Cinema-tip voor de herfstvakantie: Solan & Ludwig- De sneeuwmachine.

filmf - 1

Hoe grijzer de dagen, hoe liever ik naar de cinema ga. En deze herfstvakantie neem ik Finn zeker eens mee naar Solan & Ludwig- De sneeuwmachine.

In het dorpje Smöreberg wacht iedereen ongeduldig op de komst van sneeuw. Want zonder sneeuw geen Kerstmis! Ten einde raad probeert uitvinder Reodor een sneeuwmachine te bouwen. Maar wanneer die in verkeerde handen valt, komt de toekomst van het vreedzame dorpje in gevaar. Kunnen de brutaal gebekte eend Solan en de timide egel Ludwig de toestand nog redden?

(Regie: Rasmus A. Sivertsen – Land: Noorwegen – Duur: 76 min. – Nederlands gesproken)

Meer info vind je hier. En hier kan je de trailer bekijken. 

Ludwig & Solan- De sneeuwmachine speelt vanaf 4 november in de volgende bioscopen: Cinema Zed (Leuven), Kinepolis (Antwerpen), Studio Skoop (Gent), Buda Cinema (Kortrijk), Roxy Theatre (Koersel), Cinema Central (Ninove).

Ik mag dankzij Jekino trouwens twee duotickets weggeven voor deze mooie film. Doe jij mij in ruil nog een leuke herfstvakantietip aan de hand? Hieronder in de comments graag.

De winnaars worden bekend gemaakt via mijn facebookpagina op donderdag 29 oktober.

11 Comments

  1. Solan & Ludwig speelt in Leuven tijdens het familiefestival “Rode Hond”. Het hele festival is een aanrader! Muziek, film, theater, vertelmomenten, expo’s … Ook heel wat gratis activiteiten!

  2. Heel cliché, maar ik vind een dierentuin of een wandelbos altijd een topper in de herfst! De geuren en kleuren van de natuur, toch nog aangename temperaturen.

  3. Hier hebben we het eerste weekend rust gepland. Nergens naartoe, lekker thuis zijn. Niks moet, alles kan. Verder komen er vriendjes spelen en gaan wij op bezoek bij mijn nicht die een baby’tje heeft van 8 weken: de Mama’s bijpraten, ik maak een grote pot bolletjes in tomatensaus voor in haar diepvries (kraamkost) en de kindjes amuseren elkaar. Een gezellige, rustige vakantie… Met misschien een cinemabezoekje met onze oudste? Die geniet enorm van een namiddagje mama-mirotijd

  4. Een kabouterwandeling met lekkere plopkoeken en een thermoskan warme melk of warme chocomelk zalig gewoon om u fantasie te laten gaan

  5. Wij gaan naar het kindertheater “wiezel” in gc den breughel in Haacht. Een zaklampentocht naar het plaatselijk bos met als afsluiter een warme chocolademelk (met slagroom uiteraard). En ook al wat oefenen voor de komende skivakantie in Snowvalley te Peer. Een cinemake doen, zou er zeker nog bij kunnen 😉

  6. Bij ons wordt het ook een rustige herfstvakantie, dochter van 3 heeft na twee vermoeiende maanden school nood aan wat rust. Ik kijk uit naar een leuke wandeling in het “kabouterbos”, blaadjes rapen en kastanjes en beukennootjes zoeken. Dit is ook het eerste jaar dat ze echt volledig besef heeft van Sinterklaas, ik kijk er echt naar uit om samen met haar een Sinterklaasbrief in elkaar te knutselen (en ik heb al een héél groot blad klaar, want bij zo ongeveer alles in de boekjes zegt ze “kijk mama, dat is mooi en dat heb ik nog niet” 🙂 ) .

  7. Samen een lekkere pizza maken op Halloween en daarna samen een filmpje kijken thuis, Casper of zo. Heel gezellig en hoeft soms niet meer te zijn voor de kinderen.

  8. Tijdens de herfstvakantie proberen wij er jaarlijks met ons ganse gezinnetje eventjes tussenuit te piepen. Sinds we onze droomcaravan een vaste stek in de Ardennen konden geven, is dit the place to be voor de kinderen. En voor ons, want we moeten heel eventjes niets. Hashtag groot verlangen.
    Momenteel ben ik drukdrukdruk bezig met het in elkaar puzzelen van een fotozoektocht. Plezier gegarandeerd! Ook heerlijk herfstig: blaadjes en takken en van die dingen verzamelen om er daarna mee te knutselen. En stiekem, heel stiekem, hoop ik op de eerste sneeuw. Of is het daar toch nog iets te vroeg voor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.