Kerstvakantieblues.

Processed with VSCOcam with x1 preset  Processed with VSCOcam with x1 preset

Spinazie – patatjes – (veggie) worst. Met die bescheiden klassieker als laatste avondmaal hebben we daarnet onze kerstvakantie afgesloten. Een gerecht dat de voorbije twee weken geheel toevallig perfect samenvat. Geen exuberante feestjes of spectaculaire uitstappen voor de familie Schelfhout- Van Tielen, wij gingen voor simpele kost. Deels om Finn te laten recupereren van zijn zware kleuterschoolweken, deels om er zelf van te bekomen. Uitslapen (of toch iets dat wij de laatste jaren zo zijn gaan noemen) was dus al zeker een belangrijke activiteit. Heerlijk om de dag op zijn beloop te laten, nergens écht te moeten zijn. De kerst- en nieuwjaarsfeesten en twee afspraken met het beste vriendje van Finn niet te na gesproken. Maar ook die uitjes waren klein en fijn. Een paar uur in de binnenspeeltuin, een ochtend in de cinema en een stoeipartij in de verse sneeuw. De kinderen mochten verder een aantal dagen bij de (groot-)ouders logeren, zodat het lief en ik tijd hadden voor elkaar en voor ons werk (dat er toch ook nog wel een beetje was). Zo zijn we gaan wellnessen, smeedde ik wilde professionele plannen en deed ik fotoshoots voor mijn column in het Belang van Limburg én voor de nieuwe wintercollectie van het fantastische label Red Juliet. Voeg daar nog een bezoekje aan de Winterfoor in Antwerpen, uren vader-zoon-monster truck-pret in de tuin, honderden you tube fragmenten, een film of drie, een tekening of dertig, een winterwandeling in het lokale park, kilo’s snot en de moeilijke doorbraak van tand nummer 7 bij kleine Rowen aan toe en je hebt zowat het volledige kerstvakantieplaatje. Niet niks, maar ook niet (te) veel. Dat beperkte schema heeft ons geweldig veel deugd gedaan en ook voor Finn is het doel bereikt. Hij is voldaan zonder moe te zijn. En die uitgeruste versie van hem blijkt best een aangenaam kind te zijn. Zo lief, zo flink, zo schattig. Dat waren we door alle oververmoeidheid en bijhorende lastigheid heel even vergeten.

Processed with VSCOcam with t2 preset Processed with VSCOcam with m6 preset Processed with VSCOcam with t2 preset Processed with VSCOcam with t1 preset

Eerlijk waar, zoveel banaal gezinsgeluk, daar kunnen wat mij betreft geen sensationele ski- of zonvakantieverhalen tegenop. (Al sluit ik ze nu ook weer niet uit tijdens een volgend verlof).

Processed with VSCOcam with t2 preset

4 Comments

 1. Hallo erika!
  Zo herkenbaar!
  Hier ook een avond vol vakantieblues
  Dochter wou niet gaan slapen omdat ze ons zal missen op school…
  Wij kijken aan tegen de rush van elke dag
  Maar ben toch fier 1 goed voornemen gedaan te hebben: mooi voorbereid aan de week beginnen…
  Eens benieuwd hoe lang ik het kan volhouden…

  We zitten morgen allemaal in hetzelfde schuitje dus…

  Ik probeer al wat leuke dingen in het achterhoofd te houden op het moment dat de sleur er terug inkomt!

  Veel succes morgen en keep going with the blog!!
  Soms denk ik ook aan dergelijke carriereswitch… Iets met bloggen/sociale media/media/…. Iets “hipper” 🙂

  • Dankjewel Evy! Samen zijn we sterk 🙂
   Hopelijk is dag 1 wat meegevallen? Enne: niet te veel denken, doen!!! 😉
   Liefs,
   Erika

   • Top eerste dag!
    Iedereen op tijd uit bed en de deur uit!
    Voorbereiding vr morgenvroeg genomen! Olé
    En zelfs terug gezond gegeten vandaag.
    We’re so back!
    Deze avond allemaal blij terug thuis te zijn! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.