Erika presenteert: Sjiekedinges. Giveaway time!

Untitled-1

Lang geleden dat ik hier nog eens een giveaway gedaan heb. Veel te lang. Maar ik ga dat bij deze meer dan deftig goedmaken. Met een voucher ter waarde van 75 euro voor webshop Sjiekedinges! Dat fijne kleinood ligt hier nog tot en met volgende week vrijdag 27 maart blinkend op een winnaar te wachten. Om ‘m in de wacht te slepen, vertel je hieronder in de comments over het sjiekste dat jouw kind of kinderen al gepresteerd hebben. Dat kan gaan van fruitpap eten zonder morsen, over fietsen zonder zijwieltjes tot een compositie van Bach spelen op de piano. Of je mag het ook anders interpreteren en vol trots schrijven over de lieve woorden die je koters precies op het juiste moment uitspraken, het oude vrouwtje dat ze blij maakten of het gepeste klasgenootje dat ze verdedigden. Kortom: op welke daden of talenten van jouw kind(eren) ben je het meeste trots?
Vergroot vervolgens je winstkansen door Sjiekedinges en mij te volgen op Instagram en de giveaway-collage daar te reposten. Of word fan van ons (Erika, Sjiekedinges) op facebook en deel de link naar deze blogpost.

12 1

Een kleine inspanning voor een mooie return, want Sjiekedinges heet heus niet voor niks Sjiekedinges! Leen Lemberechts heeft een hoop coole merken in huis. Namen die je in niet zo erg veel andere online shops ziet opduiken. O.a American Outfitters, Munsterkids, Miss Ruby Tuesday, MOLO, Beatrix NY, Wild, Retour en Miniature. Er zijn geweldige stuks voor zowel jongens als meisjes en de maten gaan van 92 tot 176.

Look_Book_SS15_salg_Side_082 Look_Book_SS15_salg_Side_030 Look_Book_SS15_salg_Side_038  16-0405-ylw-376

15-0401-pnk-334    Look_Book_SS15_salg_Side_079

 

Vergeet ook zeker niet om het heerlijke schoenenaanbod te checken. Ik ben helemaal in love met de sneakers van MAÁ.

DSC_0637 DSC_0640 DSC_0627 DSC_0455 DSC_0442   DSC_0655

 

En als ik een dochter had, koos is zeker een leuk paar sandalen uit.

DSC_0509 DSC_0474

Vanaf komende winter kan je bij Sjiekedinges trouwens ook terecht voor de mooie spullen van Six Hugs & Rock ‘n Roll, BeauLoves, Play Up, Small Rags en Nobodinoz. Jaaaaaawadde. Ik weet nu al dat mijn plan om minder te shoppen voor die twee mini’s hier danig zal mislukken.

40 Comments

 1. Oooh het is zo moeilijk om hier niet oneindig veel sjieke dinges te melden over Juliette

 2. Ik ben zo ongelooflijk trots op mijn 6-jarige jongen als hij weer eens zonder drama een grote spin pakt en buitenzet, terwijl mama en 2 zussen zich ver uit beeld houden!

 3. Het meest trots ben ik als ze zich hier uren met elkaar bezighouden (4 kindjes), hun kleine probleempjes zelf oplossen en blij zijn met elkaars gezelschap. Omdat er ook dagen genoeg zijn dat dat niet zo goed lukt, dus geniet ik extra als ik weet dat ze het wél kunnen 😉

 4. Ik ben heel trots op mijn dochtertje van 2,5 jaar hoe ze omgaat met haar kleine zusje nu ze “grote zus” geworden is, ook al is ze zelf nog zo klein!

 5. Ben supertrots op onze kleine finneman (jaja hier hebben we er ook zo eentje steken 😉 ) die met zen 18 maanden toch al zijn (kleine) grote wereldtje probeert te begrijpen en te verwoorden… Hij is een echt jongen dus kranen (kraa) , graafmachines (mash) en auto’s vind hij super! Dus zo een paar supergrave schoenen zouden hier super stoer staan!

 6. Ik verwonder me elke dag over hoe die kleine zaadjes uitgegroeid zijn tot zo een sjieke kindjes, groeiend naar ( hopelijk) prachtige mensen …ik verwonder mij over hoe mijn middelste naar de wereld kijkt, met haar opmerkingsvermogen tot in de details (details die mij ontglippen). Hoe mijn oudste kan rekenen in een ongeloofelijke tijdslimiet dat hij zijn ouders enkel kan verstommen ( aan dit tempo verbleekt zelfs het bleekste spook ), hoe de jongste kan dansen en heupwiegen op muziek (amusement verzekerd)…en nog duizend zoveel sjiekedinges om op te noemen! #proudtobeamom!

