Ik ga op reis en ik neem mee… coole spullen van Kids with Flair!

Dit weekend vertrekken we weer. Naar de zon en de bergen deze keer.
Op boerderijvakantie in Zuid-Tirol.
Meer excuus had ik eigenlijk niet nodig om nog eens te gaan snuisteren in het op reis/ op stap-aanbod van Kids with Flair. Je weet wel, die veel te geweldige webshop waar ik het vorige maand ook al eens over had. En ja, ik ben dus weer gezwicht.

Deze keer voor deze twee toppers:

 1. Een hip en praktisch reiskoffertje van Bakker made with love. Je krijgt er een schouderriem bij en het doet ook perfect dienst als verzorgings- of weekendtas.
 2. De Way to Play autobaan. Zalige uitvinding dat ding. In de doos: baandelen, waarmee je op werkelijk élke ondergrond aan de slag kan. Zelfs op een tapijt, in de zandbak of op gras. A dream come true voor mijn kleine auto freaks. En bovendien supersimpel te combineren met alle vervoersmiddelen die je al in huis hebt.

Jaloers? 😉 Win dan nu je eigen 16-delige Way to Play autobaan! Bezorg me daarvoor via de comments alvast een leuke tip om kinderen zoet te houden onderweg of op je vakantiebestemming. En dan laat ik één van mijn kinderen volgende week- onschuldige handgewijs- een winnaar kiezen!

kids - 2
kids - 4
kids - 1 (1)
kids - 1 (2)

33 Comments

 1. Tip: als onze jongste begint te klagen in de auto dan hoef ik maar een cd met kinderliedjes op te zetten dan dan is hij weer content 🙂 Verder neem ik altijd een voorraad (gezonde) snacks mee voor onderweg (etende kinderen zijn stil) en een nieuw leesboekje/knuffel/autootje/…, daar zijn ze dan even zoet mee om dat helemaal te ontdekken.

 2. Wat bij ons vorige zomer een toppertje was: verschillende kleine cadeautjes ingepakt die we dan konden laten uitpakken bij moeilijke momenten ;)! Een beetje omkoperij dus! 🙂 Hierin zaten veel spulletjes om dan op vakantie (en onderweg uiteraard) mee te spelen: mini waterpistooltje, botsballetjes, een autootje … Daarnaast introduceerden we veel “loslaten” van onze huisregels: een mega zak snoepjes om er af en toe 1 uit te kiezen en lekker veel DVD’s op de draagbare spelers! And yes, we made het zuiden van Frankrijk! Als de kids (3 en 4) nog wat groter zijn schaffen we ons van die krasloten met figuurtjes (vb. Een koe, vliegtuig, gele auto ..) aan waarbij je een vakje mag wegkrassen als ze iets zijn tegen gekomen op de route! Lijkt me ook topentertainment (of misschien vooral voor mama die dat spel al helemaal ziet zitten 😉 )!

 3. De trip naar het ski-oord dit jaar met een 8-maandertje en een kleuter voltrokken wij geschranst in de auto: manlief aan het stuur met baby naast zich, ik daarachter op de achterbank naast de kleuter. Ideaal om beide kindjes zoet te houden met flesjes, boekjes, tutjes, …

 4. Mijn kleuter zoet houden in de auto? Good luck! Beste optie hier is eten: rozijntjes of iets anders kleins dat wat meer moeite kost. En een Spotify-list met kinderliedjes. Ook Kinderen voor Kinderen, voor wat ouderwets plezier voor mama en papa

 5. Voor een lange autoreis heb ik altijd een zakje met vanalles bij mij: een tekenbordje, een leuk boekje, een autotje, maar ook een reservetutje en knuffelbeertje.

 6. Wat een gave baan! Zag hem laatst ook om een peuterbordje liggen.. dat is pas vermaak! Hahaha!
  Mijn tip!! Neem voor op reis een eigen rugzakje mee voor je kindje.. je kunt de spulletjes ter vermaak (knutselspul, leesvoer en Klein speelgoedje) vooraf geven, maar ieder uur een cadeautje uitpakken is natuurlijk veel leuker.. ieder uur een nieuw pakje vermaak!!
  Veel plezier er zelf ook van als ouder!

 7. Wij doen onderweg raadseltjes op kinderniveau. Bv. het is groen, kan goed zwemmen en toe springen. Afleiding verzekerd, want hier zijn we altijd wel een hele tijd mee zoet!

