Fun met Finn: zijn leukste uitspraken, part V.

lo - 3

Finn zorgt er altijd voor dat hij zijn zaakjes op orde heeft voor hij even weggaat: “Mama, ik moet kaka doen. Jij moet Rowen bijhouden ondertussen. Als hij machines wil pakken, moet jij die tegenhouden. En ik ga jou roepen als ik klaar ben en dan moet jij komen. Is dat oké, mama?”

Finn heeft voor alles een uitleg: “Finn, waarom heb je zo weinig boterhammetjes gegeten op school?” “Maar mama kijk eens, ik heb wél al mijn koeken opgegeten!”

Of: “Nee, ik heb Rowen ni geslagen. Da kwam vanzelf. Van de wind.”

Finn wil zijn broer graag voor zich alleen hebben en dat maakt hij andere kindjes in de speeltuin of in de opvang ook meteen duidelijk: “Jullie mogen niet kijken naar Rowen, dat is mijn broer.”

De broederliefde is evenwel niet eindeloos: “Rowen is mijn beste vriend, maar hij mag niet mijn melkje afpakken.”

Of: “Rowen mag alleen met de ditte (deze) spelen.” Grote broer bepaalt welk speelgoed er overblijft voor kleine broer. Punt.

We blijven hier serieus hangen in de kaka-fase, maar ‘gelukkig’ is er wel een nieuwe variant opgedoken: “Stout mama’tje kaka prot.”

Finn houdt ook de stoelgang van zijn broer nauwlettend in de gaten. “Da ruikt hier een beetje. Rowen heeft kaka gedaan in zijn poep.”

Finn stelt duidelijke prioriteiten: “Nee mama, ik moet eerst nog een beetje werken. Als het werk klaar is, dan kom ik eten.” 

Als hij evenwel de controle verliest, is dit zijn standaard antwoord: “Ik vind da ni meer leuk mama. Jij mag niet naar mijn feest komen. Alleen Rowen.”

Papa, omi, opi en meter Heidi zijn trouwens ook al niet meer uitgenodigd. Ja, dat wordt een behoorlijk triestige party op 12 augustus.

Meer zotte uitspraken van Finn lees je ondermeer hier.

11 Comments

 1. Zalig!

  Die van dat verjaardag feest: been there, done that… Een kind moet wat om het gevoel te hebben toch over iets controle/macht te hebben. 😉

 2. ja, die kaka dat lijkt wel heel fascinerend. Ilja is ook altijd heel nieuwsgierig naar kakapampers van de broer…..tot hij mag assisteren als het zover is….dan is het zo leuk niet meer 🙂

 3. Zo grappig! Ik vul voor mijn kindjes een One Line a Day Diairy in, dan kunnen ze al hun gekke stunten en uitspraken later nalezen!

 4. Hier ook een behulpzame broer en bijna alle zinnetjes krijgen we hier ook meermaals te horen… de beste vriend fase is fantastisch 😀

 5. Zalig die uitspraken van Finn!
  Bij Lena was haar diadeem stuk… ook door de wind…
  Broer is gelukkig nog wat klein maar hem staat ook wel wat te wachten, bij deze ben ik al een beetje voorbereid 😉

 6. Zalig en o zo herkenbaar!
  Mijn dochter haar favoriet van het moment als ze haar zin niet krijgt: ‘Dan ben jij niet meer mijn beste vriendin!’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.