 7. Ik ben vooral dankbaar…
  voor wie ze zijn…. en wie ze worden…
  elk op een hun eigen unieke wijze…
  Ik ben dankbaar omdat ik door hen mama mag zijn,
  dat ik hen mag koesteren en knuffelen…
  En weet je wat ik heel erg ‘sjiek’ vind…
  dat zij mij elke dag zoveel leren:
  ver-wonder-d onbevangen heerlijk eerlijk naar de wereld kijken.

 8. Mijn beide koters doen zoveel sjieke dingens, maar ik hou niet zo van publieke ‘stoefrondjes’ over mijn koters. In het algemeen: ik hou van de spontaniteit die kinderen nog hebben. Ze kunnen zo onbevangen zijn. Daar kan ik, als volwassene, nog wat van leren. Dat vind ik het allersjiekste ding!

 9. Eigenlijk heel veel dingen, zoals ik hierboven ook lees. Maar meer concreet: dat oude vrouwtje blij maken… Yup, dat deed mijn dochter een paar weken terug. We waren op een familiefeest en mijn oma van een stuk in de tachtig zat er nogal eenzaam bij. Tot mijn dochter met haar kleuren en haar tekenbladen naast haar ging zitten. Ze hebben zeker een uur samen zitten tekenen. Je kon het geluk van haar gezicht aflezen.

 10. Ik ben geweldig twee trots op mijn twee “kleine grote” helden (Matthijs & vinz) omdat ze, ookal zijn ze nog maar 3,5 en 2), nu al zo voor elkaar opkomen! Laatst gaf ik kleine broer straf (waarop natuurlijk een hele scène volgde, zo gaat dat voor ik-ben-twee-en-ik-zeg-nee’ers), waarop grote broer zei: “Laat mijn kleine broer met rust, mama! Hij heeft dat niet graag!!”. Schitterend! #toppuntvanbroerderliefde !

 11. Ik ben zo trots als ik hoor hoe beleefd mijn zoon “danku” en “asjeblieft” zegt als hij iets krijgt of wil krijgen…

 12. Het sjiekste wat mijn acht maandertje in mijn ogen al heeft gepresteerd is dat hij elke dag opnieuw probeert om het woordje ‘mama’ uit te spreken. En wat is er nu sjieker dan dat? Het eerste woordje wat mijn moederhart doet smelten:)

 13. Whoops heel men tekstje is er niet op verschenen blijkbaar :-). Ik was dus begonnen met 🙂 :

  Ooooh het is zo moeilijk om hier niet oneindig veel sjieke dinges te melden over men kleine Juliette . Van de “ooooooh mama ikke mooi he” tot de ” neeeeeee mama niet die sjoenen”!! Elke dag verrast ze me weer met iets nieuws , tot mijn grote verbazing :-)!! Met haar 20 maanden oud is ons Juliette een echte fashionista in wording ;-). Dus met deze giveaway zouden we beide heel blij met zijn:-).

 14. Mijn 3-jarig zoontje is volop aan het leren “delen”, speelgoed, koek, fruit,… Zijn papa was aan het stofzuigen en mijn zoontje wou ook eens, maar het moest vooruit gaan en het mocht niet van de papa, waarop mijn zoontje naar mij komt en heel serieus zegt dat papa niet wil delen…

  En mijn dochtertje van 3 maanden is kei sjiek als ze lacht naar haar mama!

 15. Marie-Axelle (3,5j): ‘mama, ik ben gerliefd op Isaac (broer van 1j) en ik ga hem gerzorgen.’ De V klinkt ook minder exotisch en dus zijn papa en mama vanaf nu ook gewoon mega geliefd. Spread the word.

 16. in februari 6 geworden en nu al handgeschreven liefdesbrieven op mijn kussen. Geen spelfouten en lange woorden gebruiken, dat vind deze “allerallerliefste” mama toch recht sjiek!

 17. Ik word vooral blij van de indrukwekkende vrolijkheid van mijn bijna 1-jarige dochter. Wakker gemaakt worden door een zingende kleine meid; wat heeft een mens nog meer nodig om de dag zelf goedgezind te starten?

