Erika experimenteert: Thermen Katara

 Processed with VSCOcam with t2 preset

24 December, de dag die het vooral moet hebben van zijn avond. Die dag kozen mijn lief en ik uit om te gaan relaxen bij Thermen Katara in Belsele (Sint-Niklaas). Omdat we opvang hadden voor de kindjes, omdat we niet verantwoordelijk waren voor het kerstdiner en ook omdat het een woensdag was, want woensdag is badpakkendag in de boite. Zo’n initiatief druist in tegen alle saunafilosofie, I know, they know, maar het trekt wel heel wat mensen over de streep die anders voor een privésauna zouden kiezen of- erger nog- voor eeuwig wellnessmaagden zouden blijven. Wij horen bij de eerste categorie. Niet uit preutsheid, wel omdat ik belachelijk ongemakkelijk word van zo’n massa onbekend bloot vlees. Er toch casual mee omgaan, vergt te veel inspanning voor iets wat een ontspannende activiteit hoort te zijn. Begrijp je? En ik heb een beetje schrik om herkend te worden daar in mijn puurste puurheid. Dat is ook een reden. Ik mag er niet aan denken dat zo’n naakte ontmoeting plots een gespreksonderwerp zou worden aan andermans feestdis.

24 December, de dag waarop het veel te snel die avond was. Omdat we door Nancy, Geert en hun team Katara iets te hard in de watten zijn gelegd. De verwennerij begon met een een heerlijk sapje en eindigde met een duik in het zalig warme buitenzwembad. Daartussen zaten de behandelingen van ons sweet lovers arrangement, een perfecte lunch én uiteraard een serieus aantal sauna- en stoombadbezoekjes. Met als hoogtepunt een bijzondere scrubsessie in de hammam, onder leiding van saunameester Tom. Een geestige man die van zweten zijn beroep gemaakt heeft. Enkel gewapend met crèmes, water, zout en een handdoek bezorgde hij ons en de rest van de groep een half uur lang dolle, vochtige en vooral huidverzorgende pret. Absoluut een unieke ervaring die je in niet al te veel andere thermen zomaar gratis kan opdoen. Ook de spectaculaire opgietsessies in o.a de Thaise sauna van Katara zijn een aanrader. Het gegeven zelf is al redelijk ingeburgerd in wellnessland, maar de zweethut waarvan sprake is wel een stuk indrukwekkender dan gemiddeld. Of vind jij een Aziatische tempel in een tuin in Belsele normaal? Ik dacht het niet. Kortom: voor zweten en zwemmen kan je op veel plekken terecht, voor de complete wellnessbeleving moet je hier zijn.

26 december, de dag waarop ik meedeel dat de eerste Erika experimenteert 100 procent geslaagd was én jij beslist om mijn goede voorbeeld snel te volgen in 2015. Niet in het minst omdat ik hier en nu 10x 1 saunatoegang voor 1 persoon (normale prijs: 27 euro!) bij Thermen Katara mag weggeven! Om te winnen laat je hieronder in de comments weten waarom jij en niemand anders zo’n relaxdag het meest verdient! De lucky lijven maak ik op 30 december bekend.

images

Op zoek naar meer wellnessplezier? Een alternatief dichter bij jou in de buurt? Het ultieme overzicht van de allermooiste (privé)sauna- en wellnesscomplexen van het land vind je op Relaxy.be. 

31 Comments

 1. Mijn Lief vindt sauna’s de max. En ik durf niet. Waarom niet? Stel je voor dat ik iemand tegenkom die ik ken. “Dat is toch zo erg niet. Die mensen zijn dan ook naakt. Niemand is perfect.” Klopt, maar toch kan ik mij er moeilijk over zetten.

  En eten in een badjas, dat lijkt me zo onhygiënisch en raar.

  Maar wat het grootste obstakel is: ik staar onbewust naar mensen. En ik kan niet subtiel staren. Dat is altijd gênant, maar in de sauna nog een tikkeltje meer.

