Erika experimenteert: het Pascaud Beauty Institute.

Ik ga minstens 1 keer per maand naar een Thais massagesalon. Maar daar stoppen mijn wellness-inspanningen ook meteen. Nageltjes laten doen, een facial, waxen,… Allemaal tof en allemaal ooit wel ‘ns laten doen, maar ik kan er op regelmatige basis écht geen tijd voor maken. Dan loop ik liever een toertje, lees een boek of schrijf een artikel. Wel een beetje paradoxaal eigenlijk, want mijn uiterlijk speelt best een grote rol in mijn job. Ik word verondersteld om er altijd netjes en verzorgd bij te lopen.

Nu, echte schoonheid zit van binnen en komt ook van binnen. Goed eten, veel water drinken, regelmatig sporten. Als je je goed voelt, straal je dat ook uit. Letterlijk. Een gezonde huid onderscheid je met gemak van een ongezonde. En een huid in topconditie, daar maak ik wél met plezier tijd voor vrij. Voor Pascaud is het trouwens simpel. Je houdt of krijgt je huid in topconditie door een juiste huidanalyse én een daaropvolgend actieplan. 

Ik reinig goed en smeer me te pletter. Dus ik dacht/hoopte ergens wel dat mijn huid in redelijk goede conditie verkeerde. Gelukkig werd dat ook meteen bevestigd door het huidanalyse-toestel van Pascaud. Hun stokpaardje. Omdat het hoogtechnologische ding zoveel zaken razendsnel in kaart kan brengen. Rimpels, UV-schade, vocht, elasticiteit,…

Al waren er bij mij toch ook een paar tegenvallende resultaten. Zo had ik bijvoorbeeld te weinig talg in mijn huid. En hier en daar ook kleine pigmentvlekjes en beginnende rimpels. Confronterend, maar nu ook niet om instant te panikeren. Zeker omdat je in een Pascaud Instituut meteen een aangepaste behandeling kan starten. Pigmentvlekjes en ondiepe lijntjes worden hier ondermeer aangepakt met groen licht, een prikkelende crème op basis van zuren en een bijzonder heftige gezichtsmassage. Zeer doeltreffend, me dunkt. Mijn huidcellen hebben zowaar nog een halve dag nagegloeid en ik had ook écht een knalrood hoofd na de behandeling. Maar jongens, wat heeft het me deugd gedaan. Wat had en heb ik (ook nu nog) het gevoel dat er eindelijk écht iets gebeurd is. Mijn huid voelt soepeler en ‘lichter’ aan. En ik kan me voorstellen dat het alleen maar beter wordt als ik de behandeling binnenkort nog eens herhaal.

Uiteraard kan je bij Pascaud terecht voor een hele resem behandelingen. Te weinig vocht, te weinig elasticiteit, diepere rimpels,… Maar ook cellulitis of striemen kunnen aangepakt worden. En Marge Pascaud, founding mother van het instituut en de methodes, ontwikkelde ook haar eigen productlijn. Die werkt zowel preventief en van binnenuit (tabletjes), als aan de buitenkant (allerlei emulsies, serums en crèmes).

Zelf ook eens testen? Ik mag een waardebon van 100 euro voor een Pascaud behandeling naar keuze weggeven. Daarvoor moet je enkel een boodschapje achterlaten in de comments hieronder. (Ik maak de winnares bekend via mijn FB-pagina op 29 maart!) En via mijn IG maak je later deze week ook kans op een 24h cream

18 Comments

 1. Heel benieuwd om eens te zien wat 2,5 jaar aan te weinig slaap met mijn huid gedaan heeft 😉

 2. Echt interessant om eens mee te maken blijkbaar! En super om eens goed verwend te worden!

 3. Heyla,
  Ik heb met veel interesse terug je nieuwe artikel gelezen. Soms denk ik dat jij mijn tweelingzus bent! :o) Ik zou echt graag eens zo’n behandeling ondergaan, maar helaas heb ik altijd wel een uitvlucht… (geen tijd)