 18. Sjieke dingesen… Dat zijn er teveel om op te noemen! Heb net een aantal van alle reacties gelezen en een ieder is zo trots op zijn of haar kinderen, net als ik. Ben ontzettend blij dat ik ze, na veel geduld, heb mogen krijgen en geniet iedere dag van ze. De oudste zal er altijd bij horen en vergeten we geen dag. De middelste is een bijzonder en gevoelig kind. Ben de laatste weken erg trots op haar dat ze helpt lammetjes te redden die het zwaar hebben. Ze worden geboren in een weiland naast ons huis en als we zien dat het niet goed gaat maken we ze warm en brengen ze terug naar de boer. Een echt lente gevoel van al die kleine wolletjes! Ze zorgt goed voor alle dieren die we hebben, klein moedertje! De jongste is een stoer mannetje, die ontzettend graag buiten is. Heerlijk onbevangen spelen en rennen en hoe klein hij is zich probeert uit te drukken met woordjes. Te lief!! Sterk en dapper in het leven staat hij en geniet er vol van… Mijn eigen lieve sjiekedingesen zijn het! Hoe bijzonder, dat vergeten wij volwassen nog wel eens…

 19. Woorden schieten te kort om hier op te sommen welke sjieke dinges mijn tweejarige tweelingdochtertjes al kunnen… het vervult me elke dag van trots!
  – Fietsen, wandelen, buiten spelen! Zolang ze maar buiten kunnen zijn.
  – Ze kunnen al duidelijk aan mij laten weten als ik de kleertjes van zuslief bij de verkeerde zus heb aangedaan: “niet juist mama!”
  – Als ik hen ‘s morgens hun melk geef om te drinken: “dank u mama”
  – Als een van beide zich niet goed voelt, wordt ze overladen door kusjes en knuffels van haar zus… als dat niet om bij weg te smelten is.
  – Helpen, helpen, helpen… de ganse dag door zouden ze mij helpen. Afdrogen, afwassen, koken, kuisen,… hopelijk doen ze dit binnen enkele jaren nog steeds zo spontaan!
  – …

  Zo kan ik nog wel even doorgaan… Maar bovenal vind ik het enorm sjiek dat ze er voor kunnen zorgen dat de zorgen in mijn hoofd verdwijnen als ik naar hen aan het kijken ben. En dan besef je dat bepaalde dingen toch relatief zijn en minder belangrijk dan het geluk en de gezondheid van je eigen kinderen!

 20. Ik ben zo trots als mijn zoontje van 9 maanden na weer een dagje spelen uitgeput in slaap valt met zijn blozende gezichtje. ‘Die is van ons’ zuchten mijn lief en ik dan wel eens tegen elkaar 🙂

 21. Mijn grootste zoon (bijna 3 jaar) verwondert mij elke dag met zijn taal en denken, hij spreekt bijna als een volwassene en kan soms echt grappige uitspraken doen. Vorige week stond hij op van het potje, klaar om te gaan douchen, ik was nog even iets aan het opruimen in de keuken. Hij stond, in zijn blote poep, nonchalant leunend tegen de muur, draaide eens met zijn ogen en zei plots: “Seg mama dat duurt hier wel een beetje lang hoor”. Op het moment zelf was het zo grappig en zalig, gewoon de manier waarop hij daar stond en dat zei… 🙂 Ik houd ook een boekje bij met van die zalige uitspraken, leuk voor een mama-dipjes-dag!

 22. Sjiekedinges voor mijn zoontje van 4.5 die gisteren voor de eerste keer met succes op de skilatten heeft gestaan.

 23. Ik ben het meeste trots op mijn 3,5 jarige meid op het feit dat ze met alle kindjes alles zou willen delen, als ik op woensdagnamiddag koekjes bak dan moet ik ervoor zorgen dat alle kindjes van haar klas een koekje kunnen krijgen, anders gegarandeerd ambras…

 24. Als we vragen aan Leon (19 maand) wat doen de koetjes zegt hij vol enthousiasme BOE. Als we hem vragen wat doen de hondjes zegt hij WAF WAF. Dan moeten we allemaal samen lachen en zeggen we jaaaaaa goed zo!
  Leon stapt sinds dit weekend helemaal alleen, zo fier als een pauw als dat niet SJIEK is