 8. Maak een doosje/zakje met kaartjes. Op elk kaartje staat een leuke opdracht. Denk bv. aan een bingo*, ‘ik zie wat jij niet ziet’, zangwedstrijd met hun favoriete liedjes, 4 op een rij*, het alfabetspel*, ‘ik ga op reis en ik neem mee….”,…
  *bingo: maak een kaartje met 9 of 16 prentjes. Als ze onderweg iets tegenkomen dat op hun kaartje staat (bv een leash, boom, vliegtuig, meer, …), mogen ze dit afkruisen op hun kaartje. Wie heeft de beste arendsogen?
  *4 op een rij: laat de kinderen een kleur kiezen. Wie ziet als eerst 4 auto’s met hun gekozen kleur?
  *alfabetspel: kies een thema, bv. dieren, groenten en fruit, landen, … De laatste letter van het vorige woord moet de beginletter van het volgende woord zijn (vb. Aap – panda)

 9. Omwille van gezondheidsredenen zijn wij nog nooit op verre reis kunnen gaan met onze kinderen, ben dus zelf hopeloos op zoek naar tips want dit jaar gaan we er wel voor gaan…. Als ik kijk naar de vakanties toen ik kind was.., dan speelden wij spelletjes zoals welke auto komt er nu voorbij, welke kleur,…. Ook raadseltjes oplossen of ik ga op vakantie en neem mee.. Wij hadden ook altijd cassettes in den tijd met verhaaltjes erop, ik zal Blauwbaard nooit vergeten :-). Voor de rest een leuke cd om mee te nemen; boekjes…in deze tijd een dvd-speler met schermpje ;-)… En Snachts vertrekken!! Voor de rest ben ik super benieuwd naar jouw reisverslag want wij zijn nog zoekend naar de juiste vakantie en aangezien onze Midas gek is van dieren is dit wel zeer interessant!! Have fun!

 10. Ons kindjes zijn 3,5 en 2 en 10 maanden. Hun houden we zoet door jawel een hele weg te zingen. Studio 100 liedjes van K3, plop, piet piraat, dobus,… kennen we allemaal. Liefst van al hebben ze nog dat we er wat gekke bewegingen bij maken 🙂
  Ook een hit is alle vrachtwagens, tractors, bestelwagens opnoemen die we tegenkomen onderweg. Liefst met de kleuren erbij.
  Er liggen ook altijd boekjes in de auto voor iets rustigere momenten.
  Kinderen entertainen in de auto, het is een werkje. Maar wordt steeds met veel liefde gedaan. 🙂

 11. Onze kids vinden de kleine spelletjes v haba super leuk! Compact voor de bagage ruimte en uren speelplezier! Ook playmobil 1-2-3 is vaak handig verpakt zodat je het kan meenemen, zo hebben wij het treinstation en de ark v noah! Aangevuld met nog een paar auto’s en ze zijn klaar voor plezier in zwembad, op het strand, in de auto,.. IDEAAL!
  En vergeet geen mooi boek om te lezen voor het slapengaan. Tip: de mooiste vis van de zee, 5 verhaaltjes. Toppertje!

 12. Wij gaan binnenkort met onze 2 jongens (1,5 en 3) naar IJsland met auto en boot dus veel lange autoritjes! De meeste tips die hier staan gebruik ik ook: nieuwe speelgoedjes, dvd spelertje… Maar vooral ook de juiste ingesteldheid van mama helpt 😉 je niet te druk maken, weten dat ook dit zal passeren en dat de vervelende autorit snel vergeten is eens de vakantie begint. Deze autobaan zou perfect zijn om mee te nemen voor onderweg!

 13. De cd s van kapitein winokio zijn ideaal , voor de luisterverhalen van “het geluidshuis” zijn je kinderen nog nét te jong denk ik maar onthoud het alvast : ook voor volwassenen grappig om naar te luisteren .
  Enterainment onderweg met dierenkoekjes en rozijnen en andere niet-kleverige snacks .
  Ook zijn herbruikbare stickers handig om hen bezig te houden: ze kleven ze aan hun autoraampje en maken er taferelen mee.
  De bingo ( zelf maken met eenvoudige prentjes van mr.google , en met een kleurpotlood voor elk van de twee), de spelletjes van haba en de dvd’s passeerden al in de reacties , maar vn haba heb je ook handige magneetspelletjes om mee te nemen ( bv een dat verpakt is in blikken doos en ook mee kan op restaurant ) .
  Succes !!

 14. Ik ga op reis en ik neem mee; mijn kostbaarste bezit, Mijn mannen (Zoontje van bijna 1 en mijn man) en een goed humeur! Het is de eerste keer dat we met z’n drieën op vakantie gaan. De reis gaat naar het prachtige Oostenrijk, mét al deze tips op zak ! En hopelijk deze prachtige autobaan !

 15. Raadseltjes op hun niveau zijn altijd zeer leuk om ze bezig te houden!
  Een dvd quiz op hun niveau werkt ook altijd!
  En wat bij mij vroeger altijd hielp.. Vogelnestjes in de bomen tellen (om het meest!)