  Oké. Waarom zou ik naar een sauna gaan?
  Saunabezoek is goed voor je bloedcirculatie. Dat komt in orde, want ik word sowieso bloedrood als ik er rondloop.
  Saunabezoek ontspant gespannen spieren en helpt je om je hoofd leeg te maken. Ik krijg nu al nek- en hoofdpijn van de gedachte aan naakt rondlopen tussen andere mensen, dus check.
  Sauna en hygiëne zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. Ik hoop het!
  Je bent minder vatbaar voor ziektes. Sinds mijn zoon naar de crèche gaat, zijn wij de familie snot en slijm geworden. Dus we kunnen wel een stoombeurt gebruiken.

  Kortom, ik denk niet dat het ooit grote liefde wordt tussen mij en de sauna. Maar om mijn grote liefde een plezier te doen ga ik het toch een kans geven. In een stad waar ik niemand ken welteverstaan.

  Een gratis ticket voor een woensdag zou ik dus super vinden!

 2. Ik doe graag mee omdat mijn man en ik sinds we 2 dochters hebben niet meer in de sauna geraakt zijn en dit vroeger wel heel graag deden! En omdat het altijd leuk is om eens een nieuwe sauna te ontdekken. Als we dit winnen zijn we wel verplicht om er tijd voor te maken.

 3. Klinkt goed! Wij zijn ook privésaunagangers, dus ik zou ook voor de badpakkendag kiezen. 🙂 Wij zijn momenteel aan het verbouwen, dus onze centjes en vrije tijd gaan daarnaartoe. Een dagje sauna zou dus zeker welkom zijn hier!

 4. In 2015 waag ik een aantal spannende sprongen: ons eigen huisje, een nieuwe job en m’n eigen webshop! Wieweet kan een sprong in dat warme water wel wat rust in m’n lijf en m’n hoofd brengen tusssendoor. x jasmin

 5. Aangezien ik 9maanden niet mocht gaan, nu bevallen ben en na al die slapeloze nachtendus wel wat me-time kan gebruiken…

 6. Hoi, jaloers bij het lezen van deze blogtekst. In maart verwachten we ons tweede kindje dus staan er ons weer drukke tijden te wachten! Af en toe eens ontspannen maakt van mij een relaxte en ontspannen mama!

 7. Ik zou het graag winnen om mijn vrouwke een verwendagje te gunnen. Na de moeilijke periode met de kindjes zou ze het wel verdienen. Het terug nachtelijke meermaals wakker worden van de dochter en een zoontje van bijna 2 en ik zeg nee heeft het er niet gemakkelijker op gemaakt. Maar ik gun het iedereen hoor.

  Groetjes
  Kevin

 8. Wauw, ik zie het ook wel zitten om een van de lucky lijven te worden na het lezen van je blogpost en zeker na het bekijken van de foto’s op de website van Katara!

  Voor mij zou het ook een experiment worden, en ik beken ook eentje op woensdag dan 😉
  Ik zou m’n lieverd meenemen om er samen van te genieten!
  Om het stof uit al onze poriën te zweten en te schrobben van de verbouwingen hier…
  En speciaal voor m’n schat als een aangename onderbreking voor zijn voorbereidingen en trainingen voor de komende klimexpeditie.

 9. Thermen Katara, genieten zowel in de wellness als van een glaasje cava in het restaurant.
  Maar waarom verdien ik zo’n saunatoegang? Omdat ik mezelf en mijn vriendin dan eens zou trakteren op een dagje wellness (en als er iemand gratis binnen mag dan is dat al leuk meegenomen). Maar waarom zou ik eens trakteren op een dagje wellness? Omdat we dit jaar voor de eerste keer fiere ouders zijn geworden van een flink zoontje, echt fantastisch! En hoe mijn vriendin, de mama van mijn zoontje dat de eerste maanden thuis met hem gedaan heeft terwijl de papa werken was, super gewoonweg! En ze doet dat nog goed (weliswaar met huishoudelijke taken en werken erbij) en ze verdient, en ik ook een beetje, wel een wellness dagje 🙂

 10. Erika, mijn lijf schreeuwt om sauna 🙂 10 weken geleden ben ik bevallen van mijn dochtertje. Ze is fantastisch maar het is ook zo vermoeiend, want overdag slapen staat niet echt in haar woordenboek. Ze wil ook veel bij haar mama en papa op de arm liggen en op hun buik slapen…daarom stel ik mij en mijn lief kandidaat. Onze vermoeide rug en hoofd zullen u eeuwig dankbaar zijn! Lien

