Erika experimenteert: A night at the museum.

Drie weken geleden beleefden we misschien wel de mooiste zomeravond van de grote vakantie. Die begon met een hapje, een drankje en flink wat waterpret in de Antwerpse zomerbar Bocadero. En eindigde met een bijzondere rondleiding in het Red Star Line Museum daar recht tegenover.

Het museum was die vrijdag speciaal langer open voor kinderen en hun familie. Een nocturne, quoi. En wat voor één. Onze jongens werden meegezogen naar het begin van de 20e eeuw en waanden zich ware landverhuizers. Of gewoon vluchtelingen, zoals men ze nu zou noemen. Meer dan een uur lang dachten ze oprecht dat ze elke minuut met de boot naar Amerika zouden vertrekken. Ze poseerden met hun bagage, namen de trein, leerden de kapitein van het schip kennen, werden gecontroleerd door een dokter voor ze aan boord gingen en speelden oude spelletjes. Educatief ja, maar vooral heel erg plezant. En ook de mama’s hebben zich niet verveeld!

Processed with VSCO with t1 presetred star - 6red star - 7red star - 5red star - 4Processed with VSCO with t1 preset

En dan waren er ook nog de lichtjes van de Schelde om de avond af te sluiten. Want bovenop de mooie toren van het Red Star Line Museum heb je een a-dem-benemend zicht op ‘t Stad

Zelf ook eens op ontdekking gaan in het fantastische Red Star Line Museum? 
Er zijn kindernocturnes tijdens alle schoolvakanties. Het museum is dan ’s avonds open van 18 tot 21u, speciaal voor families.

Altijd mogelijk: wandelen door de stad, in het spoor van de landverhuizers. (via de Antwerp Museum App).

Of reserveer een familierondleiding in het museum.

5 Comments

  1. super leuk, zeker gezien mijn grootouders ooit met de Red Star Line emigreerden.

    Maar vanaf welke leeftijd is het echt interessant? Mijn kleine kleuter is nog niet echt klaar om het echt te begrijpen vermoed ik.

    • o wow! nog fijner met zo’n familiegeschiedenis. Ik had het gevoel dat de jongens net oud genoeg waren om voldoende mee te hebben. Ze zijn allemaal 5 jaar x

  2. Ik ben ook helemaal weg van het Red Star Line Museum. Ik ga er jaarlijks naartoe met mijn anderstalige cursisten, wat voor hen ook best emotioneel kan zijn door hun eigen migratiegeschiedenis. Fijn initiatief, die nocturnes voor kinderen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.