Erika presenteert: eneloop batterijen.

foto - 1

Met twee kinderen en een steeds groeiend arsenaal aan speelgoed, gaan de batterijen er vlotjes door hier bij ons. En dat al dat alkaline-afval niet bepaald milieuvriendelijk is, wist ik eerlijk gezegd wel. Maar ik troostte me met de gedachte dat er geen andere optie was. Alle herlaadbare varianten die hier de revue gepasseerd zijn, voldeden namelijk niet. Ze waren niet krachtig genoeg of verloren te snel aan capaciteit.

Maar kijk eens aan, plots duwde iemand dé oplossing onder mijn neus: de eneloop batterij van Panasonic. Een herlaadbare batterij die het (bijna) net zo goed doet als een ‘echte’.

Eneloop combineert de superieure technologie van de moderne herlaadbare nikkelmetaalhydride batterijen met de voordelen van de conventionele alkaline batterijen. Al meteen vanaf de lancering van de eerste LSD-batterij (Low Self Discharge) werd het Eneloop merk bekend over heel de wereld en ontketende het een revolutie in het segment van de herlaadbare consumentenbatterijen.

– Eneloop is tot 2100 (!!!) maal herlaadbaar.

– Eneloop is 4 maal krachtiger. De batterij behoudt een spanningsniveau van 1.1 Volt voor een lange tijdspanne, en zal enkel onder deze limiet vallen wanneer ze op het einde van de levenscyclus is. Beide types hebben een spanning van 1.2V en een aangegeven capaciteit van 2000 mAh (AA) en 800 mAh (AAA).

– Eneloop is de ideale universele stroombron.

– Eneloop wordt voorgeladen met zonne-energie en de batterijen zijn meteen na aankoop bruikbaar. Ze behouden bovendien tot 70% van hun lading na 5 jaar opslag. Zo is je toestel altijd klaar voor gebruik.

– Eneloop is geschikt voor lage temperaturen tot -20 °C.

Straf toch? Mobiel, elektrische auto, de brandweerwagen,… Alles geeft hier licht en maakt lawaai dankzij de Eneloop batterijen. Of we ze 2100 keer gaan opladen en wat het dan nog geeft, kan ik u voorlopig niet vertellen. Maar dat ze het al een paar weken heel goed doen, is zeker.

Eneloop zelf testen? Surf snel naar de online shop! Met de code “erikavteneloop” krijg je maar liefst 30 procent korting op het volledige Eneloop-gamma. (De code is geldig tot eind november.)

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.