 11. Voor mij ondertussen een goede gewoonte geworden, zo’n wellness-bezoek. Mijn herkenbaarheidsfactor is veel kleiner – voor mij hoeft het dus niet op woensdag te zijn 🙂

 12. Een relaxdagje is zeker welkom als je rekent dat de laatste nacht die ik heb kunnen doorslapen dateert van half april en het zombiegevoel soms niet veraf is.. Maar de lach op haar gezichtje als ik dochterlief ‘s ochtends uit haar bedje haal doet de nacht meteen weer vergeten 🙂 Ongetwijfeld een herkenbaar gevoel 😉 x

 13. Omdat ik zo’n nood heb aan eens me-time. Ik ben al 16 maanden gelukkige borstvoedende thuisblijfmama. Je weet wel, zo’n type die nonstop alles aan het gezin geeft en zichzelf vol liefde en evidentie wegcijfert…

 14. Omdat ik dit cadeau wil doen aan mijn mama van 60 die nog nooit naar een sauna is geweest. Ze heeft al zo veel voor mij en mijn broers gedaan. Zij verdient dit dubbel en dik!

 15. Omdat mijn zoontje vandaag exact 11 weken is geworden (dikke hoera’s voor mijn kleine held!) en ik dus bijgevolg al weken niet langer dan 3 uur aan één stuk sliep en deze post mij extreem doet watertanden voor een verwendagje 🙂

  • Als je iets wint, dan moet je het ook doen. En dan hoef ik geen 100.000 excuses zoeken. Mijn lijf verdient dit echt. X

 16. Omdat ik, pas pas bevallen, dromend vanuit het ziekenhuisbed en met lekkende borsten, maar wat graag wil uitkijken naar een toekomstig dagje pure ontspanning voor een lijf dat zich momenteel niet kan voorstellen dat het ooit nog saunaproof wordt 🙂

 17. Een sauna bezoek staat hier dikwijls op de planning, maar niet per se op de uitvoering.
  Ik ben door de vriendin omgevormd van privé sauna ganger naar publieke sauna ganger en dat vond ik zeer plezant, want er zijn nu eenmaal meer faciliteiten en variatie in de publike sauna’s.

  Onze vaste sauna is echter gesloten geweest en nu overgenomen en “het is niet meer wat het was”. We zijn dus op zoek naar een goed alternatief, Katara klinkt als een optie. Es met 1 persoon gratis kunnen gaan, zou dan ook uiterst plezant zijn.

 18. wel lieve Erika, omdat zo’n dagje complete verwennerij zo hard als geroepen komt, om even te bekomen van onze zorgen van onze kleine meid.

  Vroeger gingen we regelmatig naar de sauna. Ondertussen is dat weeral bijna 2 jaar geleden!
  Hoog tijd dus om te relaxen 😉 xxxx

 19. Ik denk dat zo goed als iedereen dit zou moeten verdienen! Maar waarom ik specifiek dan? Met een kleine baby, een peuter en een fulltime job heb ik wel wat nood aan ontspanning misschien :)!

 20. Genieten in een sauna is de max
  Ikzelf ga al jaren bij dezelfde,maar jammer genoeg zijn zij hun glorie aan het verliezen
  Telkens ik ergens anders probeer,slaagt het me tegen
  Onvriendelijk,klein,niet proper enzovoort
  Dit artikel klinkt geweldig.ook die hammamscrub gratis mee inbegrepen?knap! Dit doe ik meestal niet omdat het zoveel kost en teveel is teveel.ieders zijn budget uiteraard
  Ik zou het super vinden om samen met mijn ventje daar de energie te vinden om het nieuwe jaar te starten
  Alvast bedankt!

 21. Zou tof zijn om eens te ontspannen met mijn vriendin. Met een 9 maandertje in huis is het hier soms zo hectisch… . Papa en mama zien hem immens graag, maar zijn ook een beetje moe. Het slaaptekort begint wat te wegen. Eens quality time met mijn vrouwke , dat zou fijn zijn!

 22. Dag Erika, graag waag ik een kansje voor mijn echtgenote. Eind augustus kreeg zij een hersenbloeding, waar ze heel goed van hersteld is. Het was een hele periode die nu gelukkig achter ons is. Om even alle zorgen te vergeten zou zo’n saunatje fijn zijn. M’n vrouwke verdient dit, voor haar vechtlust!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.