Erika geeft weg: de LEGO-adventskalender.

eskimo, lego, veerle - 16eskimo, lego, veerle - 17

Adventskalenders zijn helemaal terug van weggeweest. En als ik denk aan het plezier dat ik als kind zelf had met zo’n dagelijks chocolaatje, dan is dat bijzonder goed nieuws voor mijn en vermoedelijk ook voor jouw nageslacht. Al is de Adventskalender 2.0 niet noodzakelijk gevuld met zoetigheid. Achter de 24 deurtjes van deze versie bijvoorbeeld schuilen superleuke LEGO Friends, LEGO Star Wars of LEGO City. Figuurtjes die het aftellen naar Kerstmis nóg leuker maken.
Hier kan je er eentje bestellen.

Maar! Ik mag ook één LEGO-adventskalender weggeven. Laat je naam en die van je kind(jes) achter in de comments en met wat geluk zijn jullie straks de uitverkorenen. Ik maak de winnaar bekend via FB op 20 november.

(FYI: de adventsperiode begint 4 zondagen voor Kerstmis. Dit jaar is dat dus op 29 november.)

101 Comments

 1. Hey Erika,
  Ik stel me hierbij kandidaat als winnaar van dit superleuke LEGO-IDEE. Zowel ik als mijn 3 zonen: Emiel (8j), Jean (6j) en Rémi (bijna 2j) zouden hiermee super gelukkig zijn omdat het aftellen nog zoveel leuker wordt op die manier!

 2. Zo simpel als mijn naam doorgeven? Toppie ☺
  Mijn naam is melissa en mijn kindjes heten mats en finn.
  Groetjes

 3. Dat zou Roos super leuk vinden, ze heeft dit zelfs op haar lijstje voor de sint gezet!
  (maar ik vermoed dat de goede man dit niet gaat brengen omdat het dan al wat laat is om te beginnen aftellen ;-))

 4. Ik ben Kim en mijn zoontje heet Toon.
  Ik vind het super dat er geen chocolade in zit, de kinderen worden al teveel aangespoord om te snoepen.
  We duimen!

 5. Oh zo leuk!
  Ik doe ook graag mee.
  Onze dochtertjes heten: Clara, Marie en Anna
  Maar ook de neefjes Leon en Wies -waar ik meter van ben- zouden dit super vinden!
  Groetjes, Lien

 6. Arthur (6j) en Maurice(3j) zijn grote fan van samen spelen met Lego en playmobil . Deze prachtige kalender zal een veeeeeel cooler alternatief zijn van de traditionele kalender met chocolaatjes . Duimen maar dat we winnen

 7. Met plezier geef ik mijn naam Kim en die van mijn sloebers Tristan & Marilou door. The countdown has started

 8. Ik heb al kang spijt dat ik deze niet heb meegebracht uit Londen om samen met Mauro en Ilian af te tellen naar de gezelligste tijd van het jaar.

 9. Heey, Ik ben 22 jaar en heb zelf nog geen kindjes maar ik heb wel een neefje en nichtje, Jarne en Lisa (8-6) en ik vind het nu al super om op hen te gaan babysitten en voor hen te zorgen. Ook al kan ik zelf niet voor hun opvoeding zorgen, wil ik hen graag wat leuke en belangrijke dingen van het leven vanuit mijn standpunt meegeven. Deze kalender lijkt me dan super om hen op een leuke manier kennis te laten maken dat er wel meer rond kerstmis te doen is dan de leuke pakjes die onder de boom liggen.

 10. SUper leuke Lego kalender!
  inderdaad iets gezonder en creatiever als de chocolade 😉
  Robrecht&sofie met ons zoontje Robbe 🙂

  veel succes verder nog!
  groetjes
  rObrecht sOfie rObbe

 11. Hey Erika,
  mijn naam is Kenny mijn zoontje noemt Nunzio, samen zouden we het fijn vinden om af te tellen via adventkalender tot kerst. ben jij onze kerstvrouw dit jaar met een leuk cadeau?
  alvast prettige feesten en een goed jaar voor u en u familie.

 12. Nog geen kinderen in huis maar wel vriend Wim die er heel blij mee zou zijn!
  Groeten,
  Johanna Quirynen

 13. Warre en Wouke, respectievelijk 7 en 4,5 jaar zouden in de wolken zijn met deze adventskalender! Beide zijn ze dol op lego ( momenteel aan het bouwen op deze pedagogische studiedag ).
  Groetjes Daphné

 14. Hoi!

  Als papa Bert weet ik dat m’n meisjes Marit en Jitte hier erg blij zullen mee zijn!

  Alvast bedankt Erika!

