Erika en Eskimo presenteren: de grote pyjama giveaway.

eskimo, lego, veerle - 1

Voorlopig is het weer nog iets te weinig winters, maar als het straks alsnog kouder en donkerder wordt, hul ik mezelf graag al vroeg op de avond in leuke nachtkleding. Niks gezelligers dan in een comfortabele, warme pyjama nog wat tv kijken met het hele gezin. En in een weekend waarin niks moet, blijven de pyjama’s vaak zelfs aan tot de middag erop. Heerlijk.

Voorwaarde is wel dat de pyjama’s in kwestie niet alleen cosy, maar ook mooi zijn. En geloof me, er is veel meer lelijke dan fraaie nightwear op de markt. Jawadde. Komt er dus op aan om meteen bij de juiste merken te kijken. En misschien zelfs gewoon meteen bij Eskimo, mijn absolute favoriet. Het oer-Belgische (Gentse!) label en haar dochtermerken Dodoo (voor kinderen) en Nightlife (voor youngsters) staan garant voor een combi van kwaliteit én esthetiek. Hier geen domme poezen of mismaakte honden op een minderwaardig stofje, maar originele pyjama’s, onesies en nachtkleedjes. Voor mannen, vrouwen, jongens en meisjes.

Ik heb mijn favoriete Eskimo-items alvast uitgezocht. En ze matchen pérfect met elkaar. Die drie-éénheid gaat onze chill-momenten nóg fijner maken.

eskimo, lego, veerle - 12

En jij kan hier trouwens jouw eigen pyjama-drievuldigheid in huis halen, want ik mag van Eskimo één pyjama voor volwassenen én twee kinderpyjama’s weggeven! Een redelijk schoon pakketje, me dunkt.

eskimo, lego, veerle - 11

Dus! Als je kans wil maken op drie prachtpyjama’s naar keuze, bezorg me dan in ruil jouw leukste voorleesboekentip in de comments. Ik maak de winnaar bekend via FB op donderdag 19 november.

76 Comments

 1. Wat wij altijd doen is kindjes pyjama aan, tandjes poetsen en dan allemaal samen naar het GROTE bed (bed van mama en papa) en dan lezen we een verhaaltje voor. Lekker gezellig in ons bed met een warm dekentje over ons..

 2. Dicht tegen elkaar aankruipen… voor mama nog e lekker kopje slaapthee en dan e sprookjesboek… all time favorite nog altijd ‘ het meisje met de zwavelstokjes’! Liefs K

 3. Tuut tuut! daar komt de feesttrein. Is bij allebei ons jongens een groot succes geweest. Hij hangt dan ook al half uit elkaar als bewijs van het voorleesplezier 🙂

 4. We hebben 2 zoontjes en grote broer van 2 zit het liefst op mama’s schoot in zijn zeteltje met een boekje. Na 2 zinnen te hebben voorgelezen begint hij aan zijn babbelmoment en is het zoon die voorleest aan mama Super schattig!!! Kleine broer is 4 maandjes en het liefst neem ik ze ‘ avonds allebei op schoot, na het wassen en pyama aandoen, lekker knuffelen en kusjes geven op hun haartjes en ondertussen (proberen) een verhaaltje voor te lezen. Zalig om zo de dag af te sluiten!

 5. De verhaaltjes van musti! Er hoeft zelfs geen boekje meer bij, mama en zoon kennen ze helemaal uit het hoofd en fantaseren er alles bij. En met de juiste stemmetjes uiteraard van mevrouw schildpad en meneer konijn ☺ En na het verhaaltje volgt steevast het Olifantenlied (K. Winokkio) en “‘K zag 2 beren”

 6. Een echte klassieker, maar jip en janneke blijft een topper volgens mij! Korte verhaaltjes dus zelfs in drukke tijden mogelijk

 7. Pluk van de Petteflet is momenteel favoriet. Eerst leest zus uit het 2e leerjaar een stukje hardop en daarna volgt een episode uit pluk. Zal de krullevaar gered worden? Veel voer voor zoete dromen! En die Eskimo pyjama’s, daar zijn we even grote dan van 🙂

 8. Het favoriete boek van onze drie-jarige is momenteel “Welterusten Fietje”. En als het lukt, proberen mijn man en ik echt samen voor te lezen, met bijhorende stemmetjes :-)!

