Fun met Finn. Zijn leukste uitspraken part III.

Processed with VSCOcam with x1 preset

Hij spreekt beter en beter die oudste van mij. En hij zegt ook alsmaar leukere dingen. Vind ik toch. Maar ik besef dat ik nogal bevooroordeeld ben. Overtroef mij dus gerust met zotte uitspraken van jouw lieveling(en). Niks (h)eerlijkers dan kindertaal.

* Ik zeg hem tijdens een gezamelijk toiletbezoek dat ik niet staand kan plassen omdat ik geen piemel heb. Hij stelt me meteen gerust: Mama, als jij groter bent, dan komt jouw piemel. Of als je sneller eet. 

* Mama, jij bent de liefste mama van MIJN wereld! Net voor het slapen gaan. Ik denk niet dat er mooiere woorden bestaan. (En ze zijn maar een klein beetje ingefluisterd.)

* Mama, jij moet goed sturen hé. Net nadat ik domweg tegen twee paaltjes gereden was. En later tegen zijn vader: Papa, jij kan wel goed sturen hé. Fijn.

* Monstertrucken in de Sportpalaaais! Een niet minder dan euforische uitroep, toen hij de affiches voor de nieuwe Monster Jam-show in het Koning Boudewijn Stadion zag hangen. Aan de uitspraak van die nieuwe locatie (hij is vorige keer samen met zijn papa gaan kijken in het Sportpaleis) wordt nog gewerkt.

* Jij hebt fout gelijk mama! Kinderlogica. Ik herinner me dat mijn zus het destijds ook zo zei.

* Wij zijn de grote jongens! Als hij lekker samenspant met papa. Tegen mij.

* Nee, dat vind ik ni mooi! Bijna altijd de eerste reactie op de kleren die ik voor hem klaargelegd heb. Heeft niks met verschil in smaak te maken, is gewoon een kwestie van ‘s ochtends zo contrair mogelijk te doen.

* Mama, wij hebben dezelfde schoenen! Hij herkent het Nike-logo.

* Finn, wil je graag chocolade- of vanille-ijs? Kaka-ijs!

* 1,… 10. Wie niet weg is, is… kaka! 

* Als Rowen groot is, kan hij ook pipi en kaka in de potje doen. En alleen lopen.

* Pipi en kaka hebben in zijn lijst van favoriete woorden die te pas en (vooral) te onpas gebruikt worden, wel het gezelschap gekregen van Ninja Turtles, Carschhh en Monstertrucks. Het meervoud van monstertruck is trouwens monstertrucken. En hij vindt Gravediggah de leukste.

* Carschhh lijkt trouwens verdacht veel op kous, kaars en kaas.

* Mama, ik ben boos. Serieuze mededeling. Full stop.

* Mama, jij mag niet naar mijn feestje komen! Als hij heel boos is.

* Mama, jij moet opstaaaaaaan! Wij moeten naar beneden gaan! Vaste weekendochtendkost. Helaas niet op een goed weekendochtenduur.

* Mama, is da fout? Als hij zelf zijn schoentjes of kousjes aandoet en twijfelt of ze wel goed zitten.

* Rowen, zeg eens… Maar zijn broer herhaalt voorlopig nog bijzonder weinig. Niks eigenlijk.

* Rowen moet daar wel mee lachen. Als hij iets doet dat wij afkeuren, maar zijn broer (zogezegd) wel apprecieert.

* Papa, jij bent de beste papa van mijn wereld van kusjes! Smelt.

* En om af te sluiten eentje waar ik toch wat ongemakkelijk van werd. Ook al zei hij het met zijn breedste smileRowen moet ziek worden en pijn hebben en dood maken en bloed! Excuse me?? Where did we go wrong?

Meer gebrabbel en gebabbel van Finneman lees je hier: Part I en Part II.

10 Comments

 1. O, mijn piemel is er af geknipt en dat deed pijn, want ik had er natuurlijk vroeger wel één :).

  Piemels, kaka en pipi: toponderwerpen!

 2. Alweer herkenbaar 😉
  Hier was het onlangs: “mama, jij bent zo zacht” (smelt…), “maar mijn muts is nog zachter” 🙂

 3. Leuke post!
  Ons hummeltje vroeg laatst waarom ik zoveel foto’s van hem maak. ‘Omdat ik je zo graag zie, en ik verliefd op je ben’, was mijn antwoord. Waarop hij verschrikt riep: ‘neeeeeeeee!! Ik wil helemaal geen baby!’.

  En nog een leuke van inmiddels bijna een jaar geleden (hij was toen net 4): Als jij kon toveren, hoe zou je paps dan toveren (paps zit in een rolstoel – dit ter zijde). Hummeltje, zonder verpinken: ‘met haar’.

  Heerlijk, die uitspraken. Iemand gaf me de tip ze naar een persoonlijk kind-emailadres te sturen. Moet ik eens werk van maken.

 4. Haha zeer herkenbaar allemaal! Bij ons is het bij het aandoen van kledij en schoenen niet is da fout maar wel is da juist 🙂

 5. Ik kom daarnet thuis met nieuwe beha’s en ik toon die aan mijn echtgenoot terwijl mijn 3,5 jarige zoon erbij zit. “Ik ga dat later ook dragen…als ik groot ben…” Tjah….

 6. Gisterenavond gaf ik Thomas een uitbrander. Ik was echt boos op hem. Hij stond tegenover mij, met zijn handen in zijn zij en keek even boos naar mij als ik waarschijnlijk naar hem.

  Ik heb echt geprobeerd maar kon mijn lach niet inhouden. Thomas:”Mama, jij bent toch boos? Waarom lach je dan?” Hmm… Pedagogisch foutje, maar ik had nergens om me achter te verstoppen.
  2 min later: “mama, jij bent toch zooo lief… En zo mooi” (waarom was ik ook alweer boos??)

 7. Haaaa Erika… Ik lig hier in een deuk! 🙂 heerlijk zoontje heb jij ! 😉
  Kan niet wachten tot kleine Cis meer van die uitspraken doet!

 8. Heerlijk toch die kinderpraat! Hier is het tegenwoordig ook overal kaka en pipi. En dikke poep is hun favoriete scheldwoord sinds ze allebei naar school gaan. Maar ‘s avonds als ik ze in bedje stop, dan is het ook van mama loooooof joe! Fijn dat je hun uitspraken zo bijhoudt 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.