Comfy naar Canada met Air & Rail van Air France.

Mijn favoriete luchthaven is een treinstation. Dat weet ik nu wel zeker.
Ik had de formule eerder al ontdekt
, maar ik heb ze nu, voor onze trip naar Canada, ook effectief uitgetest. En geweldig hard goedgekeurd.

Wat een verwennerij. Wat een gemak. Een half uurtje voor de TGV vertrekt, check je je gezelschap en je bagage in aan de balie van Air France in Brussel-Zuid. Je drinkt vervolgens nog snel een koffie in de lounge aan de overkant en daarna installeer je je rustig in een 1e klasse-wagon. Je houdt jezelf en je kinderen even bezig met een boekje, een speeltje of een hapje. En iets meer dan anderhalf uur later stap je uit in de luchthaven van Parijs-Charles de Gaulle. Daar heb je alle tijd van de wereld om bij de gate te geraken. Geen gezeul meer met koffers, die gaan rechtstreeks van de trein naar het vliegtuig. En ook geen lange wachtrijen en bijhorende stress meer aan de check-in balie, want je bent dus al ingecheckt. Zonder wachtrij, in Brussel-Zuid.

Heer-lijk om je vakantie zo te beginnen. En te eindigen. Want in omgekeerde richting gaat het net zo. Al moet je dan wel een tikkeltje langer wachten op de luchthaven van je bestemming. En in Parijs moet je ook even je bagage van de band naar de TGV check-in slepen. Maar that’s it. Al de rest is genieten en je vakantie verlengen.

Nog een voordeel: vanuit Parijs heb je een pak meer rechtstreekse vluchten dan vanuit Zaventem. Wij stonden bijvoorbeeld op 9u30 in Vancouver. En op 9u waren we terug in de lichtstad. Niet moeten overstappen is een grote plus als je met kinderen reist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.