 9. Dé ultieme tip voor 2,5-jarige kindjes is het boekje “Rupsje nooitgenoeg”. Elke avond moet ik (half verplicht) van mijn tweelingdochtertjes het boekje voorlezen… Dan kruipen we gezellig samen in de zetel onder ons warmste en zachtste dekentje en vertellen zij eigenlijk meer het verhaal dan dat ik het nog moet voorlezen… Genieten!
  Ps: ook “Eefje donkerblauw” is hier ook een groot succes, vooral met de kleurkaartjes die er bij zitten!

 10. Hier is “de gruffalo” één van de favorieten om in pyjama naar te luisteren (en ook de opvolger “het kind van de gruffalo”). Het boekje “mama kwijt” wordt ook goed gesmaakt, zeker door de kleintjes. Geweldige boeken die jullie zeker in huis moeten hebben! En die ik graag wil voorlezen in een minder versleten pyjama :-).

 11. Op dit moment is ‘Het boek zonder tekeningen’ dé absolute topper! Daar kan m’n zoontje echt geen genoeg van krijgen! In afwachting van een vervolgboek, mag mama meestal nog een ‘hoofdstukje’ improviseren.. Het kan niet gekker worden! (Vind ik stiekem nog heel erg leuk ook! )

 12. Oh, ik ben ook zo’n pyjamahanger.
  Mijn zoontjes (5 en 6) zijn enorm van fan van ‘Het boek zonder tekeningen’ van Novak. Echt gieren van het lachen doen ze dan. Alleen is dat niet altijd even bevorderlijk voor het vlot slapengaan. 😉

 13. Hier twee jongens van 3 en 5 jaar die grote fan zijn van “De Gruffalo”, een mooi verhaal met een boodschap op rijm! Stiekem lees ik liever voor uit “Het geheim van Ijsje”, omdat het de nadruk legt op de liefde tussen een jongen (een ijsbeer) en zijn mama. *smelt*

 14. Onze boekenvoorleestip:
  Met een leuk boekje “gekozen” door dochterlief gaan we aan de slag met vertellen, met voor elke persoon een ander stemmetje zit je snel in de fantasiewereld van je boekje… Doe daar nog een paar handelingen bij die in het boek gedaan worden en mijn dochtertje kan ten volle genieten…

 15. Mauro ligt op zijn rug in zijn bed, met zijn linkerarm gestrekt in een hoek van 90° met zijn lichaam. In zijn rechterhand zijn leeuw en in zijn mond zijn tutje. Ik leg me naast hem met mijn hoofd op zijn linkerarm, zo heeft hij mij vast. Ik lig dan ook op mijn rug en lees dan voor uit 1 minuutverhaaltjes van Plop. Hij vindt dat heerlijk! Als het verhaaltje uit is moet ik dan nog even bij hem blijven ‘slapen’ en moet ik mijn ogen dichtdoen tot hij zegt dat het genoeg is (een kleine minuut ofzo) en dan mag ik terug naar beneden. Er wordt bij ons nogal wat afgeknuffeld en gekust voor het slapengaan zenne!

 16. Hoi Erika, een topper bij ons voor groot (mama en dochter van 7) en klein (dochter van 3) is het boek ‘nachtlichtjes’ (en de variant elfjes en engelen)…het zijn niet alleen leuke voorleesverhaaltjes maar het laat de kindjes op een speels manier kennismaken met zichzelf en hun grenzeloze fantasie via de beginselen van meditatie en visualisatie. Zalig om de kindjes helemaal tot rust te zien komen en in de verhaaltjes te zien opgaan en nadien in een diepe slaap (met zeker en vast mooie dromen) te verzinken om de volgende ochtend fris en monter op te staan;-)

 17. Mijn zoon kreeg voor zn eerste verjaardag het boek “Wat een pech, mijn naam is weg!” We lezen ‘s avonds in de schommelstoel na zn melkje hoe de jongen op zoek gaat naar de letters van zijn naam… Hij krijgt van de diertjes die hij tegenkomt een letter en op het einde van het boek vindt hij zn eigen naam. Persoonlijker kan niet