 15. Als jongensmama leven we permanent tussen de legoblokken. Mijn zonen Staf (6) en Jul (4) bouwen onze hele huis vol met kampen van superhelden, ninja’s, monsters, boefjes en zotte mannekes.
  Met zo’n coole lego adventkalender wordt aftellen naar kerst alleen maar leuker!

  (En krijg ik alvast weer heel wat knuffels erbij, win-win als je het mij vraagt)

 16. Deurtjes openen vindt Ella de max! We zouden graag zo aftellen!!
  Ann-Sophie

 17. Feije (5) zou het super vinden! Ze zal wel moeten delen met haar kleine zus Lumen (1) maar met 24 stuks zal dat wel lukken 😉

 18. Hallo Erika,
  Onze zoon Eppo wil sinds de Lego movie aangesproken worden met Emmet 🙂 Helemaal in de ban van Lego dus 🙂 Zo’n aftelkalender met elke dag een ander legospeeltje zou hij het einde vinden!!

 19. Ferre en Stan zijn echte LEGO-lovers en zijn al vol ongeduld aan het wachten op Kerstmis. Ideaal cadeau dus!

 20. Het zou super zijn om de adventskalender in onze klas te kunnen gebruiken!!
  15 kapoenen zouden er geweldig blij mee zijn!!
  Xander, Alexa, Hatiza, Hanne, Janne, Vince, Warre, Elicia, Fee, Ellis, Milan, Céline, Noah, Iebe en Mathis.

 21. Ik heb er naar staan kijken en enorm getwijfeld, want dit zouden mijn Smilla en Francis top vinden, maar mijn portemonnee zag t niet zitten met t shoppen voor de kindervriend zijn feest, de verjaardag op de zelfde dag en kerst dat om de hoek ligt…

 22. Mijn naam is Evy en mijn zoontje heet Tijs (1 jaar) . Maar ik zou de kalender geven aan Axel (5 jaar), het zoontje van Tijs’ meter. Omdat mn zoontje zo’n top meter heeft en Axel zo’n lieve vriend is voor Tijs.

 23. Mijn naam is Dominique. Mijn kindjes zijn Matteo en Lisa. En die zouden super content zijn met deze kalender!

 24. Hey Erika! Ella (11j), Lora (9j) en Leon (6j) zouden zo’n kalender super vinden! Samen aftellen is nog fijner!:-)
  grtjs, Elisabet Vergaerde

 25. Probably a long shot, maar allez… Omdat ik weet dat mijn zoontje Nino (8 jaar) dit ‘keicool’ zou vinden, waag ik ook graag mijn kans!
  Groetjes!

 26. Hoi hoi. Ik ben Julie en onze twee koters zijn Lukas (5) en Margo (2.5). En die kalender is echt een toppertje ;)!

 27. Mijn jongste zoontje Sivar (8 maand) is net iets te jong, maar de oudste zoon Jarno (bijna 4 jaar) zou je hier superblij mee maken!

 28. Liese, Ilja en Linus. Ilja (4) is helemaal in de ban van lego en “kindje jozus” (beetje naamsverwarring daar)

 29. Ook wij doen graag mee! Trotse mama van Bas (3 in januari) en Seppe (14 maanden)!
  Groetjes,
  Inneke

 30. Mijn dochter Esther en zoon David spelen vaak samen(!) met lego. Ideaal voor de vredigheid zou mijn jongste zeggen.

  Katrien

 31. Mijn naam is Sarah en mijn drie zonen zijn Maxime, Arno en Cédric.
  Leuk alternatief voor de chocolade variant! Jammer genoeg wel prijzig. Dus ik duim dat we er eentje winnen 🙂

 32. Mijn kindjes Guillaume & Céleste zouden het fantastisch vinden;-) (en hun papa evenzeer) x Charlotte

 33. Let’s grabbing our chance…. Helena (5), Daan (3) en Clara (6m) zouden dit zot cool vinden om te winnen… en ook een beetje voor papa Bert (32) die zou ook een gat in de lucht springen… 😉

  Fingers crossed! Janne

 34. Robin (bijna 7) is degene die graag met Lego speelt,
  Iets wat hem never nooit niet verveelt.
  Met lego kan hij erg veel.
  Hij maakt een huis of een kasteel.
  Hoe meer steentjes, hoe beter.
  Dan bouwt hij een toren van tien meter!
  Racewagens van Lego laat hij scheuren,
  Huisjes bouwen met ramen en deuren.
  Lego City, Castle of de Hobbit,
  Alle kleuren: geel, rood, blauw of wit.
  Eigenlijk wordt er met het hele gezin van genoten,
  Bouwen we vliegtuigen, auto’s en zelfs boten.
  Maar een advent kalender hebben we hier nog nooit gehad,
  Spannend…een vakje openen en kijken in het gat.
  Dat maakt ons nieuwsgierig en blij tegelijk,
  Nu maar zorgen dat ik niet stiekem kijk…
  Hopelijk mogen we deze Lego adventkalender winnen,
  Dan kan het aftellen naar Kerst gaan beginnen…

 35. Ik zou het superleuk vinden voor mijn kindjes Hanne, Lien en Wout mochten we deze adventskalender winnen. Stiekem nog het meeste voor Wout, want die moet het al enkele jaren stellen met “meisjes”adventskalenders ;-).

