Mammae. Sexy en stijlvol zwanger zijn, discreet en elegant borstvoeding geven.

phpThumb_generated_thumbnail 20141216_58018686854903780158e8

Oooh! Allerliefste Anke Buckinx en haar allermooiste zwangere buik en boobies stralen in de nieuwe Mammae campagne!

20141216_157432403554903930ca4db  20141216_167427397154903917a54cc

Bijna een jaar geleden, kort na de geboorte van Rowen, viel diezelfde eer mij te beurt. En ik ben Mammae nog altijd waanzinnig dankbaar. Voor de verrukkelijke shoot uiteraard, maar vooral voor de fantastische producten die ze gecreëerd hebben. Mijn borstvoedingsperiodes zouden een stuk minder aangenaam geweest zijn zonder. En dat is nog een understatement.

20140605_171944945753904a27b942c  20140605_214647094953904a2fdc72a

20140604_521012271538ef01776eff  20140604_1366647438538ef0167b16c

20140604_1542628602538ef0700dca8  20140604_1537443161538ef05cd493a

Mammae is het kindje van Eva en Martine Boonen. Vijf jaar geleden wonnen ze de Comeva Startersaward met hun idee voor een elegante en discrete borstvoedingsbeha. Klinkt niet ultra-spectaculair, maar is het wel. Voor hun uitvinding was er namelijk niks. Nougatbollen. Alleen van die lelijke, witte, puur functionele beha’s die je borsten weinig subtiel blootgeven tijdens het voeden. Heerlijk! Sexy! Een ware boost voor je zelfvertrouwen! Not!!! Ondertussen staat de schouw van de dames tjokvol awards, gingen ze internationaal en maken ze niet alleen prachtige beha’s, maar ook geweldige zwangerschaps- en borstvoedingskledij onder de naam Mammae Moments: een top, een jurk en een pyjama.

Als ervaringsdeskundige kan ik jou met de hand op het hart zeggen: Mammae dragen maakt een wéreld van verschil in de meest intense periode van je leven. Borstvoeding kunnen en mogen geven is wonderlijk, maar slaaptekort, lekkende borsten en priemende blikken maken het niet altijd makkelijk om door te zetten. Daarom is het zo gigantisch fijn dat Mammae bestaat. Je kan altijd en overal discreet eten geven aan je baby’tje en terwijl je zo meer dan full time mama bent, blijf je ook te allen tijde een vrouw. Een sexy, zelfverzekerde vrouw. Daar kan toch niemand op tegen zijn?

20140423_46348057053577364a4aa5  20140423_29816727953576fd46f70e 20140423_46348057053576f2aa9d77  purple-promise-still-bh-600x458

De lingerie en kledij van Mammae is trouwens niet alleen functioneel en verleidelijk, ze is ook slim, praktisch én eindeloos te combineren. Met met wat geluk kan je dat trouwens snel aan den eigen lijve ondervinden, want ik mag hier 1 jurkje (maat XS tot XXL) uit de collectie Mammae Moments weggeven. Om kans te maken, lees ik graag jouw favoriete mama-baby, papa-baby of mama-papa-baby moment. En die baby mag gerust nog in de buik zitten! Ik maak de winnaar zondagavond 11 januari bekend via mijn facebookpagina.

20140605_122651287753904a2a84c69

Alle verkooppunten van Mammae vind je hier.

En dit is de facebookpagina.

persco mammae
Samen op de foto met Eva en Martine van Mammae, Hilde Claes en Ingrid Lieten. Vorig jaar op de persvoorstelling van Mammae Moments in het Modemuseum in Hasselt.

28 Comments

 1. Met de baby in de buik vind ik toch de eerste echo het beste moment, de eerste korte aanraking en toch direct herkenbaar op het scherm. Nog maar net in 2e trimester dus ontzettend benieuwd naar de eerst voelbare beweging:) de positieve zwangerschapstest kan ook wel echt tellen.

 2. Ik heb mijn eerste dochtertje een jaar borstvoedng kunnen geven en vond dat echt hele leuke momenten. Veel mensen kwamen toen met de vraag hoe ik dat toch vol kon houden, maar echt, daar was niks moeilijks aan. Met mijn tweede dochtertje die nu 5 maanden is vind ik het zo mogelijk nog leuker. Vooral omdat de oudste die net 2 jaar geworden is er vaak bij zit met haar popje op schoot, aan de borst. Dat is genieten!