 18. Leuke give-away!
  Hier is een klassieker een topper. De wondere sprookjeswereld van Grimm en Andersen. Elke dag een ander sprookje. Dochter vindt het alleen al een geweldig boek omdat het zo dik is. 🙂

 19. Superleuke give away!
  Klassiekers kunnen het hier héél goed vinden.
  Maar het boekje dat ik hier voortdurend maar zou mogen blijven voorlezen is ‘Het grote bosorkest’.
  Ik zou het mogen blijven lezen van het mannetje hier in huis, alhoewel hij soms beslist om zelf het verhaal te vertellen.. Schattiger kan soms niet.

 20. Ik koop elk jaar het pakket “boekentoppers” van Uitgevrij Van Inn op maat van mijn kleine kleuter. We kruipen dan lekker met onze pyjama in bed en lezen dan een boekje voor het slapengaan. Dit hoort bij zijn avondritueel en we kijken er allebei naar uit!

 21. Onze zoontjes zijn helemaal weg van “de krokodil die bang was voor water”. Mama is vooral fan van “raad eens hoeveel ik van je hou”, enkel en alleen al voor de zin “tot aan de maan en terug” zou ik het voorlezen

 22. Leuke giveaway! Als échte Gentenaar ken Eskimo uiteraard! Ik laat me nogal afschrikken door de prijs, maar hoor van overal vliegen dat het oerdegelijke pijama’s zijn. Het zou erg fijn zijn om een exemplaar te winnen voor zoontje van 2j, dochter van 1j en mezelf via je blog ;). Mijn voorleestip: “mama kwijt” van Chris Haughton en oja, natuuuurlijk de klassieker “raad eens hoeveel ik van je hou”.

 23. wij kijken elke avond met z’n allen uit naar een volgend hoofdstukje uit Pluk van de petteflet! Ik volg de tips hier dus goed op, want binnenkort dreigt een groot zwart gat want dan is het boek “op” 🙂 En ohhhhh zo’n setje, daar droom ik van zeg!!

 24. Met mijn 3 kindjes, Lars, Finn en Jutta kruipen we samen op 1 bed onder de lakentjes en lezen we een boek dat 1 van de kindjes heeft gekozen. Meestal kiezen ze alle drie voor ‘365 verhaaltjes voor het slapengaan’. Maar ook ‘de GVR’ of ‘de griezels’ zijn ze grote fan van.

 25. Ken je ‘Het Boek zonder Tekeningen’? Steeds weer lachen, gieren, brullen! Wat eigenlijk een moment van rust zou moeten zijn, is hier dan een en al geschaterlach. Maar wat is het toch zo fijn om het laatste moment van de dag af te sluiten al lachend en je kindjes in slaap te zien vallen met een glimlach op hun snoetjes.

 26. Mijn all-time-voorleestip is Eefje donkerblauw. Een verhaal over een (lekker stoer) meisje en heel veel kleuren. De titel alleen al doet mij en mijn zus wegdromen naar de lange voorleesavondjes in bed. Zo erg wegdromen dat mijn zusje hoopt dat ons kindje – verwacht in januari – een Eef(je) wordt! Maar of dat zo gaat zijn, dat verklap ik natuurlijk nog niet…

  Ik neem me in elk geval al voor om onze soon-to-be-dochter zo snel mogelijk te vertellen over Eefje Donkerblauw en over de heerlijke voorleesmomentjes dat boek mij en haar tanti heeft bezorgd… (liefst van al heerlijk samen in pyjama :-))!

 27. Oooh zalig zo een setje, heb ook 2 kindjes dus ideaal!

  In de mate van het mogelijke proberen wij het voorleesmoment met heel het gezin te beleven en dat is in grote broer zijn kamer, hij kiest het boek (doorgaans van Plop, ideale voorleesverhaaltjes!, zijn zusje is nog geen jaar dus die kan nog niet kiezen, luistert wel flink mee!) en hijzelf, zusje en mama of papa die niet voorleest liggen in het bed, onder de dons, en de ouder die voorleest zit ernaast op een krukje. De ouder die geen boekje voorgelezen heeft, moet nadien nog (in het donker!) zelf een verhaaltje verzinnen!