 36. Hey Erika,

  Ik heb een zoontje (Owen) van 8 jaar die daar heel gelukkig mee zal zijn. Ook zijn zusje (Alexe) van 5 kan er al wel weg mee.

 37. Hej!
  Grote zus Diene krijgt er al een leuke van essence. Maar voor de broers Jaan en Rein heb ik nog geen leuke gevonden. Misschien deze van LEGO wel?!

 38. Mijn naam is Pascale en ik ben de fiere nonna van Luna 9j., Harley 8j. en Hayley 3j..
  Het zijn drie schatten van kleinkindjes die ik maar al te graag vertroetel.
  Lego is het speelgoed waar mijn kleinzoontje uren mee zoet is en weet je…hij speelt nog met de lego van mijn zoon die ondertussen 27 jaar is. Lego blijft in en word met de jaren leuker

 39. Dit zou een leuk cadeau zijn voor mijn drie jongens Rune, Lander en Lukas.
  En ook voor hun papa.
  Groetjes Evi

 40. Het is de eerste maal dat ik op jouw blog terecht kom, heb zonet jouw interview gelezen in het tijdschrift Cava. Er zijn zoveel dingen herkenbaar in hetgeen je zegt, vooral het feit geluk komt niet van zelf, je moet bepaalde beslissingen nemen om daar naar te streven. Wat je doet maakt niet uit, als je maar gelukkig bent.
  De lego adventskalender, nog nooit van gehoord, maar lijkt mij een super leuk initiatief om samen met mijn dochter Elise elke dag een plaatje om te draaien en een glimlach te zien op haar gezicht. Want daar doen we het toch allemaal voor….
  Elise is 4.5jaar.

 41. Wow, super actie! Ik zou er vast en zeker lijn petekindje, Lucian mee blij kunnen maken. Hij is helemaal zot van LEGO en kan er uren mee spelen.
  Al zouden mijn 24 kapoenen van 3A ook wel blij zijn met zo’n origiginele adventkalender voor in de klas…

 42. Lego, het leukste speelgoed dat er is ( en leerrijk bij )
  we hebben hier al een hele collectie lego friends maar een lego adventskalender, das pas cool!
  we zullen de dochter dan ‘ s ochtends wel op tijd uit bed krijgen om een vakje te openen en dit in een gezonde, leuke, creatieve versie. WE LIKE!

 43. onze meiden yvette en ilona zouden dolgraag de mooie adventkalender krijgen. Ze kunnen gelukkig heel goed samen delen samen spelen. Ikzelf (magda) zou dit ook helemaal geweldig vinden

 44. WAUWIE!! Dit is echt superleuk voor mijn dochtertje Beau (5 jaar) ze is GEK op lego.. zo’n adventskalender zou echt een verrassing zijn, superleuk! !!! <3 <3 <3 Wat een ontzettend leuke en te gekke prijs gaan jullie weggeven en hoe GAAF is het om jullie via deze weg te mogen leren kennen!! ben echt helemaal ENTHOUSIAST MAAK ME GEK!! Ik ben fan hoor 😉
  FINGERS CROSSED! Liefs nathalie :* 

 45. Leuke actie! Deze papa waagt graag een kansje voor onze kapoen Lenn! Toen ik klein was had ik zelf heel veel lego. Jammer genoeg is mijn collectie verloren gegaan, uitgeleend en niet meer in goede staat terug enz. Zou het fijn vinden om samen met mijn zoontje met lego te spelen (jaja ook papa’s vinden dit nog leuk!). Wie weet dankzij jou een extra cadeautje in zijn schoentje? (hij is in ieder geval flink geweest dit jaar). mvg joaquim

 46. Mijn twee zoontjes, Oliver (bijna 4,5) en Santiago (22 maanden) staan op en gaan slapen met Lego. In de herfstvakantie maakten we nog een coole zipline en een door een ballon voortgedreven auto! Een cadeautje per dag als beloning voor een goede nacht zou reuze zijn 😉 Groetjes, Sofie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.