Kaboom! Wanneer good old Playmobil virtueel gaat.

play - 3

PLAYMOBIL lanceerde het allereerste piratenschip in 1978 en gaat nu, in 2015, voor het eerst de virtuele tour op met zijn helden van het ruime sop. Zeeslagen komen tot leven dankzij de Pirates app Kaboom! voor iOS en Android.

Je kids kunnen vier piraten verzamelen, elk met hun eigen kanon. De piratenkapitein met een groen kanon, de zeerover met een rood kanon, de piraat met een zwart kanon en de officier met een blauw kanon. Daar kunnen ze dan in real life of tablet-gewijs mee aan de slag. Virtuele doelen doen zinken, goudstukken verdienen of de uitrusting van hun schip verbeteren, it’s all part of the game.

play - 2

Speelgoed en app zijn in theorie geschikt voor zeerovers vanaf 5 jaar (de app werkt ook zonder piraat en kanon trouwens!), maar Finn is er- net voor zijn 4e verjaardag- ook al geweldig blij mee. Papa hielp wel een handje mee tijdens de voorbereidingen. 

blog - 1 

Ook zo’n enthousiaste piraat in huis? Ik mag 4 exemplaren van deze nieuwe PLAYMOBIL-set weggeven! Deel jij in ruil jouw favoriete kinderapp van het moment? Laat maar weten via de comments.

Ik maak de winnaars bekend via mijn Facebook pagina op woensdag 22 juli.

10 Comments

 1. oh leuk, ik doe mee. De laatste app die ik heb gedownload voor mijn kleuter van 4 was de time-timer. Een klokje waarbij je de tijd ziet wegtikken, zo kunnen kleuters zich een betere voorstelling maken van hoe lang iets nog zal duren. Je kunt hem per minuut instellen of voor een uur -al lijkt me dat wel een beetje heel lang om op iets te wachten- maar ik heb de indruk dat het wel werkt. We gebruiken dit systeem ook op het werk (bij personen met een verstandelijke beperking) en ook daar lukt het goed.

 2. Mathis is helemaal weg van de app van Disney Junior, waarop Jake en de neverland vrienden aanwezig zijn! Alsook de app van Playmobil knights.

 3. Waauw super tof!!
  Amy’tje vindt de “appvoorpeuters” super leuk. Diertjes die verstopt zijn in een boerderij, die je kan tevoorschijn laten komen door de boerderij aan te raken. Met grappige figuurtjes en geluiden. Super schattig.
  Alexander is helemaal in de ban van “monument valley”. Niet echt een kinderapp, maar wel super fijn! Je moet een meisje door verschillende werelden leiden. Met super mooie grafics, en puzzels met gezichtsbedrog.
  Anders blijft “paw patrol: de reddingsmissie” ook een topper 😉

 4. Ik had een windows phone en vaak de frustratie dat de meeste apps daar niet voor gemaakt werden. Ik heb nu net een Android, dus ik ga mij eens verdiepen in de (kinder)apps!

 5. ik vind drawnimal van yayatoytop! En ik heb 2 kleine piraatjes in huis, hun geboortekaartjes waren al in theme en dat merk je ook nog steeds aan hun speelgoed. Playmobil zijn ze super fan van, en uiteraard hebben we al het piratenschip 🙂

 6. Voor tuur( net 5 geworden) heb ik de kleinebouwers-app gekocht. Vijf verschillende bouwplaatsen (schilders, beton gieten, muurtje metselen, dak maken, graven met een kraan) met leuke animaties. Telkens ook met grappige randfiguurtjes. Zo kan je tijdens het graven met de kraan een waterleiding raken waardoor de architect kletsnat wordt. Wat mijn zoon natuurlijk fantastisch vind. Echt een ‘grote’ jongens/papa’s app.

 7. Klinkt leuk! Hier is het vooral onze oudste zoon van 7 die zich in de apps stort, kleine broer van net geen 4 vond het soms al gewoon leuk er naast te zitten en mee te kijken, maar de laatste tijd kriebelden die kleine vingertjes veel te veel en wou hij ook “swipen” Dus heb ik nu een super app voor leeftijd gevonden. Lego juniors! (Voor min 5 jarigen) Eerst bouwt hij een leuke wagen en daarna racet hij om onderweg blokjes te verzamelen. Leuk detail is dat hij nooit van de baan af raakt en nooit de race kan verliezen…. En grote broer is ondertussen ook al jaloers op die ‘kleine kindjes’ app

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.