 28. Hier is het absoluut pluk van de petteflet die de opvolger geworden is van Jip en Janneke en van Floddertje (zowel voor de jongste – bijna 5- als ook nog voor de oudste dochter). Hoewel de oudste dochter al 8 is en zelf kan lezen, wordt er nog elke avond voor het slapengaan voorgelezen. Matilda (van Roald Dahl) was hier een absoluut succes en zal denk ik opgevolgd worden door De Heksen of De Grote Vriendelijke Reus.

 29. Hoi Erika! Mijn dochter Zoé is fan van: Kijk en zoekboek, sprookjes zoals we ze nog nooit bekeken hebben. Ze is nog net geen drie jaar en voor een gewoon voorleesboekje is ze nog wat te actief. Ze doet graag mee en dan is dit een ideaal boekje en met de dikke pagina’s is het ook peuterbestendig (ook ideaal voor als haar broertje 1,5j het in handen krijgt)! Groetjes Tania

 30. Een grote hit bij mijn zesjarige: Het boek zonder tekeningen van BJ Novak. Hi-la-risch. Nu lees ik haar al n paar dagen telkens een stukje uit De droom van pinocchio van An Leysen. Ze houdt van het verhaal en de prachtige prenten. Dikke dik was ook al altijd populair en ons van 2 houdt van “Henri gaat naar Parijs”, ook al snapt ie de clou niet zoals zus. “De krijtjes staken” vinden ze allebei leuk en verder houdt onze kleine man van “netjes wachten in de rij” van Tomoko Ohmura, “Press here” van Hervé Tullet en van all time classic Nijntje. Elke avond lezen we voor, soms allemaal samen, soms ik bij haar en hij bij hem. Zalig om zien hoe ze van dit vaste ritueeltje genieten.

  • Typen op de smartphone is dus dat niet als ik dat hier herlees, amai, voor n taalleerkracht Maar ik was “tien bolle biggetjes” van Joke Van Leeuwen en Carll Cneut nog vergeten, dat heeft heel mooie tekeningen en leuk voorleesrijm.

 31. Bij de oudste wordt er elke avond voorgelezen uit enkele boeken uit de bib.
  Huidige favoriet: het mooiste visje uit de zee kan niet slapen.
  Bij de jongste start het lezen van boekjes nog maar net. Dus daar houden we het momenteel bij een boekje van Poppie de poes.
  Ik ben al blij dat onze jongste spruit tenminste interesse krijgt in boekjes 🙂

 32. Rupsje nooitgenoeg (mijn favoriet toen ik klein was) en Raad eens hoeveel ik van je hou?

  Die kan ik allebei niet genoeg voorlezen. Gelukkig is dochter het daarmee eens.

 33. Waw wat een tof cadeau! Ik had nog nooit van het merk gehoord, maar het ziet er eerlijk gezegd geweldig uit!!
  Ultieme voorleestip? Mijn
  Oudste zoon is grote fan van de Tiny-boekjes, de (echt oude uit mijn eigen kindertijd) Walt disney boekjes en ook die van Heksje Mimi.

 34. Superleuke give-away!! Mijn dochter Lena (3,5j) is fan van de Heksje Mimi boeken – verhalen over een kleuter heksje dat dolle avonturen meemaakt met haar vriendinnetjes 🙂
  Mijn zoontje Mil (11m) begint ook interesse te krijgen in boekjes, voorlopig vind hij het leuk om te kiezen uit de catalogus van de sint en ook boekjes met flapjes en dierengeluidjes zijn toppers!

 35. Mijn voorleesboekentip? Ga op zoek naar voorleesboeken uit de tijd van toen! De verhalen van Honkie en ponkie bijvoorbeeld zijn gewoon prachtig om dan nog maar te zwijgen over de illustraties! En een andere tip: laat kinderen ook eens fantaseren en vertellen over wat ze op de tekeningen erbij zien! Zo ontstaan vaak de mooiste verhalen!

