Erika gaat op reis met Jetairfly. Euh Tuifly.

Work hard, travel hard. Het zou de baseline bij mijn 2016 kunnen zijn. En deze maand nog nét iets meer dan anders. Want de Jetair- euh TUIfly-trip kwam zo snel na de vorige (een yoga retreat in Caballito de Mar, Moraira/Spanje), dat ik niet eens de tijd heb gekregen om terug gestrest te geraken. Poor me. (Ahum.)

Het is trouwens wéér Spanje geworden. Maar dan wel een wat verder Spanje: Gran Canaria. Niet meteen de meest avontuurlijke bestemming, wél de meest zonzekere in deze tijd van het jaar. En veeleisend als ik ben, was dat ook meteen de enige verwachting die ik koesterde voor vertrek: zon, zon en nog eens zon.

En die hebben we gekregen. Amai nog ni. Als we op vijf dagen tijd drie wolken gezien hebben, zal het veel zijn. En de temperaturen schurkten vlotjes tegen de 30 graden aan. Diep in oktober begot. Ik heb zelfs geen enkel vestje uit mijn koffer moeten halen. Dát is het summum lieve mensen. Het mijne toch alleszins. Voeg daar nog een fijn hotel, lekker eten en veel quality time met mijn mams en mijn jongste aan toe en ik ben zelfs euforisch. Kom mor ip grijze, natte herfst. En overload aan werk. I can handle anything nu.

In detail…

De vlucht:
Met TUIfly dus. Want Jetair is TUI geworden. En jetairfly ook TUIfly. Ergens vorige week. Dat verandert verder niks aan de service, het comfort en de smile. Maar het is maar dat u het weet. Dat Jetair(fly) nu dus TUI(fly) is. Zoals de touroperator en bijhorende airline eigenlijk al lang heet in verschillende andere landen. En dat dat nu dus ook hier op de site, in alle boekjes en op de vliegtuigen staat.

Bij ons liep alles supervlot. Zelfs twee keer voor op schema geland. En de liefste stewardessen. Daar word ik ook blij van. Alleen het eten kan beter. Maar laat ons zeggen dat dat een algemeen probleem is in vliegtuigland.

De transfer:
Bij aankomst volg je de bordjes met de TUI-smile. Een host of hostess wacht je op, bezorgt je een aantal infoboekjes en loodst je naar de juiste bus. Die bus voert je dan naar je hotel. Met een paar tussenstops bij andere hotels weliswaar.

Het hotel:
All-in Paradise Valle Taurito.

Pakketreizen zijn een zeldzaamheid op mijn reiscurriculum en tot voor deze trip was ik bovendien een all in-maagd. Als ik nog maar voorzichtig dacht aan die reisformule, brandden er zich gruwelijke taferelen op mijn netvlies. Handdoekgevechten voor de perfecte spot bij het zwembad bijvoorbeeld. Salmonella style bufetten in TL-verlichte refters. En op de zenuwen werkende animatie. Gruwel de gruwel de horror.

En toch bleek niks minder waar.

Oké, het was aangewezen om ‘s ochtends op tijd (maar zeker niet extreem vroeg) je handdoek over een ligbed te draperen. Maar de andere gasten waren bijzonder beleefd en aangenaam. Meer dan eens gezellig zitten keuvelen aan het kinderbad. Met zowel Engelsen, Zweden, Nederlanders als Belgen.
Oké, ik zat veel liever buiten op het terras dan binnen in het restaurant. Maar de buffetten waren rijkelijk, gevarieerd en vooral heel erg lekker.
En oké, de overenthousiaste animatoren werkten mij soms lichtjes op de zenuwen. Maar heel veel andere mensen en zeker de kinderen genoten enorm van het entertainment dat hen werd aangeboden.

Nu jij…

Zin om jezelf deze winter nog een tripje cadeau te doen? Of om al eens weg te dromen naar je vakantie van volgend voorjaar? Een pakketreis is altijd een optie, maar je kan natuurlijk even goed kiezen voor een flight only. Check hier alle bestemmingen. En hou vooral deze blog goed in de gaten. Want er zit misschien wel een zéér interessante giveaway aan te komen. Nu ja, heel zeker.

gran - 1gran canaria - 3gran canaria - 18gran canaria - 25gran canaria - 30gran canaria - 33gran canaria - 38gran canaria - 28gran canaria - 47gran canaria - 49gran canaria - 43gran canaria - 51

6 Comments

  1. Het zag er weeral heel gezellig uit. volg zeker want kan wel een tripje gebruiken. En wie weet onze eerste trip naar het buitenland via hier 🙂

  2. oh een staartje 🙂 Theresa is jaloers!! We proberen maar het lukt nog net niet 😉

  3. Ik hoop over een week hetzelfde te ervaren als jij nu hebt gedaan. Het hotel op de Canarische eilanden en het ticket is al geboekt. Ik heb er nu al erg veel zin in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.