Erika schreef een boek. Haal Happy Mama nu in huis!

happy - 1

Het voelt alsof ik een derde kind gebaard heb. Zo moe, trots, maar ook een beetje onzeker ben ik. Want het is toch best wel spannend om het resultaat van ontelbare uren, eenzaam schrijfwerk plots los te laten op de wereld.

Daarom een paar ‘richtlijnen’.

Wat je NIET moet verwachten van Happy Mama:

 • Dat het een zwangerschaps-/moederschapsbijbel, een handleiding of een praktische gids is.
 • Dat ik precies weet hoe het moet.
 • Theorie, definities, uitleg van ‘experten’.
 • Een verhaal over suikerspinroze wolken.
 • Een verhaal over gitzwarte wolken.

Wat je WEL mag verwachten van Happy Mama:

 • Het échte leven van een zwangere vrouw en de praktijk van het moederschap.
 • Ups, downs en vooral heel veel daartussen. Niks verbloemd, maar zeker ook niks slechter voorgesteld dan het is.
 • De successen, maar evenzeer de mislukkingen.
 • De zorgen, maar zeker ook de vreugde.
 • Tonnen trial & error.
 • Een stevige dosis ironie en zelfrelativering.

Voilà, veel leesplezier! En aarzel vooral niet om mij van feedback te voorzien. Of om het boek (al dan niet virtueel) vrolijk te sharen.

Happy Mama! koop je hier. Of in je vertrouwde boekhandel, vanaf 29/08.

16 Comments

 1. Staat bovenaan mijn wish list!!
  Kijk er enorm naar uit om het te lezen, aangezien ik net als jou zo’n 2 kleintjes heb rondlopen!
  Alvast dikke proficiat xx

  • Dag Valérie!
   Finn was om 17u al knock-out, maar hij had zich goed geamuseerd en kan niet wachten om terug te gaan naar zijn nieuwe klasje.
   Groetjes!!
   Erika

 2. Hoi!

  Ik kreeg je boek voor men verjaardag (eveneens 17 september)
  Eindelijk eens een boek waarin meer verteld wordt over een keizersnede. Mensen denken algauw dat het een ‘walk in the park’ bevalling is. Blij dat dit ook even toegelicht wordt! Heb me hier namelijk ook lang ‘anders’ door gevoeld, niet kunnen meepraten over die gewone bevallingen en toestanden. Dan denken ze snel, ‘goh die heeft niet afgezien, ze heeft zelf niets moeten doen’. Ook heb ik vriendinnen die dan per sé dat ook willen ‘want dan weet je op voorhand wanneer je moet bevallen en hoef je niet af te zien’, niets is minder waar.. (ik ging 11 dagen over tijd, werd ‘ingang gezet’ en toen de baby dan nog niet wou komen en ik al behoorlijk had afgezien zijn ze overgegaan tot keizersnede, ik was al volledig uitgeput op dat moment en heb er ook jammer genoeg niet veel herinneringen aan, tot Stan er was, vanaf dan is alles terug min of meer helder 🙂
  OEF! Ik ben zo blij dat ik je verhaal lees! TOPverjaardagskado en leest echt super makkelijk!

  Bedankt!

 3. Ik heb jouw boek gelezen, best interessant. Ik wist niet dat je ook met de couveuse te maken had gekregen. Ik vond dat je daar wel nogal licht over ging, ofwel hakte dat er bij jou niet zo diep in als bij mij. Mijn zoon heeft 10 dagen op de couveuse-afdeling gelegen, niets levensbedreigend, ben eveneens bevallen met keizersnede. Toen ik na 5 dagen alleen naar huis moest, brak mijn hart. Ik ben zelfs 2 sessies bij een psycholoog gaan doen om ermee te kunnen omgaan, ik kon er na drie maanden nog steeds niet over vertellen zonder in tranen uit te barsten. Ik vond het verschrikkelijk, mijn pasgeboren eerste kind niet op mijn kamer mogen hebben, en dan nog alleen naar huis moeten ook. Sterk van jou als je je daar beter hebt kunnen doorslagen, het was zonder twijfel de zwartste periode van mijn leven tot nu toe.

  • Hey Inge, dank voor je reactie. Ik vond het ook allemaal niet evident, maar ik heb mij snel kunnen optrekken aan het feit dat de jongens gezond waren, denk ik… Liefs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.