 36. Als juf van de onthaalklas en als mama van een dochtertje van 2,5 heb ik 2 redenen om mijn prentenboekverslaving te rechtvaardigen! Wij lezen elke avond al sinds Zoë heel klein is boekjes voor.Niet enkel voor haar maar ook gewoon omdat het super gezellig is.Sinds de herfstvakantie is mijn dochtertje op school begonnen en is de zindelijkheid gespreksonderwerp nummer 1!Momenteel is dus het boek “Over een mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ van werner Holzwarth en Wolf Erlburch zeer populair.Vanuit mijn klaservaring weer ik dat de humor die in dit boek voorkomt het bij elke kleuterleeftijd elke keer weer doet!Ik ben op dit moment in verwachting van onze 2e dochter en omdat ook zij een nieuwe pyjama kan gebruiken doe ik dus graag mee met de wedstrijd!

 37. All-time favourite van zowel mijn zoon als mijn dochter: De Kippets!
  Deze boeken gaan al mee vanaf hun kleuterleeftijd (ondertussen zijn ze 8 en 10 jaar). Het is en blijft grappig…
  De verhaaltjes zijn kort en rijmend met leuke illustraties.
  Grtjs

 38. De Gruffalo! Echt een kei-tof boek. Zeker als je stemmetjes improviseert. Als je geen bange kinderen hebt: voorlezen in het halfdonker 😉

 39. Wauw, die pyjama’s zien er comfy uit! Daarom mijn voorleesboekentip van het moment: ‘Sinterklaasje’ van Liesbet Slegers. Fleurige, grote tekeningen, eenvoudige tekst, en een mooi groot boek waarin mijn monstertje mee kan bladeren. Heel leuk om het concept van de sint uit te leggen.

 40. Dochtertje hier is 17 maanden, maar vindt het nog altijd fantastisch dat we uit het zelfde boekje voorlezen als de afgelopen maaaanden. Polly de pony is momenteel de hit, waarbij mama natuurlijk extra zinnetjes verzint en zij alles aanwijst wat er maar kan aangewezen worden.
  Lekker gezellig zitten we dan in het zeteltje op haar kamer. En wat is er leuker dan in een zachte en mooie pyama op mama’s of papa’s schoot luisteren naar een mooi verhaaltje…

 41. Na de typische avondrituelen van tandjes poetsen, naar toilet gaan en pyjama aan lezen we een verhaaltje voor als de dochter mooi in haar bed ligt. Verhaaltjes van Plop, Kaatje maar ook sprookjes van de Efteling zijn momenteel haar favoriet. Na het verhaaltje mag ze dan nog eens blazen richting het boekje waaruit we gelezen hebben. Een manier om plezant droompjes in haar slaap te krijgen denkt ze 🙂

 42. Mijn tip is “My name is…” die kan je online laten maken, en je eigen naam invullen.
  Dan wordt er een verhaaltje opgebouwd naargelang de letters van je naam. Ook erg leukom als geboortecadeau te geven!

 43. Giel is gek van “ik zou wel een kindje lusten” van Sylviane Donnio en Dorotheé de Monfreid. Een heel mooi kartonnen boekje over een klein krokodilletje dat een kindje wil, maar uiteindelijk inziet dat je geen kindjes mag eten. Er zit een lief knuffelkrokodilletje bij dat uiteindelijk altijd mee mag gaan slapen. Echt de moeite!

 44. Onze absolute favoriet is de luxe Pop-Up versie van “Raad eens hoeveel ik van je hou”.
  Zo mooi om te vertellen, en zo leuk voor Alexander om de haasjes tot leven te laten komen…
  Andere leuke boeken zijn die van Tip de muis (wil niet slapen, vertelt een leugentje), of Huppel (wil altijd zijn zin, krijgt een zusje) Schattige verhaaltjes met een goede moraal of boodschap voor de kindjes.

