Erika experimenteert: Ella’s Kitchen. Gezonde baby- en peutervoeding.

Ze hadden een pak sneller mogen doorslapen, maar over hun eetgedrag heb ik nooit te klagen gehad. Zowel Rowen als Finn eten al sinds hun geboorte bijzonder flink. Melk, fruitpap of een groentenprak, het ging en gaat er allemaal even vlotjes in. En ondertussen lusten de sloebers zowat alles. Tot sushi toe. Maar eerlijk is eerlijk: als de jongens mochten kiezen, aten we hier elke dag choco, frietjes en pudding. En ze vragen sneller naar een koek dan naar een gezonder alternatief. Om fruit verkocht te krijgen, moet ik dus bijzonder inventief uit de hoek komen. En sinds ik de producten van Ella’s Kitchen (her)ontdekt heb, lukt dat eigenlijk best aardig.

Ella’s Kitchen werd in 2006 opgericht door Paul Lindley, met de bedoeling om zijn dochter Ella op een leuke, spannende en speelse manier goede eetgewoontes aan te leren. Ella’s Kitchen gelooft dat kinderen, net als volwassenen, met al hun zintuigen eten. Ella’s Kitchen recepten hebben dan ook smaken en texturen die spannend zijn voor baby’s en peuters, felgekleurde verpakkingen om met kleine vingertjes in te knijpen én recepten met aparte namen om zoveel mogelijk plezier mee te maken tijdens het eten. Alle producten zijn gemaakt van 100% natuurlijk biologische ingrediënten, zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen, geraffineerde suiker of zout.

ella's kitchen - 13ella's kitchen - 11 ella's kitchen - 10

Finn vind de koekjes oké, maar voelt zich te groot voor de knijpzakjes. Rowen daarentegen is er zot van. Hij heeft onze testpakketjes op twee dagen tijd allemaal leeggezogen. Met veel smaak én plezier. Ik ga er dus absoluut nog meer in huis halen. Niet ter vervanging van écht fruit, wel ter aanvulling. Als het te veel moeite kost om een banaan of een stukje appel naar binnen te werken. Of on-the-go. Heerlijk praktisch en nul gesmos.

ellaa - 1ella's kitchen - 8

Ook benieuwd of je jouw baby of peuter/kleuter kan verleiden met de zakjes en koekjes van Ella’s Kitchen?

De baby- en peutervoeding van Ella‘s Kitchen is in België te koop bij Carrefour, Colruyt en Kruitvat.
Of…  je laat hieronder een comment achter en dan win je misschien wel het Ella’s Kitchen kookboek óf een gevuld Ella’s Kitchen lunchtasje. Nog beter.

ella's kitchen - 3 ella's kitchen - 2 ella's kitchen - 1

50 Comments

 1. Ziet er inderdaad heel handig én leuk uit! Ik heb de knijpzakjes al eens zien liggen in de winkelrekken, maar meestal schrikt zo’n felgekleurde verpakking mij wat af… Nu wil ik het zeker wel eens proberen!

 2. Oh, de Ella knijpfruitjes zijn inderdaad heel goed! Één van de eerste dingen die Amy wilde eten zelfs!
  En absoluut praktisch voor onderweg, zonder al te veel gesmos…

  • Hier wel al sinds de geboorte een moeilijke eter.Ik ben dus benieuwd of de felle kleurtjes en gekke texturen gaan helpen.Mama is in ieder geval al fan!

 3. Onze zoontjes zijn verzot op koken, dus een leuk kinderkookboek (of lekkere koekjes) zal hier hoog gewaardeerd worden 🙂

 4. Oh, dat klinkt goed. N is nu over het algemeen een goede eter, al is dat anders geweest. Omschakeling van borstvoeding naar flesjes was héél moeilijk, en wennen aan groentepap en fruitpap is ook een werk van lange adem geweest 🙂 . Groenten gaan er nu goed in, al moet ik er nog altijd puree van maken. Fruit is een ander verhaal, een appel lukt soms, een banaan lukt op school wel, maar thuis moet ik daar niet mee afkomen :-). Ben best benieuwd of ik haar met van die knijpzakjes wel zou kunnen overtuigen!

