine Rowen, en de mama!. Hoe heerlijk herkenbaar, inclusief masha én de playmobil mannetjes..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.