 45. Waarschijnlijk al te laat maar toch nog poging Hier ook 2 boys die geweldig zouden staan met Eskimo pyama en mama die er ook niet slecht zou uitzien. Laat ons zeggen dat mijn zoontje van 3 niet echt het geduld heeft om naar de verhaaltjes te luisteren en meer voor het snelle werk is met veel prentjes! Weet niet waar gehaald maar teddybeerstad is zijn all time favorite. Beertjes die van alles doen en zijn: picknicken, naar de maan gaan, postbodes, brandweermannen,… He loves it!

 46. Gezellige pyjama’s! Mijn dochtertje kreeg voor haar derder verjaardag “Het boek zonder tekeningen” van B.J. Novak. Ik had al gelezen dat dat een leuk boek was, maar het overtrof echt onze verwachtingen. 5 dagen op rij lag ze plat van het lachen en nog steeds kiest ze het boek met veel plezier uit om uit voorgelezen te worden.

 47. Zo leuk, ik zie me al zitten met mijn twee mannetjes 🙂 Mijn oudste zoon (bijna 3) is gek op ‘het circusschip’. Heel mooi voorleesboek!

 48. Een van de grootste favorieten is het grote taartenboek van Vos en Haas. Het is eigenlijk een zoek boek zonder tekst, maar mijn zoontje kan er uren in kijken en verhaaltjes vertellen

 49. Wat een superleuke pyjama’s!! zou ideaal zijn voor mijn zoontje en de baby die op komst is 🙂 het favoriete boekje hier is “mijn eerste dierenboek”, met superveel diertjes in (verrassend he met zo’n titel 🙂 ), aangezien mijn zoontje nog maar 1,5j is, vindt hij het vooral super om de dieren te bekijken en aan te wijzen en dan moet mama natuurlijk hun geluid nadoen! maar jip en Janneke en de sprookjes van grimm liggen hier al klaar voor als hij nog een beetje ouder is!

 50. Ons zoontje van 2 is helemaal weg van de boeken van Muis. Slapen gaan lukt niet meer zonder eerst twee boekjes te hebben gelezen en nog het liefst met papa, die heeft toch nog net iets meer fantasie en ook geduld. 🙂 We zijn benieuwd of ons tweede zoontje ook zo’n fan zal zijn, al zullen we er best wel wat nieuwe in huis halen, want grote broer is ze goed aan het verslijten.

 51. wow! mooie prijs! De leukste voorleesboeken vind ik nog altijd die van Richard Scarry. Er is minimum aan tekst maar een bom aan tekeningen waar je vanalles kan bij fantaseren “Mijn leuk wereldje” is een topper!

 52. Gossie, er is zó ‘n groot aanbod aan mooie, grappige en fantasievolle voorleesboeken! En voorlezen is zó ontzettend leuk en leerzaam voor de kinderen én een mooie stimulans om later zelf veel te gaan lezen!Ik kan je aanraden om in elk geval eens in een Kinderboekenwinkel te gaan neuzen, of op de jeugdafdeling van de bieb. Het enige nadeel van de Kinderboekenwinkel: je wordt er net als ik waarschijnlijk nogal hebberig van.. Maar één van de favorieten is hier Het Vrolijke voorleesboek van Kikker van

  Max Velthuijs! Een echte aanrader, leuke begrijpelijke verhaaltjes voor kleuters en prachtige illustraties waar een peuter ook plezier aan beleeft! En de voorlezer ook, niet te vergeten! Je kinderen zullen aan je lippen hangen en je loopt de kans dat je het eindeloos vaak nóg een keer moet voorlezen.. Trouwens ook de boekjes van Robin ( en Knor) van Sjoerd Kuyper: heel schattig en echt geschreven vanuit de belevingswereld van de kleintjes. Alvast heel veel plezier allemaal en veel knusse voorleesuurtjes!

 53. Oh zo tof, zo’n set matching pyjama’s zou zalig zijn voor mezelf en mijn twee zoontjes van 4 en 2!
  Mijn voorleestip: ik lees het liefst voor uit de klassieke Nijntje-boekjes. Die versjes hebben zo’n leuke kadans. Ik denk dat ik ze vooral zo leuk vind omdat ik er zelf vroeger veel uit werd voorgelezen.

 54. Ik hou wel van de boeken van vos en haas en mijn kinderen ook. Ze bestaan ook voor verschillende leeftijden en in verschillende formaten.

