Erika citytript: Seattle. (En de mooiste route vanuit Vancouver!)

ON THE ROAD

Als je écht snel van Vancouver naar Seattle moet, neem je uiteraard de highway (Interstate 5). Een ritje van een uur of 3 is het. Grenscontrole niet meegerekend! Als je daarentegen wel wat tijd heb, kies dan zeker voor de scenic route. Via het charmante Fairhaven (waar net een bijzonder volksfeest aan de gang was), over Whidbey Island, langs Fort Casey en Langley. Zo zie je misschien geen groots, maar wel een bijzonder aangenaam stukje Washington State. En je krijgt er nog een leuk ferry-tochtje bovenop. Van Clinton naar Mukilteo. In Mukilteo rijd je dan van de boot meteen een perfect hotel binnen. Hier laat je alles rustig bezinken en de volgende dag sta je op een dik half uur in downtown Seattle.

Where to sleep?

Silver Cloud Inn Mukilteo. Wij zagen effectief enkel zilvergrijze wolken, maar bij mooi weer heb je hier topviews op het water, de vuurtoren en de inkomende ferry.

Where to eat?

Anthes Ferments in Langley. Een combi van Duitse en Japanse cuisine die wonderwel werkt. Heerlijke gastvrouw ook en een superfijn terras.

Must do/ go?

Fair Haven was een aangename verrassing. Fort Casey is prachtig bij zonsondergang. En Langley is pure poëzie.

Must know?

De grenscontrole Canada- USA is geen lachertje. #understatement
Voor een eerste controle schuif je gemiddeld een uurtje aan in de wagen. Na een paar vervelende vragen word je dan doorgestuurd naar controle 2. Hier moet iedereen uit de auto voor een hoop administratieve shit. Het helpt als je in het bezit bent van een ESTA-nummer, dan moet je veel minder documenten invullen. Maar je hangt er sowieso aan, want als je over land de States binnen wil, heb je nog een ánder document nodig. Kost 6 dollar de man.
Wij kwamen net toe tijdens de lunchpauze en hebben alles bij mekaar een slordige 2u in het kantoortje gekampeerd. De airco blaast er gelijk zot en er is 1 toilet voor een man of honderdvijftig. Ja, ze zijn bijzonder gastvrij die Amerikanen.
Enfin, na 3u van je leven aan hen te geven, mag je wel 90 dagen in het land blijven. Kei-sympathiek.

SEATTLE

Where to sleep?

The Westin. Niet goedkoop, maar immense kamers en topviews op de stad. Wie zoekt, vindt ook zeker goeie aanbiedingen. Publiek: business people en véél gezinnen met kinderen!

What to do/see?

  • Koffie drinken. Seattle is de stad van de koffie. De geboorteplek van Starbucks ook.
  • Het Museum of Pop Culture. De gitaartoren spreekt tot de verbeelding. En het soundlab is geweldig. Voor de rest minder interessant. Ziet er allemaal wel lekker funky uit. En de coole playground op het plein voor het museum werd door onze jongens ook enorm gesmaakt.
  • Een ritje met de monorail!
  • Bespaar je de dure ride naar de top van de iconische Space Needle. Je staat natuurlijk niet zo hoog, maar het uitzicht vanop Kerry Park (serieus klimmen wel met kinderen en buggy!) is ook behoorlijk fenomenaal. En veel rustiger. En met een speeltuin erbij. En een hele mooie woonwijk errond.
  • Ook vanuit Gasworks Park heb je een geweldige view over de stad.
    Combineer met een wandeling langs de bekende beelden in de wijk Fremont.
  • The Museum of Flight. Een aanrader van jewelste. Wat. een. indrukwekkende. collectie! Ligt wel even uit de stad en is erg groot, dus voorzie voldoende tijd om er te geraken en alles rustig te ontdekken. Je geraakt er met de bus, maar je kan ook- net als wij- een taxi nemen.
  • Pike Market. Al het er in het hoogseizoen druk druk druk. Niet echt op het gemak rondkuieren dus.
  • Pike & Pine. De hipste buurt. Leuke platenwinkels, fijne eettentjes, ‘s avonds de beste bars en clubs. De Seattle-vibe die ik in mijn hoofd had!

Wij reisden naar Vancouver via Air&Rail van Air France.

2 Comments

  1. super coole foto’s. Die waar de kinderen staan te plassen is episch !

    Nog nooit met auto grens overgestoken; Wij deden het ooit omgekeerd: vliegen naar Seattle en vandaar wondermooie ferrytocht naar Victoria en dan in Canada de auto huren en beginnen roadtrippen. We zagen toen op de ferry orca’s passeren. Wow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.