Kos, met Corendon. Leven als godinnen op een Grieks eiland.

Dat we ervan genoten hebben. Van die vier ‘gestolen’ dagen tijd voor onszelf. Zon, zee, strand en ongestoord bijpraten.

Vier dagen. Het lijkt zot kort, maar geloof me, het is precies genoeg om even op adem te komen. Toch als je zonder kinderen reist. En de zon, het hotel én een lekker strak vluchtschema mee hebt.

Het Griekse eilandje Kos ligt zo goed als in Turkije, op ongeveer 3u30 vliegen, dus met die zonzekerheid zit het wel snor het grootste deel van het jaar. En de combo vlot vliegen/ goed hotel laat je gewoon regelen door Corendon.

Wij vlogen voor het eerst vanuit Maastricht. Een luchthaven die in kilometers voor de meeste mensen misschien nét iets verder ligt dan Zaventem. Maar ze is wel een pak makkelijker bereikbaar. Bovendien parkeer je als Corendon-klant quasi voor de deur. En volledig gratis. Het gebouw zelf is piepklein, dus zowel de tijd als de afstand tussen check-in en boarden is beperkt. Vervelende controles ben je echt in no time gepasseerd.

Ook Kos is een zakdoek groot. En er is niet zo gek veel te zien. Eén dag een auto, brommertje of fiets huren en je kan alle sights afvinken.

Tips voor een (road-)trip:

-Kos stad

-Paradise Beach

-Zia

-De boot op naar Bodrum of een paar andere Griekse eilanden in de buurt?

Zo blijft er lekker veel tijd over om schaamteloos te genieten van de faciliteiten van je Corendon-hotel. Wij verbleven in het Michelangelo Resort & Spa. Een mooi hotel, met misschien wel de grootste infinity pool die ik ooit al heb mogen aanschouwen. Ook het privé-strand is bijzonder aangenaam. En als je niet te beroerd bent om een klein uurtje te stappen onder een loden zon, kan je te voet naar de Therma. Een thermaal bad in zee, waar de temperatuur van het water zo’n 45 graden bedraagt.

De all-in formule is een optie, maar halfpension lijkt mij een betere keuze in dit hotel. Er is één buffetrestaurant en één à la carte restaurant. Allebei lekker en voorzien van geweldig vriendelijk personeel.

Wat denk je? Ook zo’n sneaky 4-daagse “godinnen getaway” plannen in het najaar of later deze zomer al?

Processed with VSCO with b3 preset

Twee jaar geleden trokken Esther en ik naar Mallorca. Dat Spaanse eiland blijft ook nog altijd een enorme aanrader voor een snel en efficiënt tripje naar de zon.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.