 55. “Het boek zonder tekeningen” van B.J. Novak
  Pret gegarandeerd! Misschien niet ideaal om de kindjes rustig de dag te laten afsluiten: hier bij ons is het telkens gieren en lachen 🙂

 56. Pyjama’s van Eskimo zijn mijn favoriete! Mijn dochter van 19 maanden is nog wat klein om rustig te zitten luisteren naar verhalen. Zoeken in prentenboeken lukt wel al aardig. Haar favoriet van dit moment: “kijk- en zoekboek: sprookjes” van Mayana Itoïz.

 57. Enorme fan van “Pinterest” zijnde heb ik voor men popje van vijf onlangs een echt voorleeshoekje gemaakt. Een tipi versierd met lichtjes en vlaggetjes, een schapenvelletje op de grond en een heleboel knusse knuffels. Na ons badje trekken we onze pyjama aan en kruipen in ons “nestje” met een leuk boek, heerlijk genieten en knuffelen maar! We proberen iedere week naar de bibliotheek te gaan voor enkele boekjes, maar houden toch ook vast aan enkele leuke verhaaltjes, met als favoriet “Roze” van Fiona Bempt (gaat over een meisje, Fee, wiens wereld niet roze genoeg kan zijn). Superleuk voor kleine prinsesjes, helaas zal Erika hier bij haar jongens niet zo echt mee scoren…

 58. Ons zoontje (nu 2,5) is al een hele tijd gek op de boekjes van Muis van Lucy Cousins. Hij kent ondertussen al alle verhaaltjes uit z’n hoofd, maar hij wil ze blijven horen. Mooie tekeningen, leuk geschreven. Zeker een aanrader. En als dat dan in een mooie pyjama kan… 🙂

 59. Voorlezen uit het boek in mama’s hoofd, sta telkens zelf te kijken van waar de gekke verhalen weer komen

 60. Netjes gewassen en met een fijne pyjama aan mag eerst marilou (bijna 2) en dan tristan (3) een boekje kiezen. Het voorlezen wordt wat gepimpt met opdrachtjes en vraag/antwoord spelletjes zo houdt ook de jongste haar aandacht erbij. Daarna gaan ze hun bedje in, deur blijft open zodat ze het licht van de gang nog zien en dan lees ik op de gang nog een 5 minuten verhaaltje van de fantastische muis Geronimo Stilton. Succes verzekerd!

 61. Hier zijn de kids verzot op het boek ” superbeestje”, over een lieveheersbeestje die andere dieren over heel de wereld uit de penarie gaat helpen. Nadien krijg ik van de kids een dikke knuffel en zeggen ze me zeemzoet, dat ik hun superbeestjesmama ben

 62. Bij ons thuis blijft het boek zonder tekst “het taartenboek” van The tjong Khing een succes. Zelfs ik blijf er nieuwe dingen in ontdekken Het leuke is dat je steeds andere figuurtjes kan volgen en zo lang of kort als je wil kan blijven stilstaan bij een bladzijde. Een toppertje en uniek momentje met mijn zoontje. Aan mijn dochter van zes lees ik niet meer voor maar zij vult elke dag een bladzijde in voor het slapengaan van “Slaapklets” – hier verwerkt ze haar dag nog even en kom ik veel te weten over wat haar bezig houdt. De opdrachtjes zijn ook steeds leuk.

 63. Als kind had ik een knutselboek, wat doe ik vandaag met heel veel ideetjes om allerlei zaken te maken uit wegwerpmateriaal zoals yogurtpotjes, eierdoosjes, … dit was vroeger mijn favoriete boek. ‘s Avonds mocht ik kiezen wat er de volgende dag geknutseld werd en ook nu nog worden er raketten, raceauto’s en vele andere zaken uit dit boek gemaakt.

 64. Nieuwsgierige Lotje is hier altijd al een toppertje geweest. Het nieuwsgierige heksje Lotje
  vliegt door de nacht op haar bezem en ziet ze in de verte een lichtje waar ze naartoe vliegt. Zo komt ze terecht in het heksenhuis waar ze tal van heksen ontmoet. Heel leuk om te lezen en prachtige tekeningen, het lievelingsboekje van onze 3 kinderen.

