Erika presenteert: PIPI en Oskar. Twee heerlijke kinderboekjes.

Vorig jaar heb ik zowat gekampeerd op de boekenbeurs. Ter promotie van mijn eigen boek Happy Mama. Gezellig, daar niet van. Maar als het niet moet, sla ik de nét iets te drukke en nét iets te zweterige hoogmis van het boek met veel plezier over. Ik ben zo ook wel op de hoogte van de nieuwe pareltjes op de markt. Deze twee prachtige boekjes van uitgeverij Van Halewyck bijvoorbeeld. Eentje over pipi doen, op het potje. Een zéér hot topic dezer dagen. En eentje over een dino. Altijd een hot topic. Bij kinderen en mensen met kinderen dan toch.

Pipi is een boek voor alle kinderen die groot zijn en geen pamper meer hoeven … maar het is ook een boek voor peuters en kleuters die bang zijn van het enge grote toilet. Pipi is voor alle kinderen die verdrietig zijn omdat grote mensen soms boos worden wanneer ze in hun broek geplast hebben.

Oskar is een heel bijzondere speelgoeddino. Een kleine jongen kreeg hem ooit cadeau, sindsdien is Oskar zijn onafscheidelijke speelkameraad. Als de jongen zijn trouwe vriend plots kwijtraakt, blijft hij niet bij de pakken neerzitten maar trekt er onbevreesd op uit. Dit is de start van een fantasierijk avontuur waarin bergen worden verzet, zeeën worden doorkruist en twee vrienden het grote gevaar trotseren!

PIPI mag ik trouwens weggeven. Drie keer zelfs. Laat me daarvoor gewoon even weten in de comments waarom jij het boekje van Eef Rombaut en Emma Thyssen zo van doen hebt! Ik maak de winnaars bekend via mijn FB-pagina op vrijdag 4 november.

boekjes en glibbi - 4boekjes en glibbi - 2

Voor de liefhebbers: je vindt uitgeverij Van Halewyck dit jaar aan stand 118 in Hal 1 op de Boekenbeurs.

22 Comments

 1. Mijnen Oscar (nee tis geen dino maar hij komt soms in de buurt ) start binnenkort met de potjestraining. Een leuk verhaaltje erbij maakt het op het pptje gaan nog leuker!

 2. Oh ja, Oskar staat hier al op het sinterklaaslijstje maar Pipi nog niet en het zou er ook tussen mogen staan met een kleuter in huis die steeds zegt: potje nee! Dus yes please!

 3. Dit boek komt als geroepen! Mijn jongste dochtertje mag op 1 februari naar school dus we proberen haar voor dat moment zindelijk te maken. Met haar zusje 2 jaar geleden ging dat ook niet zo vlot dus dit boek is zeker welkom.

 4. Een dochtertje van 3,5jaar die extreme loslatingsproblemen heeft en hierdoor nog steeds geen Pipi of kaka op het potje wil doen.Als mama en kleuterleidster al alles geprobeerd.Maar misschien helpt dit boekje wel!

 5. Dag Erika, hier een mama van een ventje van 2 jaar. Mijn zoontje is dol op boekjes en toont volop interesse voor het potje. Dit boek lijkt me de ideale manier om uit te leggen wat het eigenlijk allemaal is,… fingers crossed en veel succes ook aan de andere mama’s, grtjs freya en driesje

 6. Boekje komt als geroepen, mijn zoontje gaat na krokus en is wel geïnteresseerd, doet zelfs af en toe iets maar klik is er nog niet. En na alle heisa van de voorbije week over zindelijkheid bij instappertjes ben ik er toch weer net iets meer mee bezig. Mijn boekenwurmpje zou het fantastisch vinden om nog een boekje te hebben voor op zijn potje

 7. Als oma van 2 peutertjes is het leuke PIPI boekje héél welkom. Kan ik ze op een plezierige manier leren op de grote toilet te gaan.