 16. Ziet er echt mega uit, die baan! Tips om kids bezig te houden? Old school tekenbord blijft hier een topper, net als sticker boeken en maya de bij koekjes 🙂

 17. Als wij langer dan een uur in de auto moeten zitten zorg ik altijd dat ik een grote tas binnen handbereik heb staan met daarin tal van (nieuwe/nog niet gezien/of al lang niet meer mee gespeeld) speelgoed. Voornamelijk handige dingen zoals een magnetisch tekenbord, ze hebben ook allebei een eigen koffertje met kleurpotloden, stiften, papier, een kinderlaptop met spelletjes. Onze zoon Noud (bijna 2) slaapt ‘s middags nog, dus dan proberen we tijdens zijn middagdutje te rijden. Verder gaan we ook op zoek naar allerlei voertuigen groene camion, blauwe camion,… Traktors (in de velden, liefst niet voor je op de autostrade). Wij hebben geen schermpjes in de auto, maar durven voor onze dochter Liene (bijna 5) ook wel de tablet mee te nemen. Ze begint nu ook wel interesse te tonen in woordspelletjes: rijmwoorden, dieren die beginnen met de letter… En verder om de 2u even stoppen, benen strekken (lees: laat de kinderen zich even goed uitkuren voor een 15min en dan kan je er weer 2u tegen ;). We hebben nogal een grote auto dus hebben we de luxe dat elk kind 1 doos speelgoed mag meenemen op vakantie. Ze helpen op voorhand de doos inpakken. Meestal help ik wel om een doos mee te kiezen met speelgoed dat ik al een tijdje ‘verstopt’ had. Een vlotte reis en een fijne vakantie gewenst.

 18. Nog geen tips, want nog niet gereisd met ons kereltje. Deze zomer de eerste keer, dus ik lees graag mee (en doe graag mee aan de geweldige give-away, want ‘brrr’ autootjes ‘brrr’ vind hij geweldig!).

 19. Ik had vorig jaar een fotoboekje gemaakt waarin ik stap voor stap liet zien hoe ik van duplo bouwwerkjes maakte. Precies de juiste duplo mee en bouwen maar! Voor oudere kinderen hoeft het niet stap voor stap, die kunnen ook alleen het eindresultaat nabouwen. Dan kun je dus een fotoboekje maken met verschillende soorten bouwsels.
  Omdat dit “nieuw” was (duplo hadden we al, maar fotoboekje met opdrachten was nieuw), was dochterlief er wel even zoet mee. Dat is daarom mijn volgende tip: zorg dat de kids iets nieuws hebben wat de aandacht waarschijnlijk lammer vasthoudt dan iets wat ze al vaker mee gespeeld hebben. Hoeft niet duur te zijn, kan ik duurzaam! (Speelotheek / kringloop / lenen)

 20. Zo een autostoel organisor om an de achterkant van de voorste stoelen te hangen is ook handig. Je verstopt er leuke speeltjes in zonder dat ze op de hoogte zijn. En onderweg kunnen zo ontdekken wat leuks er in verstopt zit.

 21. Voor de grootouders te bezoekn zitten wij al makkelijk 1,5 uur in de auto. Wat gaat er dan allemaal mee: boekjes, auto’s voor de jonge broer. Die is ook tevreden met de liedjes van kapitein Winokio. De oude zus heeft dan weer voorkeur voor K3, kleurboekjes, popjes/knuffels, een fijn babbeltje over wat we allemaal zien onderweg. Als het echt moeilijk wordt haal ik dan fruitjes ed. boven. En ik moet toegeven, op een lange reis hebben wij ook al eens een tv’tje geïnstalleerd. Misschien niet helemaal pedagogisch verantwoord. Maar als alles van hier boven is opgebruikt, wel een goede zoethouder.

 22. Maak van je reisweg een schat kaart. Bijvoorbeeld door hem af te drukken op Google maps. Als ze bepaalde punten bereikt hebben krijgen ze een snack of cadeautje. Zo kunnen ze ook goed volgen Hoe lang het nog is. Plezier verzekerd

 23. Ik zie ik zie wat jij niet ziet! Dat is zeker goed voor een tijdje afleiding. Een cd met kinderverhaaltjes… en plots is het stil in de auto! Zaaaaalig!
  En voor de rest de “usual”, iets nieuws, iets lekkers, iets met een schermpje 😉 en zorgen dat je een lader bij hebt zodat dat verdomde ding zijn batterijen niet plat zijn halverwege! Succes ermee! Wij binnenkort op wandelvakantie in Schotland met 7j, 4j (juj ! ) en 11 maandertje, dat wordt leuk ;p

