Mijn zus Heidi experimenteert: Gliss Kur haarproducten.

gliss - 1

Deze heb ik uitbesteed. Omdat je soms je meerdere moet erkennen. Op haartechnisch vlak bijvoorbeeld. Ik was en verzorg dat van mij zo goed als mogelijk, maar zonder veel tralala. Geen tijd en geen zin voor. Mijn zus Heidi daarentegen…

Wie mij een beetje kent, weet dat ik bezeten ben van haar en kapsels. Net zoals Samson (niet die van Gertje) ben ik ervan overtuigd dat mijn kracht in mijn haar zit. Ik heb dan ook de afgelopen 15 jaar zowat alles op de ‘haarmarkt’ getest, van goedkope producten in’t Kruidvat tot de exclusieve shizzle die alleen verkrijgbaar is bij de kapper. Believe me, I’ve seen them all.

Toen Erika me vroeg om producten van Gliss Kur te testen, was ik dan ook meteen door het dolle heen. Dit experiment was op m’n lijf (en vooral ook op m’n hoofdhuid) geschreven. Ik ben van nature uit gezegend (lees gigantisch vervloekt) met het zogenaamde ‘pierenverdriet’: halflang, lichtblond, superfijn haar. Mijn haar valt dus het best wanneer het een beetje droog is, waardoor het niet op m’n hoofd ‘plakt’ en dus wat volume heeft. Gliss Kur had ik dan ook nog nooit getest, omdat ik het heel hard associeerde met olieachtige producten en die zouden toch niet het effect creëren dat ik voor ogen had.

Maar alle vooroordelen aan de kant! Dit zijn de producten die ik getest heb:

Gliss Kur Oil Nutritive Shampoo
Ik begon de shampoo te gebruiken tijdens mijn vakantie in Italië en een zonvakantie is sowieso geen cadeau voor kwetsbaar haar. Chloor en zon drogen het haar heel snel uit en ik heb absoluut het gevoel gehad dit wat te kunnen counteren met deze shampoo. Eens thuis gebruikte ik hem niet meer constant, maar wel nog af en toe. De reden is dat ik liever ook regelmatig een volumeshampoo gebruik en/of eentje die de gelige gloed uit m’n blonde haar haalt. Dat doet deze shampoo niet, maar dat belooft ie ook niet. Afwisselen is daarom ideaal.

Gliss Kur Oil Nutritive Conditioner
De conditioner maakt het haar meteen stukken zachter en doorkambaar zonder het te verzwaren. Doet exact wat een conditioner moet doen, zo simpel is het.

Gliss Kur Dream Hear Vederlichte olie
Vergelijkbaar met andere olietjes op de markt, maar met een zeer zachte, aangename geur. Ideaal voor kleine touch-ups, wanneer de puntjes van je haar net iets te droog zijn. Of te gebruiken vóór je het haar gaat föhnen voor extra bescherming.

Gliss Kur Oil Nutritive Anti-Klit Spray
Dit product is voor mij dé absolute verrassing. Ik zou de spray nooit gekocht hebben in de winkel, omdat het niet iets leek dat ik nodig had. Knopen of klitten heb ik namelijk zelden of nooit. Maar dit is echt een topper! Ik gebruik ‘m over m’n hele haar (met uitzondering van de wortels) net voor het föhnen en/of wanneer ik m’n kapsel in model breng. Het maakt m’n haar in no time veel soepeler, zijdezacht en de haarpunten zijn niet droog meer, ZONDER vettig of olie-achtig aan te voelen. I’m in love.

Conclusie: Gliss Kur-producten zijn kwalitatief dik in orde en vind je gewoon in de supermarkt. Ook de zeer voordelige prijs is een groot pluspunt. “Gliss Kur, want ik ben het….” Ah nee, da’s de slogan van een ander merk. Gliss Kur, want je verdient het. Zoiets dan.

 

gliss - 1 Heidi op IG, Heidi op facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.