Project positief

Processed with VSCOcam with t2 preset

Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt. Daarom bedacht Bydagmarvalerie Project Positief. Een lijstje positieve vragen, dat dezer dagen vrolijk rondreist in de blogosfeer. 

Ik werd getagd door Blissfulstayathomemom en tag op mijn beurt Miss Fabuleus, Elle Milla en Byebyecheeseburger. Spread the happiness girls!

♧ Wat is je favoriete quote en waarom?

Ik heb er veel. En ik zou ze beter deftig noteren en bijhouden in één of ander bestandje. Want telkens als deze vraag mij gesteld wordt, moet ik weer heel diep nadenken. Ik kies dus voor een quote die ik nog niet zo lang geleden voor het eerst gehoord heb. Ze komt niet van één of andere grote denker of staatsman, maar van een mama: Die andere moeders doen ook maar wat! Het is de lijfspreuk van de Club van Relaxte moeders, waar ik eerder al iets over schreef.

♧ Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Ik zou graag een marathon lopen. En een opleiding tot yogadocente volgen. De job van mijn leven vinden. En nog héél veel reizen. Maar het zijn geen dromen die bepalend zijn voor mijn geluk. Ik droom klein en op korte termijn en ik ben eigenlijk snel tevreden. Als iedereen die ik graag zie maar gezond en happy blijft! (Lees hier meer over mij, mijn leven en mijn dromen)

♧ Wat betekent geluk voor jou?

Geluk zit in kleine dingen. Maar je moet het willen zien. En voelen. De lach van mijn kindjes. De zon op mijn gezicht. Eels of Fleetwood Mac op het juiste moment op de radio. De tintelingen in mijn lijf na een zware inspanning. De voldoening na een fijne job. Mijn grootouders een mooie middag bezorgen. Een goed gesprek…

♧ Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Mijn kindjes. Ze zijn nog zo klein, maar ze lijken het perfect aan te voelen als ik een moeilijk moment heb. Een lach en een knuffel en ik kan er meestal weer tegen. Niks beters om te leren relativeren dan een kind op de wereld zetten.

♧ Waarvoor mogen we je ‘s nachts wakker maken?

Eigenlijk liever nergens voor. Ik word al vaak genoeg wakker voor de jongens.

♧ Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Een zotte uitspraak van Finn. Voorbeelden vind je hier.

♧ Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Dat ik een universitair diploma gehaald heb, terwijl ik al aan het werken was. Dat ik al een paar keer 20km gelopen heb. Dat ik een zekere job heb durven ruilen voor een onzekere carrière, omdat ik ondanks alle so called glitter and glamour niet gelukkig was.

♧ Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Kijk naar alles wat je wél hebt in plaats van naar wat je niet hebt. Zoek geluk in kleine dingen. Maak meer tijd voor je lief en je kinderen dan voor je werk. Beweeg. Eet gezond. En wees lief voor mekaar. Tenslotte doen we allemaal gewoon ons best.

9 Comments

  1. In je laatste antwoord “Kijk naar alles wat je wél hebt in plaats van naar wat je niet hebt.” Zit ongeveer mijn favoriete quote “you don’t know what you’ve got ’till it’s gone”. Sinds enkele jaren ben ik ook heel tevreden met alles wat ik heb en gelukkig met de hele kleine dingen.

  2. Hallo Erika,

    Toevallig op je blog gekomen en al veel interessante zaken gelezen. In jouw antwoorden herken ik veel van mezelf. En ik hoop dat je binnenkort de job van je dromen mag vinden. Ik heb ook een so called glitter and glamour-wereldje (de reclame) geruild en dan toevallig op een leuke job terecht gekomen. Blijven dromen en veel succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.