 3. Ik heb vreselijk genoten van de eerste keer dat mijn zoon me te snel af probeerde te zijn met humor. Van het eerste moment waarop hij bewust grappig was.

  Het moment waarop hij en ik beseften dat er een volledige nieuwe fase begon binnen onze relatie vond ik bijzonder memorabel.

 4. Leuke vraag! 🙂

  Onze dochter wordt morgen 15 maanden en sinds kort vraagt ze zelf om borstvoeding. Dat vind ik enorm speciaal, dat ze zelf kan zeggen dat ze ‘bosj’ wil en zo blij is dat ik begrijp wat ze bedoelt. Overdag zegt ze ‘bosj’. Zelfs ‘s nachts, als de ene borst ‘leeg’ is en ze wil de andere, tikt ze twee keer op mijn borst en zegt ze ‘mama’. Ik smelt telkens weer. Ook al is het midden in de nacht. Want dat ben ik momenteel voor haar: ‘mama’, borsten, melk, eten, drinken, liefde, warmte en nabijheid. Allemaal in 1 woord samengevat ❤️

 5. Ik geef momenteel nog borstvoeding aan mijn 7 maanden oude zoontje. De mooiste momenten zijn toch diegene waar hij gulzig bij mij drinkt om me vervolgens met een grote glimlach aan te kijken en een druppeltje melk langs zijn wang te zien lopen…

 6. Kleine anekdote van nog een fan… Toen ik met Thomas uit het ziekenhuis kwam zijn we ‘s avonds onder ons 3 iets gaan eten in een gezellige pizzeria kn de buurt. Dankzij mijn geweldige rode Mammae-beha heb ik hem toen heerlijk discreet aan tafel kunnen laten “mee”- eten :-). Hopelijk kan ik mijn setjes snel weer bovenhalen. Destijds waren het enkel nog beha’s, maar volgende keer ontdek ik zeker ook de rest van de collectie ;-). X

 7. Jammer.. Dit jurkje héb ik al en het is absoluut geweldig! En al vele fijne reacties op gekregen. Maar mijn zwangere schoonzus zou er ook blij mee kunnen zijn. Ons favoriete moment: nadat ik baby al enkele weken voelde bewegen, dit voor de eerste keer sámen voelen!

 8. Ik geniet het meest van de momenten dat ik skin to skin toepas met mijn zoontje van 3 weken. Ik doe het eigenlijk op mijn melkproductie te verhogen maar we genieten er beiden zo van. Ik geef borstvoeding maar jammer genoeg loopt het niet van een leien dakje en moet ik dus afkolven en soms kunstvoeding bijgeven maar we blijven volhouden ! En we blijven skin to skin momentjes inlassen!

 9. Manlief ging vannacht voor het eerst terug werken. Na een korte nacht met ons pasgeboren meisje, kwam onze dochter van 2.5 ons rond 5 uur in het grote bed vervoegen. Hoewel het een behoorlijke heksentoer werd om baby en kleuter terug in dromenland te krijgen (lees: baby aan de borst terwijl kleuter tegelijkertijd wil knuffelen), genoot ik heel erg van de nachtelijke intimiteit met m’n twee meisjes. Elk op een arm vielen ze uiteindelijk weer in slaap.. Nu alleen nog een middagdutje zien in te plannen…

 10. Papa-in-spé, de buikbewoner (21 weken) en ik kunnen ons UREN vermaken met het bedenken van “Wat Als?”-scenario’s. Wat als onze toekomstige dochter liever naar de Chiro wil dan naar de scouts? Wat als ze dreadlocks in haar haren wil, of een navelpiercing? Wat als ze voor het eerst vraagt of haar vriendje thuis mag blijven slapen? Wat als we te horen krijgen dat iemand haar op straat een sigaret heeft zien roken? Al veel absurde antwoorden bedacht, en al veel mee gelachen samen 🙂

 11. Mijn zoontje van 4,5 maand komt niet meer bij van het lachen als ik “Someone like you” van Adele meekweel wanneer ze dit spelen op de radio. Als de papa dan ook nog eens meedoet, dan is het hikken – en soms zelfs bijna stikken – van plezier. Wat dit zegt over zijn muzieksmaak, laat ik even in het midden.