 5. Knijpzakjes zijn hier ook favoriet! Die van Ella’s kitchen testte ik nog nooit, dus ik win graag een pakketje voor mijn dochtertje van 20 maanden!

 6. Onze twee kinderen zijn van de iets kieskeurigere soort. Als in “dat ken ik niet, dus ik lust dat niet, en dat weet ik zonder het nog maar te proeven”. Laat dat boek of die uitzuig-dingen dus maar komen, wie weet helpt het 🙂

 7. Ziet er super uit! Hier zijn beide kindjes (Mil 14 maanden en zelfs Lena bijna 4) dol op knijpzakjes!
  Heb wel enkel nog maar de fruit knijpzakjes van Nestlé getest… ben wel benieuwd naar deze van Ella’s Kitchen 🙂

 8. Zoon Sem (net 2 jaar geworden) is gelukkig geen kieskeurige eter, al is fruit wel het minst geliefd. In het weekend zijn we vaak op stap waardoor zo een knijpzakje en opbergtasje wel gemakkelijk zouden zijn. Een kookboek zou dan voor mij weer handig zijn, wat extra inspiratie is steeds welkom. Als we zoonlief kunnen overtuigen van dit merk, kan baby2 die er binnenkort aankomt hier handig van meeprofiteren!

 9. Hier een moeilijke fruiteter (net als de mama trouwens), dus wil ze ook wel eens testen!

 10. Die wil ik wel eens testen!
  Mijn zoontje kan ik thuis nog tamelijk gezond doen eten. (eet hij zijn groenten of fruit niet, krijgt hij geen snoepje-koekje.) Maar één keer buitenhuis werkt deze tactiek totaaaaal niet. Dan hongert hij zich maar uit . Dus dit lijkt me superhandig voor eens uit te testen onderweg.

 11. Hier zou het pakketje zeer welkom zijn! Moeilijk eters, en moeilijke slapers…Alles wat ons leven wat gemakkelijk zou maken is hier dan erg welkom :-)!

 12. We love Ella’s kitchen! Aangezien ik altijd op zoek ben naar nieuwe verantwoorde recepten ben ik erg benieuwd naar het kookboek.

 13. Oh leuk. Onze dochter Ella wil momenteel alleen maar druiven te eten. Pfff krijg het maar niet verkocht om haar ander fruit te laten eten. En heb het nog niet willen proberen omdat ik liever vers fruit wil. Maar misschien toch eens proberen.

 14. Dat ziet er inderdaad heel leuk uit! Ik mag ook niet klagen over het eetgedrag van mijn dochter (en we spreken inderdaad even niet over de nachten, he ;-)) maar wat variatie kan nooit kwaad.

 15. Oh! Hoe leuk zien die productjes er uit.
  Het oog wil namelijk toch ook wat. Zeker bij jonge kinderen!
  Ik wil ze zeker eens uitproberen samen met Z.
  Wij zijn super benieuwd!

 16. Dat zouden mijn 2 kadees van 3 en 1 jaar ook wel dolgraag willen uitproberen denk ik. Ze zijn best dol op fruit zolang het ik ze het regelmatig anders en interessanter presenteer :).