 4. Zou super zijn om zoiets te doen en te laten verwennen Ik heb altijd last van mijn huid (uitslagen, wallen, dikke poriën,…), sinds de puberteit. Dermatoloog al geraadpleegd maar moet altijd pilletjes nemen zie het niet echt zitten

 5. Ik kan niet wachten om te zien wat de behandeling zou kunnen doen aan mijn pigmentvlekjes.

 6. Ben al eventjes aan het denken om een huidanalyse te laten doen.
  Sinds ik op een manege woon, merk ik dat ik mijn huid beter dien te verzorgen dit mogelijks door de stoffige omgeving.
  Graag had ik vernomen wat ik nu beter wel doe en wat niet.
  Ik geloof in werken op maat.
  Een waardebon van 100 Euro zou zeer mooi mee genomen zijn, om het startschot te geven! Fingers crossed!

 7. Hey Erika,
  Ik ben 31 en heb de voorbije drie jaar twee super lieve kindjes op de wereld gezet. Het daarmee gepaarde slaaptekort heeft echter duidelijk zijn sporen nagelaten op mijn gezicht. De rimpels rond mijn ogen zijn niet meer te verbergen en er zijn ook enkele pigmentvlekken bijgekomen. Ik heb het daar best wel moeilijk mee (met ouder worden in het algemeen eigenlijk) en zou dan ook graag eens weten hoe het mijn huid gesteld is. Al was het maar voor mijn gemoedsrust, zodat ik daarvan toch al niet moet wakker liggen ’s nachts 🙂

 8. Hoi!

  Oh dat spreekt me echt aan! Ik ben al lange tijd op zoek naar een goede instituut waar ik me niet alleen goed kan voelen, maar waar ik ook goede resultaten kan verkrijgen voor mijn huid. Ik heb een zeer gemengde huid en ik heb nog geen producten gevonden die mijn huid verbeteren. De meeste producten hydrateren wel een beetje de droge stukken van m’n gezicht maar de andere delen van mijn gezicht worden vettig daardoor. En zo heb ik al verschillende crèmes van verschillende merken versleten zonder resultaat 🙁 Ik zou dit zeker eens willen proberen, dit lijkt mee een innovatieve instituut met een andere soort werking en hopelijk iets perfect voor mij 🙂

 9. Het staat al langer op mijn lijstje om eens een huidanalyse te laten doen. Ik geloof absoluut in het werken op maat. Een kortingsbon van 100 euro is het duwtje in de rug dat ik nodig heb! Benieuwd naar meer en als dit gepaard gaat met een half dagje ontspanning is dit mooi mee genomen! Wonen op een manege heeft zo zijn voordelen, maar mijn huid is er niet mooier op geworden 🙂

 10. Ik zou geweldig blij zijn met zo’n verwenmomentje.
  Niet te lang, zodat ik m’n kleine man niet te lang moet missen.
  Maar toch even zo een momentje voor jezelf.
  Met net 30 jaar, 2 lieve kindertjes met liefde te over en veel slaap te weinig, zou dit echt wel meer dan welkom zijn. 😉

 11. zo’n een verwenmomentje heb ik ook nodig! kleine kindjes, nachtwerk en een man die veel in het buitenland is… Dit heeft zeker effect gehad op mijn huid en tijd dus voor verandering!

 12. Ik doe ook graag mee. Weinig origineel, zie ik hierboven, maar het resultaat van twee kindjes op 2 jaar, weinig slaap, een drukke job, veel geven voor een ander (maar met plezier!) en extreem weinig tijd voor mezelf is een schrale, droge,vermoeide huid die wel eens een oppepper kan gebruiken.. fingers crossed dus.

 13. Hallo! Super tof om zo meer over je huid te weten te komen. Ik worstel echt heeeel erg met hormonale acne op mijn kin en wangen, super annoying vooral ook de littekens die achterblijven. Ik denk dat dit een ideaal moment is om wat meer over mijn huid te weten te komen en hoe ik het allemaal kan verbeteren.

  Groetjes!

 14. Dit is precies wat ik nodig heb. Heb mezelf de laatste jaren verwaarloosd. Dus zou zeker heel goed van pas komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.