 65. Mijn jongens zijn echt fan van het boek ‘Wat Als…’ Het verhaal begint bij een kindje dat wel heel veel zin heeft in die allerlaatste boterham aan de ontbijttafel. Het kindje begint te fantaseren over wat er zou gebeuren als ze die laatste boterham opeet en het brood dus op is!!! Wat als…?? Mijn zoontjes van 5 en 3 jaar spelen dit spelletje sinds dat boek ook vaak in de auto of onderweg… Mama, wat als ik aan de boom zou groeien? Of wat als we superklein zouden zijn?? Pret en fantasievreugde verzekerd, lachsalvo’s onvermijdelijk. Zowel tijdens het voorlezen als erna 🙂

 66. als de kleindochter hier logeert hebben we het volgende ritueel: na het avondeten in het grote bed van opa en oma samen kijken naar een film van Disney (ja oma spaart de dvds van de Disney classic collectie) ondertussen eet ze een chocomousse; als de film gedaan is: tanden poetsen en naar haar bedje en dan leest oma een verhaaltje voor uit het verhalenboek ‘een kikker om te kussen’ van lannoo (mooie diverse verhaaltjes: haar favoriet de hoeden van madame chapeau). dan zoentjes en slaapwel lieve schat

 67. Als de kindjes al helemaal klaar in hun eigen bedje liggen , plaats ik mij in de schommelstoel en vertel dus het verhaal. In het begin van het verhaal toon ik eens een tekening/foto over wie het gaat en dan vraag ik om hun oogjes dicht te doen en te luisteren naar het verhaaltje en zo kunnen ze zich zelf de rest visueel erbij voorstellen met hun oogjes dicht. Soms vallen ze al zo in slaap en soms geven ze eens wat commentaar hoe ze iets bepaald moeten voorstellen …. ook heel leuk hoor om te horen 🙂 Zowel de kindjes als ik genieten van deze momenten. En er zijn dagen dat ze niet vlug genoeg in hun bedje kunnen liggen want ze willen de rest van het verhaaltje weten 🙂

 68. Het Grote Voorleesboek Voor Peuters – leuke verhaaltjes en versjes, ingedeeld volgens leeftijd en op onderwerp, over alles (tandenpoetsen, dieren, verkeer, … ) uit de leefwereld van onze peuter. De lengte van de verhalen is zeer geschikt om voor te lezen voor het slapen gaan en er zijn er heel veel. Aan de hand van de leuke illustraties kunnen ze ook hun eigen fantasie laten werken en zelf een verhaaltje vertellen. Interesse verzekerd!

 69. Niettegenstaande wij stapels boeken hebben, wil onze zoon elke avond hetzelfde boekje samen lezen.

  Een omnibus van Tiny waarin een vijftal verhalen over dieren staan. We kennen het allebei helemaal uit het hoofd

 70. Favorietje boekje van onze kleine kapoen van bijna twee zijn de boekjes van Kathleen Amant. Momenteel is dat Lieve Sinterklaas, maar aanraders uit de reeks zijn ook Anna poets haar tanden, Anna gaat slapen, Milan op het potje… . Het zijn stuk voor stuk leuke boekjes die aansluiten bij de leefwereld van ons ventje. Het is niet altijd even makkelijk om iets uit te leggen aan een peuter, maar door die leuke boekjes een stuk eenvoudiger. Een echte hulp! Nuttige boekje en nog mooi ook! Hele mooie tekeningen! Wij zijn alvast fan! Zo’n leuke pyjama voor in het sintschoentje zouden we ook fijn vinden, dus we doen graag mee!

 71. Uren en uren hebben wij genoten van ‘Barones van Stippeltje’. Een grappig en ongelooflijk spannend verhaal dat tot de verbeelding spreekt. Om nog maar te zwijgen over de geweldig mooie tekeningen. Op reis was elk moment goed voor een voorleesuurtje want ‘Hoe zou het nu met Barones van stippeltje zijn en Handige Harry?’. En ik moet toegeven… ook ik was nieuwsgierig! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.