 17. Hier al grote fan vd knijpzakjes v ella! Kookboek of lunchpakketje zou nora ook heel leuk vinden

 18. Hier is nora al grote fan vd knijpzakjes! H kookboek of lunchpakketje zou ook een schot id roos zijn

 19. dat zou hier ook goed binnengaan denk ik! 🙂 Knijpzakjes zijn altijd spectaculairder dan doosjes volgens mijn oudste zoon

 20. Ik werd ook afgeschrikt door de kleurrijke verpakkingen, maar dat is nu niet meer het geval, na het lezen van je blog! Ik wil zo bewust mogelijk met voeding omgaan, ik probeer zoveel mogelijk fruit en groenten aan te bieden aan de kindjes, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Deze producten lijken me supermakkelijk en praktisch voor onderweg, of als het snel moet gaan, ik denk maar aan de ochtendspits ik ben dus echt benieuwd om de producten te testen!!

 21. Ooh dat wil ik zeker eens proberen.
  Onze zoon heeft anderhalf jaar heel graag fruit gegeten. Vooral bananen vond hij super. En toen stopte het. Noch op de crèche noch thuis wil hij fruit eten. Nooit.

 22. Als fiere meti van een, bijna, 3 jarige kleuter zou dit een fijn toevoeging zijn op de bananen die ze super lekker vindt. Kleur vindt ze geweldig dus ze zal dit ook wel lekker vinden!

  Lijkt me een geweldig paascadeau!

 23. Onze oudste zoon is een ramp qua fruit eten en zijn kleine broer gaat al dezelfde kant op jammer genoeg. Dus ik ben zeer benieuwd of dit een mogelijkheid is om ze iets gezondere tussendoortjes te laten eten.
  Dus het lijkt me heel leuk om zo een pakket te winnen 🙂

 24. Met een 6 maanden oude baby die alles verslindt wat we hem voorzetten, ben ik nu ook wel erg benieuwd naar de producten van Ella’s Kitchen!

  Zowel het kookboek als het coole lunchtasje (als de producten al mogen vanaf 6 maanden of nog een tijdje bewaard kunnen worden – anders zou het zonde zijn) zouden hier met veel plezier ontvangen worden!

 25. Ik zou de tips uit het boek zeker kunnen gebruiken om mijn 2,5 jarige zoon af te leiden van al zijn ongezonde favorieten zoals chocowater (lees chocolade), aperitiefje (lees chips), pudding of drankje (en neen melk is geen drankje, dat onderscheid kent hij wel zeer goed. Ik eindig met hoe hij altijd een deal (probeert) af te sluiten: afgesproken mama?

 26. Mijn 10-maander zou heel blij zijn met het boekje of het pakketje (en haar mama ook! 🙂 ).

 27. Die knijpzakjes zien er inderdaad superhandig uit. Zo een testpakketje lijkt me ideaal om het eens uit te proberen met ons 20 maanden oude zoontje, want fruit is niet altijd zijn favoriete vier-uurtje..

 28. Hallo allemaal!
  Ik volg je blog op de voet Erika, ik heb er al zoveel leuke, handige,nuttige,… tips voor mij en mijn zoontje van opgestoken!! Ik ben er zeker van, dat dit ook weer een “favorietje” van Finn kan worden! 🙂 Ella’s lunchtasje zou hier zeker een mooi plaatsje verdienen! Het oog is alvast overtuigd! 🙂 groetjes, Karen

 29. Laat maar komen! Binnenkort eerste keer op het vliegtuig met mn 2 spookjes v 2 en 4 jaar. Zou een leuke cadeau zijn als lore 2 wordt op 24/3

 30. Waarschijnlijk ben ik te laat met mijn reactie en is al dat lekkers/leesplezier al de deur uit. Wij hebben hier een babymeisje van 9 maanden oud! Ik kende de producten van Ella’s Kitchen totaal niet, alles is nieuw. Dus bedankt om er een artikel over te schrijven!

   • Super,
    Mijn neefje is zot van de smikkelvibgers en de knijpzakjes. Binnen een weekje ga ik ook eens wat uittesten met mijn dochtertje die net 7 maand is geworden. De knijpzakjes zouden ideaal zijn als we naar de boerderij gaan of op uitstap.
    Het zou nog zotter zijn als ik de tas zou winnen dan kan ze ineens alles ontdekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.