 25. Ik ben super trots op mijn (bijna) 3-jarige meid
  als ze puzzels maakt van 35stukken en ze tot 10 telt zonder problemen maar ik vind het vooral sjiek als ze vraagt om ‘botermannen’ en zegt dat ze me ‘jaag’ ziet ♥♥♥

 26. Stoefen over eigen kinderen: met plezier 😉 Mijn dochter van 7 jaar is een heel zorgzaam, nieuwsgierig, leergierig en slim meisje. Ik ben gewoon fier op wie ze is. Een beetje drama is haar niet onbekend, maar ze is heel gevoelig en dan moeten alle verzamelde indrukken er wel eens uit. Maar als ze iemand met iets kan helpen zal ze dat zonder aarzelen doen. Een fantastische kleine dame. Mijn zoon van 5 jaar oud, is een genieter en een knuffelaar. Hij danst bij wijze van spreken door het leven. Zo mooi om te zien hoe hij zo positief in het leven staat. Maakt zich zelden druk om iets of iemand en is heel vergevingsgezind. Ik heb twee heel verschillende kinderen, maar ze zijn allebei fantastisch!

 27. Goh, ik ben, net als alle andere moeders wellicht, altijd héél trots op mijn kinderen!
  De uitspraak van onze jongste zoon die ik nog steeds geweldig vind, is deze: “Oh, nu snap ik het mama … kippen leggen eieren en varkens leggen spek!”
  Geweldig toch!?! :-p

 28. Ik ben supertrost op mijn beide spruitjes! Ik sta verwonderd van alle kleine mijlpalen die ze bereiken en geniet met volle teugen van alle plezierige momenten. Onlangs deed Otto-Jan voor de eerste keer kaka op zijn potje: hij was superfier, zeker omdat hij daarna op de sas mocht duwen van toilet <3 Zijn enthousiasme was zo ontzettend aanstekelijk dat ik telkens als ik zelf doorsas wat moet grinniken, ik ben zo trots om mijn kleine enthousiasme kakker 🙂

 29. Ben eigenlijk altijd trots op mijn kindjes. Daar hoeven ze niets voor te doen alleen maar er te zijn 🙂 Alles wat ze doen komt uit een goed hart 😉

  Wat ik leuk vind zijn die heerlijke uitspraken die jonge kinderen hebben zoals:

  Ik breng mijn kindjes naar bed en doe de deur van de slaapkamer dicht. Roept de jongste van 3: Een hartje die je niet kunt zien Papa en Mama <3
  Als we ver van elkaar staan maken we altijd een hartje naar elkaar met onze duimen en wijsvingers. Dit deed hij dus nu ook alleen kan ik dat natuurlijk niet zien achter de deur hahahaha

  Papa komt thuis en vraagt aan de jongste van 3 waar zijn grote broer is. Die is warm papa. Warm? Ja, die moet boven even afkoelen 🙂

  Mijn oudste vraagt aan zijn vriendje (die gelovig is): Iedereen zou wel eens over de maan willen lopen toch? Zijn vriendje: Nee, ik niet. Mijn oudste: Maar dan kun je God misschien zien 🙂 <3

  Heerlijk, die kinder logica <3

 30. Als je zo verliefd bent op je zoon, is alles wat hij doet natuurlijk sjiek. Onlangs vroeg Jef (3 jaar) me ten huwelijk want ik ben zijn beste vriend en hij wil altijd bij mij blijven. Daar kon zelfs de aanzoek van mijn lieve echtgenoot niet tegenop. Mijn lief, pienter, mondig klein mannetje.

 31. Ik val hier misschien ietwat uit de toon, maar vandaag was het gewoon haar dag niet en dus ook de mijne niet. Niets was goed. Alles ging precies zoals zij het nu net NIET in gedachten had.
  – Tranen en drama omdat ik ‘s ochtends het lampje op mijn nachtkastje aansteek in plaats van het nachtlampje van papa.
  – Nog meer tranen omdat ik haar uit bad til terwijl ze er liever zelf uit klimt.
  – Tranen, tranen en nog eens tranen omdat ze niet de broek wil aantrekken, die ik voor haar heb uitgekozen.
  – Nog meer waterlanders omdat ze vandaag liever geen sokken draagt.
  – Pure hysterie omdat ik één persoonlijk telefoontje probeer te doen.

  En na zoveel drama en bijbehorende tranen met tuiten valt ze als een blok in slaap op de bank.
  Sjieke dinges! En dat moet je weten dat ik al sinds vanmorgen probeer om een paar boodschappen te doen.