 24. 3 kids van 2-6-8 jaar.Hier zijn de uren in de auto gevuld met ik zie, ik zie wat jij niet ziet, auto bingo ik zoek op internet figuren uit wat we passeren. Watertoren, gele auto, windmolen, verkeerslicht,… dat zet ik in verschillende vakjes( 8 op8 voor 8jarige 6op6 voor 6jarige 2 op 2 voor 2 jarige)en als ze iets vinden mogen ze dat afstrepen op hun kaart hebben maar ze moeten het wel tonen. En als ze een lijn hebben mogen ze bingo roepen krijgen ze een centje rozijntje, snoepje,… en zo. Ook kinderliedjes doen het prima.luisterverhaaltjes, een filmpje als het s avonds wordt. Ze zijn zo flink. En bij aankomst flink belonen en knuffelen. We zien de kids zo graag. Op vakantie hebben ze niet veel meer nodig auto’s ( wij maken nog baandelen in papier maar dat gaat vaak snel kapot)strand en elkaar. Op het strand spelen of zoektochten in Frankrijk waarbij we de kids dingen laten zoeken 1 iemand loopt voor en steekt opdrachten weg. Of geocoaching vinden ze ook heel leuk. Vooral actieve vakantie veel wandelen dat vinden ze superfijn. En s avonds doodmoe op de wobbel in slaap vallen. De wobbel nemen we heel vaak mee. Is een ontspanning voor groot en klein. bij regendagen zijn gezelschapsspelen de uitkomst bv jungle Speed,Nijntje verstoppertje, Monopoly, krokodil met kiespijn,… ze amuseren zich wel. Als we de autobaan winnen zullen de kids een echte autobaan kunnen maken. Ze waren al aan het fantaseren een autobaan op het strand, in het bad, in het bos, zal hier heel goed van pas komen en neefjes en nichtjes mogen ze ook meenemen op reis plezier verzekerd

 25. Het zal deze zomer de eerste keer zijn dat ze alletwee “wakker” meegaan op reis (de kleinste was vorig jaar pas 2 maanden). En ik moet zeggen dat ik er soms wel schrik voor heb, ik ga deze tips hierboven alleszins eens goed lezen. Ik denk dat boekjes en een dvd-speler misschien wel nodig zullen zijn ook al is het niet zo superver!

 26. Onze truc: eten. Eteneteneten 😀 Zolang bij die van mij de buikjes gevuld blijven, blijven ze vrolijk. Maar wel zoveel mogelijk gezonde snackjes hoor. Wij vertrekken met een koelzak vol doosjes met gesneden aardbeien, druiven, meloen, rijstkoeken, appel, en als dàt allemaal op is heb ik nog koekjes en voor elk een lolly. Ter plaatse gebruik ik die doosjes dan ook om fruit of snackjes in mee te nemen op uitstapjes of daguitstap.

 27. Bij ons werkt “om het eerst een traktor spotten” goed om wat afstand te overbruggen. Dolle pret wanneer Lars er één kan spotten en hij kan even teren op dat enthousiasme tot hij de volgend ziet. Variaties zijn eindeloos: om ‘t er eerst een blauwe camion enzovoort! En aardbeien, massa’s aardbeien

 28. Wij hebben nog geen ervaring met lange autoritten met ons zoontje maar ik kijk alvast uit naar de fase dat hij oud genoeg zal zijn om naar de verhalen van “Het geluidshuis” te luisteren! Zo hebben we alleszins onze kinderloze autoritten in het verleden weten op te leuken (onze favoriet: de Bremer stadsmuzikanten)! En naar de fase van spelen-met-zo-een-leuke autobaan kijk ik ook uit 🙂

 29. Nog niet zo ver moeten reizen met ons zoontje van 9 maanden. Tenzij een weekendje naar de zee ook gezien wordt als een reis :D. Maar qua entertainen hebben we dan niets uit de kast moeten halen, want de hobbels op de weg deden hun werk en algauw viel ons zoontje in slaap tot op de eindbestemming.
  Wel lees ik hier graag mee welke dingen jullie hier uit de kast halen om jullie kindjes bezig te houden, want ooit komt er een tijd dat ik deze tips ook zal kunnen gebruiken.

 30. Met stip op 1: de CD’s van Kapitein Winokio! Goedkoop, eenvoudig en altijd in de auto aanwezig! Zelfs de kleinste van 2 zingt al vlotjes mee… Heel efficiënt als ze ‘lastig’ of moe zijn ook… En goed voor de taalontwikkeling op de koop toe ‍‍‍…

 31. Een tasje vol met kleine cadeautjes waar je kind in zijn stoeltje mee kan spelen. Magneetbord met grote magneten, stickerboeken, Fisher price poppetjes e.d.
  Geef de cadeautjes als je merkt dat je kind wat onrustig wordt en hij is nog even tevreden tot de volgende stop ! Tijdens de stoppauze lekker bewegen of stoepkrijten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.