Erika hangt haar (propere) was buiten.

Ik heb recent een droogmolen in huis gehaald. Ter vervanging van mijn nogal triestige rekje. Zo kan ik mijn was de komende weken en maanden weer vrolijk buiten laten wapperen. Want ik heb iets tegen droogkasten en je kleren gewoon natuurlijk drogen heeft toch alleen maar voordelen. De deze ondermeer:

 • goed voor het milieu
 • goed voor je energierekening (een droogkast vréét energie!)
 • goed voor je kledij, want die gaat een pak langer mee
 • zon heeft een blekende werking, dus je witte stuks worden nóg witter
 • de buitenlucht zorgt ervoor dat je kleding heerlijk fris ruikt
 • zon en wind verwijderen kreuken uit je kledij, means: minder strijkwerk!

Bovendien plant Brabantia voor elke verkochte droogmolen een boom in Ethiopië. In samenwerking met WeForest. De bedoeling is om uiteindelijk 1 miljoen bomen te planten en zo de woestijnvorming daar tegen te gaan. Een zowel ecologisch als economisch geweldig goeie zaak.

Vorig weekend gaf ik trouwens de officiële aftrap van het nieuwe buitendroogseizoen (om het kind toch maar een naam te geven) tijdens de Opennatuurdag in het Ranstse Zevenbergenbos. Mijn was werd droog, ik maakte een prachtige wandeling met mijn mams en de kinderen én ik gaf tussendoor ook nog wat wastips mee aan geïnteresseerden:

 • wassen op 30 graden volstaat vaak
 • sorteer op kleur
 • draai je kleding binnenstebuiten
 • sluit ritsen en verwijder alles uit de zakken
 • check je kledinglabels op voorhand
 • wasverzachter is niet nodig als je natuurlijk droogt
 • beha’s kunnen in de machine op het handwasprogramma

brabantia - 2brabantia - 4

Who joins the buitendroogclub? #groendrogen #lovenature

6 Comments

 1. Zo’n droogmolen lijkt mij héél praktisch maar ik vind dat zo lelijk in de tuin … Als Brabantia eens een camouflagemodel uitbrengt koop ik meteen 😉

 2. buiten drogen doe ik vaak in de zomer. alleen handdoeken (echt veel zachter uit de droogkast) en dekbedovertrekken (de draad is niet lang genoeg voor ons tweepersoonsgeval) gaan consequent de droogkast in.
  in de winter probeer ik mijn rekje binnen kwijt te kunnen zodat mijn kleren minder snel verslijten

 3. En dat is ook gewoon pure nostalgie. De tijd dat ik samen met de bomma de was ging ophangen in de tuin. Zalig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.