  Ik vind dat sjieke dinges hoe ze soms je hele dag kunnen bepalen. En ja, ik zie ze ook op dagen als deze dolgraag (moest iemand daar aan twijfelen).

  Misschien wordt het door mijn off-day vandaag wel een lucky day morgen.

  Kirsten en Lenne (2,5)

 32. Na een drukke dag, je dochter in bed leggen.
  En de laatste woorden van de dag zijn :”jof joe mama” (Love You)
  Zalig!

 33. Deze fiere papa waagt ook een kansje! Want ook wij houden van leuke spulletjes voor onze kleine spruit! Mijn zoontje is gisteren één jaar geworden en het is er eentje met een eigen willetje! Neen was zijn eerste woordje! Dat belooft voor later! Sjieke dingens, maar ach, stiekem wel trots dat het er eentje met pit is 😉 Sinds een paar dagen stapt hij ook aan het handje mee met papa!

 34. Het sjiekste wat mijn dochter ooit gedaan heeft is zomaar, uit zichzelf, mijn oma gaan knuffelen toen ze huilde omdat ze voor het eerst kerstdag moest vieren zonder mijn opa. Ze was toen 2,5 :-). Echt vertederend om te zien hoe zo’n klein meisje zo spontaan en lief kan zijn. Ik durfde zelf niet gaan!

 35. Geduldig zijn met elkaar. Zij met mij als ik nog moet wakker worden en ze al barst van energie om 5.30 in de ochtend. Ik met haar als ze zo moe is om 19.00 en mama wil èn tanden poetsen èn vitamientjes geven en zij wil gewoon in haar slaapzak met tutje.

 36. Het allermooiste moment vond ik toen mijn oudste zoon (toen net 3) voor de allereerste keer zijn kersverse broer zag. Zoveel ongeloof, blijdschap en warmte in één ontmoeting.. Het is nu al bijna acht maanden geleden en ik denk er nog altijd met veel ontroering aan terug.

  Een echt stoefmoment daarentegen: toen mijn oudste zoon op zijn tweede verjaardag een fiets zonder wieltjes kreeg, daar ging opzitten en er meteen mee weg was. Dankzij de loopfiets en zijn goesting om te leren fietsen.

 37. Wat een sjieke give-away! Onze kindjes Kobe en Frauke zeggen en doen dagelijkse sjieke dinges: van kleine woordjes tot grote stapjes! Om die grote stappen te kunnen zetten, mogen sjieke schoenen dus niet ontbreken. Ik waag dus graag mijn kans om deze give-away te winnen en deel hem nog eens extra via FB. Fijn weekend!

 38. Op vele momenten gaat mijn hart sneller slaan wanneer ik mijn twee mannetjes bezig zie (2,5 jaar en 3 maanden). Wanneer ik de oudste tegen oma hoor zeggen “moeilijk gaat ook” omdat we hem dat eenmaal gezegd hadden of wanneer ik hem zie lopen op de speelplaats met zijn boekentasje aan…met meestal nog een schattig meisje aan zijn hand..zalig genieten! T zijn vooral de kleine momentjes, wanneer ze elkaar ‘s morgens zien en uitbundig lachen naar elkaar (maakt het vroeg opstaan toch net iets makkelijker).. Ze kleden in nieuwe kleertjes behoort ook tot een leuk moment, dus ben benieuwd de sjieke dinges te ontdekken..

 39. Elke nieuwe fase zit vol van de nieuwe ‘sjieke dinges’: leren zitten, leren stappen, praten. Mijn kleine man, die na de paasvakantie naar school gaat, (“Eerst nog een beetje groeien hé mama”) heeft een ongelooflijk goed geheugen voor liedjes. Hij verrast me vaak met nieuwe liedjes, met medleys waarin hij verschillende liedjes aan elkaar breit,… en heeft intussen al een heel repertiore opgebouwd. Instant vrolijkheid verzekerd als je plots gezang hoort achter op de fiets 🙂

 40. Als ik de comments van alle trotse mama’s en mama’s lees kan ik het gewoon niet zeggen dat mijn zoon iets “meer of beters” doet dan alle andere kinderen. Als ouders zijn we gewoon super trots dat we zo’n fantastische wezentjes op de wereld gezet hebben. Zij zijn het mooiste en “sjiekste” dat wij als ouders ooit gedaan hebben : <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.