 8. Omdat zoontje hele dagen “kaka” loopt te roepen, en wij de hele tijd met het potje achter hem aanzitten. Mama is kaka, koek is kaka, banaan is kaka,… Tijd voor pipi! 🙂

 9. Wij zitten ook midden in de potjestraining, al veel geprobeerd (belonen met stickers, met koekjes, knuffels mee op het potje, boekje van bumba) maar voorlopig zonder veel resultaat.. aangezien sam in januari naar school mag, begint het stilletjesaan wel tijd te worden! Een mooi, nieuw boekje is zeker welkom voor onze boekenliefhebber!

 10. Om cadeau te doen aan een goede vriendin die aan de vooravond staat van potjestraining. Misschien kan het een leuke toets brengen in een “stresserende” periode.

 11. Om als cadeautje te geven aan mijn petekindje.
  Hij is nog niet zo lang geleden gestart met potjestraining en het zou een ideaal cadeautje zijn bij een aantal stempels! Hij is trouwzns verslaafd aan boekjes 🙂

 12. Leuk de kindjes op een speelse manier te leren op een potje te gaan 🙂 TOPPIE

 13. Mijn kleinkind heeft de leeftijd bereikt om haar te leren op een potje te gaan 🙂 Super tof boekje 🙂

 14. Ik ben duidelijk niet de meest originele deelnemer hier, maar ook hier een oscar die in maart 2j wordt en best wel een pipi boekje kan gebruiken.
  Hij vind het in alle geval hilarisch om achter grote broer stan ( die speelt toevallig niet mee in het boekje?) Aan te lopen en even enthousiast te roepen: kaka doooooe (beeld u een waggelen loopje in, armen in de lucht en niet meer bijkomen van het lachen)

 15. Mijn dochter staat in de eerste kleuterklas BuBao, dit boekje kan de niet-zindelijke kleuters motiveren om toch maar op de mini-wc’tje te gaan. De uitzending van Pano toonde de realiteit, vele eerste-kleutertjes zijn effectief niet zindelijk, een hele opdracht voor de juffen om dit met de educatieve opdrachten te combineren

 16. PIPI zou leuk zijn hier voor Ties! Sinds gisteren gestart met het trainen, maar voorlopig ‘veel show, weinig pipi’ (ín het potje dan..)!
  Ties leest wel al boekjes op het potje 🙂

 17. Met een Mini in huis die superenthousiast in boekjes leest en bovendien erg geinteresseerd is in wat er allemaal op het toilet gebeurt, lijkt PIPI een keitof boekje! Ik zet het alvast op ons verlanglijstje. Eentje winnen zou natuurlijk nog beter zijn 😉

 18. Omdat mijn oudste kindje al flink zindelijk is na lange trainingsperiode maar nog steeds graag in potjesboekje leest en omdat er nog een 2e kindje zal moeten potjestraining krijgen. Nog heel veel pipi en kaka in ons leven dus 🙂

 19. Kleine Leon wordt binnenkort (ergens begin december) grote broer en – of dat alles nog niet spannend genoeg is – gaat hij begin februari naar ‘de grote school’. Alleen…de potjestraining wil maar niet lukken en met een ‘Pipi’ boekje komen die pampervrije billekes misschien wat korterbij en geef toe, da’s toch wel stoer voor een ‘bijna’ grote broer!

 20. Hoi Erika, een beetje hulp voor onze Finn van 4,5 jaar die jammer genoeg nog steeds vaak in zijn broek plast en dan zo zielig zegt : “zie je wel dat ik het niet kan mama…”
  We weten soms echt niet meer van welk hout pijlen maken dus alle (maar dan ook alle!), hulp is welkom!!

 21. We willen stilaan beginnen met het potje te introduceren voor ons zoontje. Nog heel rustig aan en op het gemak, maar op mijn to do lijstje stond een leuk boekje kopen over op het potje gaan. Dit boekje zou dus ideaal zijn! Bovendien noemt ons zoontje ‘Oskar’, extra toevallig dus en misschien ook extra fijn dan om het boekje over op het potje gaan te winnen? 😉 (Het boekje ‘Oskar’ – ook al gaat het dan over een dino – ga ik alvast zelf bestellen!)

 22. Wauw, ziet er superleuk uit!
  Boekjes zijn hier helemaal top en m’n kleine Fik gaat het geweldig leermateriaal vinden. Zijn mama ook… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.