Erika ontdekt het luxueuze familieresort MARTINHAL. Een Portugees paradijs voor kinderen én hun ouders.

porto - 1

Nee, helemaal perfect was de vakantie niet. Daarvoor hebben de jongens het té fel uitgehangen op het vliegtuig. En waren ze de eerste twee dagen nét iets te hard en iets te bewust hun grenzen aan het aftasten. Maar toch. Wat een topreisje was me dat, onze midweek in Martinhal aka “Europe’s finest luxury family resort”.

martinhal - 6martinhal - 11 martinhal - 7

Het Martinhal Beach Family Resort & Hotel ligt vlakbij Sagres, het meest westelijke vissersdorp van de Algarve. Wereldberoemd in surfermiddens omdat er al-tijd goeie golven zijn. En al even geroemd in alle andere middens om zijn waanzinnige kustlijn (Praia do Beliche! Miradouro Cordoama!), de Cabo San Vicente oftewel het meest westelijke punt van Europa én het fenomenale Costa Vicentina National Park.

martinhal - 41 martinhal - 38martinhal - 37 martinhal - 36 martinhal - 35 martinhal - 43

Het hotel zelf moet bovendien niet bepaald onderdoen voor de indrukwekkende omgeving. En al zeker niet omdat het perfect en met veel respect voor de natuur geïntegreerd is. Natuurlijk en modern, mét de nodige Portugese accenten. De architectuur past probleemloos in het ruimere plaatje. Bovendien zijn ook alle interieurs met veel smaak en visie samengesteld. Overal duiken prachtige designelementen op en ondermeer de gevlochten lampen zijn speciaal voor Martinhal gecreëerd.

martinhal - 28

De 5-sterren luxe uit zich verder in een topservice, vijf prachtige zwembaden, een onwaarschijnlijk privé-strand, ruime kamers of villa’s, Wi-Fi wherever you go go, toprestaurants, een wondermooie SPA, sportactiviteiten allerhande,… En zo voort en zo verder. You name it, they have it. En anders doet het buitenaards vriendelijke personeel wel keihard zijn best om het alsnog te leveren.

porto - 1 (3)martinhal - 3porto - 1 (2)martinhal - 14

Maar! Hét punt waarop Martinhal het verschil maakt met andere sjieke resorts, is toch wel de zeer ver (als in: tot in de minuscuul kleinste details!) doorgetrokken kindvriendelijkheid. Aan werkelijk al-les is gedacht op dat vlak.

Het begon al bij de pick-up op de luchthaven. Het taxibusje dat ons vervoerde, was uitgerust met de allernieuwste kinderzitjes én met een tv-scherm en dvd-speler. Zo konden Finn en Rowen rustig bekomen van de vlucht en was de afstand tussen de luchthaven van Faro en het hotel in Sagres in no time afgelegd. (Als je langer dan een paar dagen blijft, is het waarschijnlijk wel interessanter om zelf een auto te huren.)

En ohlala, dáár werden we pas écht omver geblazen. Nochtans ben ik- met een serieuze staat van dienst als Vlaanderen Vakantielandreporter en als vrolijke reisduif in het algemeen- niet zo gauw meer onder de indruk.

De ruime vakantievilla’s (wij logeerden in een Ocean House) houden het perfecte midden tussen schoonheid en functionaliteit. Meubilair met ronde hoeken, een veiligheidshekje aan de trap, een netjes afgesloten giga terras, een kinderbedje, 2 slaapkamers en 2 badkamers, een welkomstpakket zodat je meteen wat eten en drinken in huis hebt, plastic servies en kinderbestek, voldoende kinderzenders op tv, een goede isolatie, … En dat dus allemaal in combinatie met verrukkelijk design.

Elk van de drie restaurants heeft een uitgebreide menukaart voor kinderen. Van fruit- en groentenpapjes voor de allerkleinsten tot deftige, maar allesbehalve cliché-schotels voor de iets oudere kinderen. Aan een redelijke prijs bovendien. Er zijn ook overal moderne baby-eetstoelen én elk restaurant is voorzien van een speelhoek. Daar kunnen je bengels- onder begeleiding van een nanny– naar hartelust ravotten, tekenen of spelletjes spelen. Lees: zo kunnen moeder en vader ook eens rustig eten. (Hoewel. Mijn snoodaards vonden het blijkbaar fijner om het etablissement rond te crossen en de keukens binnen te dringen. Toch geen al te easy maaltijden dus voor deze mama en haar mama.) Alle zaken zijn trouwens lekker ruim, zodat elk gezin voldoende plek en privacy heeft.

Het ontbijtbuffet is altijd inbegrepen, behoorlijk uitgebreid en vooral zeer lekker. Zowel voor de ouders als voor het nageslacht. Want ook voor deze maaltijd wordt uitgebreid rekening gehouden met het smakenpalet van onze mini’s.