  Ik zou mijn lieve schoonzus die momenteel zwanger is van haar tweede kindje (mijn metekindje!) erg blij kunnen maken met dat prachtige jurkje.

 12. Een lange, mooie kerstwandeling in de besneeuwde Ardennen. Bibberen van de kou op de stop halverwege, terwijl we wachten op de warme chocomelk die verloren was gereden. Maar de dochter van 9 maand die nergens last van heeft en lekker knus bij mij drinkt, de rest van de familie er beschermend omheen. Een kleine kolonie pinguïns, gezellig in de sneeuw.

 13. 3 weken geleden voelde ik vlinders in mijn buik… en afgelopen zondag gaf hij zijn eerste ‘stampjes’
  de eerste keer zwanger dus wat een ervaring en wat een speciaal gevoel.
  nu 19 weken zwanger en na de eerste misselijkheid voel ik me op en top vrouw en geniet van de contactmomenten met men baby!

 14. Ik heb er nog geen… maar droom dat ik intens zal genieten van het magische moment dat de baby uitgeteld op (en uitgehongerd aan) mijn borst ligt. Een prinsessenkleed als dit past perfect in mijn fantasieplaatje 😉

 15. Mooi kleedje!
  Mijn lievelingsmoment nu ik zwanger ben van nummertje twee is als ik, tijdens een lange en saaie vergadering, met mijn hand op mijn buik zit en stampjes krijg. Zalige afleiding!
  Een ander lievelingsmoment is in bad gaan met mijn wederhelft en zoontje van 15 maanden (proberend dat zoontje van de kraan weg te houden).

 16. De opmerking van mijn zoon (3,5 jaar) op mijn huidige zwangere buik. En de redeneringen die hij maakt “De dokter heeft de baby uit je buik gehaald om te kijken of het een jongen of een meisje is en dan weer teruggestopt hé” of “Ik mag geen zusje van de dokter hé?”

 17. De mooie anekdotes doen mij nóg meer verlangen 🙂 Na een eerste (mislukte) icsi-poging, hoop ik dat ik weldra zo’n kleedje zal kunnen dragen!

 18. Ik geef je een borstvoedingsmoment, misschien niet toevallig, maar voor mij met m’n dochter het allereerste mooiste moment in ons leven samen. Haar leven begon nogal bewogen waar haar leven aan een zijden draadje ging, live borstvoeding geven was toen geen optie. Voor haar geboorte was ik al rotsvast overtuigd om borstvoeding te geven, het was dan ook een klap dat ik dit niet kon. ik kon haar slechts kort aanraken en het duurde een week eer ze bij me mocht kangoeroe’en. Maar na haar geboorte bleef de borstvoeding in m’n hoofd zitten en zou er kost wat kost geven, ik wou haar toen vooral de ideale start niet ontnemen. Het werd dus kolven om ergens te starten, heb moeten doorbijten, foto’s van m’n dochter voor me , de kolfvalies was zoals mijn favoriete handtas, overal meesleuren dus 🙂 Enfin, na 10 dagen was dan m’n moment, ik mocht eens live proberen… Ik was echt nerveus, zou het wel lukken? Zou ze wel willen? En dan, ik zie me nog altijd zitten, op de couveuseafdeling, achter een groen gordijn in een ruimte met 2 relaxzetels, het borstvoedingskussen op m’n schoot, daar was de verpleegster met m’n schat, nog wat kabeltjes aan de kant leggen om het haar gemakkelijk te maken, plof, op het kussen, en… hap, daar ging de eerste slok. “oh, voila, ze is er al mee weg zeg!” zei de verpleegster, ze bleef nog een minuutje kijken en ging dan even verder doen, het gordijn achter haar dicht en daar zat ik dan… ik voelde vanalles door m’n lijf gaan en heb zitten wenen van geluk, had nooit kunnen dromen dat ze het nog zou willen, ik kon haar eindelijk echt tegen mij aan koesteren. Dit moment kan niemand mij nog afnemen en alles wat vooraf gebeurde verwaterde dat ogenblik, toen pas begon het echt voor mij, mijn baby, de wereld mocht toen voor mij stilstaan 🙂 Ze is ondertussen een flinke meid van 20 maand en…. ondertussen geef ik nu ook al 4 maand m’n zoontje borstvoeding!!

 19. Zie ons Anke sralen! Ik ben ook geweldig fan van het concept, de Mammae’s zijn de allermooiste borstvoedingsbeha’s. Maar een nadeel waar ik veel last van had: dat haakje in het midden was niet sterk genoeg. Waardoor ze vaak opensprongen bijv, ik heb er ook eentje waarbij het haakje er na een tijdje is afgevallen. Daar nog een beetje verbetering: en ik ben nog meer fan!

  Ik ben bijna even ver als Anke, dus ik begin echt uit te kijken naar die borstvoedingsperiode. Ik heb daar intens van genoten bij Basiel. Maar ik kan alleen maar denken aan een prachtig moment gisteren: ik stootte mijn hoofd en roep ‘auw’. Waarop Basiel zegt: “Kom hier mama, Basiel zoentje geven.” Ik was ter plekke gesmolten. Nog altijd een beetje 🙂

 20. Hier ook net het tweede trimester binnengestapt en hoe cliché het ook klinkt: de eerste keer het hartje horen en zien kloppen was een topmoment!

 21. Myn favoriete mama baby moment is zonder twyfel als je dochter als babytje op je buik in slaap valt en je lekker knus samen een dutje kan doen maar als ze nu op driejarige leeftyd na een rotdag opt werk me een superdikke knuffel geeft en me zegt dat ik de liefste mama van de wereld ben dan smelt ik ook helemaal

 22. Hei Erika,

  Ik ben zwanger van ons eerste kindje en ons fijnste moment tot nu toe moet toch echt wel de keer geweest zijn waarop ik ons baby’tje voor het eerst voelde… Er gaat zoveel door je hoofd tot je die eerste keer leven voelt en beseft dat alles wel gewoon goed komt

 23. De mooiste (en meest emotionele) momenten vind ik wanneer papa en grote zus (3j) samen tegen mijn dikke buik fluisteren. Ik versta niet wat ze zeggen, maar die twee hoofden gezellig samen over mijn buik gebogen, dat brengt elke keer tranen in mijn ogen!

 24. Misschien heel cliché, maar daarom niet minder oprecht: het moment waarop hij lacht naar mij. Zeker wanneer dit ‘s nachts met oververmoeide-haar-in-de-war-kop gebeurt als hij honger heeft. De laatste dagen gebeurt dit zelfs met geluid en dat raakt heel diep vanbinnen 🙂 absoluut héérlijk!
  Dan heeft hij z’n nachtelijke borst wel dubbel en dik verdiend! 😉

 25. Ik heb geen favoriet moment. Ik geniet van elke seconde. Elk jaar hoorde ik van de gynaecologe dat de kans groot was dat ik geen kindje kon hebben. Toen we de natuur toch zijn kans lieten waren we wonderbaarlijk onmiddellijk zwanger <3
  De zwangerschap was enorme afzien en na een vroeggeboorte en keizersnede ging de borstvoeding heel moeilijk en pijnlijk, eerst al kolvend en nu na 16 maanden nog steeds met tepelhoedjes, wat discreet voeden onmogelijk maakt. Heb me de eerste negen maanden een beetje opgesloten daardoor maar toch blij en trots nog steeds borstvoeding te geven 🙂 al is het ultieme genot voor mij het cosleepen, 's nachts rolt ze helemaal tegen me en sinds kort streelt ze me en friemelt aan me, zo lief 🙂

 26. Stijlvol zwanger kan zeker! Dat bewijzen de foto’s :-). Tegenwoordig bestaat er inderdaad heel wat betaalbare en mooie zwangerschapskledij

 27. Mijn favoriete herinnering van mijn kind.. Toen ze een paar maanden oud was en ze mij telkens tijden het eten aankeek en begon te schateren van het lachen! Puur genieten! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.