De Martinhalsite lijkt nog het best op een gezellig, klein dorp. Er is een centraal plein met een winkel (uiteraard inclusief een uitgebreide afdeling baby- en kinderbenodigdheden), een speeltuin (met standaard ook trampolines en een springkasteel), een bar (met centraal een cool volkswagenbusje waar de kinderen ongeremd in mogen tekeer gaan) én een juicebar/crèmerie.

Je kan bij minder weer ook rustig chillen in een soort living waar je (al dan niet samen met je kinderen) een filmpje kan meepikken. Of wat biljarten of pingpongen.

De zwembaden dan. Er is een binnenzwembad en er zijn vier fantastische buitenzwembaden. Allemaal netjes verwarmd en voorzien van het nodige (water-)speelgoed. Maar ik was nóg zotter van het strand. Rustig toeven daar, niet normaal. Wat een zicht ook. En wat een onwaarschijnlijk dolle pret voor Finn en Rowen. Zand, een emmertje en af ten toe wat dollen aan de branding. Veel meer hebben die kids van mij niet nodig om intens gelukkig te zijn. En ik dus ook niet.

Wil jij toch een tikkeltje meer actie?
No problem, er is een enorm aanbod aan (water-)sporten.
Of je gaat fietsen (de bike station wordt trouwens uitgebaat door Belgen!). Of je kan terecht in de fitness. Daar kies je tussen trainen aan de toestellen of een leuke groepsles meepikken. Mijn mama en ik volgden met veel plezier een heerlijke outdoor yogasessie.

Waar de boys ondertussen zaten? Wel euh… in de crèche en in de kids club. Martinhal heeft aangepaste opvang voor alle leeftijden. ‘s Ochtends moet je die betalen, ‘s middags is ie gewoon gratis. Hoe-geweldig-is-dat!?

Nog uitermate fijn: als je geen zin hebt om je volledige baby-uitzet mee het vliegtuig op te zeulen, reserveer dan gewoon de hele reutemeteut bij de baby conciërge.

porto - 1 (1) martinhal - 65martinhal - 51martinhal - 48martinhal - 15martinhal - 5

More pics? Check mijn IG.

When to go? Het hele jaar door eigenlijk. Zelfs tijdens de wintermaanden is het er meestal een graad of 20. Het hoogseizoen loopt van april tot oktober.

How to go? Wij vlogen met Brussels Airlines naar Faro. Van daaruit is het nog 1u20 rijden met de auto.

More details?
Speciale aanbiedingen
Bookings

6 Comments

  1. Ziet er super uit! Wij hebben hier ook nog aan gedacht. Er mag wel bij gezegd worden dat het niet goedkoop is, om niet te zeggen eerder duur… Ik denk dat je er in de zomermaanden voor minder dan 200€ per nacht niet kan blijven. Jammer want ik zou er ook heeeeel graag eens naartoe gaan .

    • Dag Laura,
      Daar heb je gelijk in. Goedkoop is het niet. Zeker niet tijdens de topmaanden. Maar als je dat bedrag deelt door het aantal volwassenen en kinderen en je ziet wat je allemaal in ruil krijgt, is een verblijf in Martinhal 100 procent zijn prijs waard. Een midweek Centerparcs of een week aan de Belgische kust is ook behoorlijk duur en dan heb je nog niet gegeten en heb je niet half het aantal faciliteiten 🙂 Buiten het hoogseizoen gaan, scheelt ook al veel in prijs. En het weer is in principe het hele jaar door best mooi.
      Lieve groeten,
      Erika

  2. Schrijf je eigenlijk nog veel over zaken waar je niet voor betaald wordt of iets voor in ruil krijgt? Sorry hoor, heb vaak genoten van je fijne schrijfstijl, maar ik kan geen greintje authenticiteit meer bespeuren. Jammer!

    • Dag Lore,

      Het zal je misschien verbazen, maar ik ben nog voor geen enkele post die op deze blog verschenen is, betaald geweest. Ik maak hoogstens ruildeals. En dat is maar normaal als je uitrekent hoeveel tijd ik in mijn schrijf- en fotowerk steek. Ik denk ook, als je het geheel overloopt, er een mooie afwisseling is qua onderwerpen en ‘zwaarte’ van de artikels. Dat is alleszins altijd de intentie. Ik probeer leuke (vaak kleinere) webshops/merken te promoten, maar nooit ‘gratuit’. Alles wat op de blog komt vind ik 1) zelf leuk. En 2) relevant voor mijn lezers. Jammer dat je je gading niet vindt, maar je bent uiteraard niet verplicht om te komen kijken.

      Lieve groeten,
      Erika

  3. Ieder zijn mening natuurlijk, maar ik vind het hier best wel gezellig en interessant.
    En uiteraard is niemand verplicht om te komen kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.