Erika presenteert: Maison Elke Peeters

Er hoeven voor mijn part niet eens diamonds op, jewels zijn sowieso this girl’s best friend. En net als bij mijn échte vrienden, ben ik hondstrouw als het op juwelen aankomt. Ik draag dan ook al jaren met enorm veel plezier én trots de ontwerpen van Elke Peeters.

Jewellery by Elke Peeters bestaat in 2015 precies 20 jaar en dat wordt gevierd met de lancering van een prêt à porter-lijn: Maison Elke Peeters. De eerste collectie onder die verse signatuur heet ‘Fairy Tails’ en staat- net als alle andere beauties die Elke aflevert- voor kwaliteit, vakvrouwschap en de juiste dosis eigenzinnigheid. Alles is handgemaakt, gesigneerd en puur Belgisch. De inspiratie voor haar ontwerpen haalde ze deze keer bij (de staarten van) kraanvogels en paradijsvogels. Niet voor niets beesten met een bijzonder hoog glamourgehalte. En owlalaaaa, guess who’s the pretty face of that brand new brand? Niemand minder dan mijn zusje Heidi!

01_03edit - 1

De collectie is uitgevoerd in zowel massief zilver als 18 kt verguld brons. Edelstenen werden geselecteerd op hun schoonheid en kwaliteit en maken het geheel nog intenser. Blue glass, rookkwarts, onyx, roze jade en pinkopaal zijn trouwens de must haves voor komende herfst/winter 15/16. Kettingen zijn verstelbaar in lengte, 42 of 45 cm. En de prijzen variëren tussen de 145 en de 285 euro. Meer info bij haar agente Peggy-Marie @Garderobeplus.

Het vertrouwde merk Elke Peeters (zonder meer) blijft bestaan voor alle duidelijkheid. Maar het omvat vanaf nu alle maatwerk dat Elke aflevert. Uit vorige collecties of in samenspraak met jou gecreëerd. Voor die exclusieve service kan je nog altijd terecht in haar atelier en showroom.

Ik stond eerder model voor de juwelen uit de Romantic Fish-collectie:

elke p - 5 elke p - 1 elke p - 4

En de Bagatelles-collectie:

elke p - 22elke p - 27elke p - 18elke p - 13

Voor Mme Butterfly, haar goedkopere lijn met speelse porseleinen creaties, koos ze de pittige Maureen als mannequin.

02_0802_01

En dan is er ook nog DinnerinG. Een unieke workshop in een gezellige setting, waarin Elke Peeters haarfijn uit de doeken doet hoe je zelf zo’n absoluut droomjuweel kan maken. Je wordt daarbij persoonlijk begeleid van ontwerp tot afwerking.
De volgende workshop gaat door in de Leuvense B&B Yenn, op zondag 8 maart 2015 van 12u30 tot 17u30. Inschrijven kan via Nadine@yenn.be

Win win win! Een échte Elke Peeters!

Suzy

Hoe? Word vriendjes met Elke Peeters op Facebook en schrijf een korte ‘ode’ aan haar juwelen, hieronder in de comments. Met wat geluk is deze Sweet Sister Suzy (met bijpassende ketting 45 cm, massief zilver, totale waarde van 179 euro) binnenkort de jouwe! Succes! 
Ik maak de winnaar of winnares op 30 januari bekend via mijn facebookpagina.

12 Comments

 1. Mijn vriend zegt het telkens opnieuw, en ook ik weet het van mezelf: ik ben een moeilijk geval als het op juwelen aankomt. Ik heb een aparte smaak die ik niet snel terug vind in de winkels en betaal graag wat ik mooi vind. Daarom ben ik blij dat ik Elke Peeters heb leren kennen. Dit zijn juwelen met karakter en een hoek af, wat zich onderscheidt van al de rest. Ze vallen op en daar houd ik van, want wat ben je met versieringen als niemand ze ziet. Zeer uniek, zeer elegant en zeer mijn ding!

 2. Ikzelf ben nog niet bekend met de juwelen van Elke Peeters maar wil ze graag leren kennen want ik zie prachtige stuks op de foto’s. Dit stuk is supermooi maar toch minder mijn ding maar moest ik de gelukkige winnaar worden schenk ik het aan mijn mama want haar ding is het helemaal!!
  Ps: super blog Erika! Kijk telkens uit naar een nieuwe post!

 3. Wat een leuk juweel! Ik ken dit merk niet maar wat een leuke ontdekking! Heel vrouwlijk met hier en daar een stoere touch. Ideaal als tip aangezien volgende week de 3* voor de deur staat 😉

 4. Subtiel en origineel. Voor juwelen klein, groot, subtiel of liever iets opvallender moet je zowiezo bij Elke Peeters zijn. Kunst rond je hals, pols of vinger. Elke Peeters maakt iets origineels! ♡

 5. Waw! Leuke juweeltjes en ook heel leuke foto’s! En ik ben er zeker van dat je je op en top vrouw voelt met deze prachtige ‘bijoux’. Ik ben grote fan van de gouden juweeltjes (derde foto van Heidi), maar die Sweet Sister Suzy, die zal me ook wel staan 😉
  Fingers crossed want cadeautjes krijgen is fijn, maar nog fijner als het juweeltjes zijn 🙂
  Groetjes,
  Isabelle

 6. Eenvoud
  Levendig
  Krachtig
  Esthetisch

  Prachtig
  Enig
  Elegant
  Tastbaar
  Evenwichtig
  Rustgevend
  Speciaal

 7. Oh Sweet Sister Suzy,

  Gij zijt
  In al uw pracht en trots
  Schitterend
  een ideaal van vrouwelijkheid

  Een ode aan de vrouw
  Aan vruchtbaarheid
  Aan de moederkracht
  Aan sensualiteit
  Aan liefde en aan het leven
  En dat allemaal tot in de perfectie in edelmetaal met elkaar verweven.

  Gelijk een hedendaagse Venus van Willendorf
  Kalksteen tot zilver verworden

  Suzy,
  Sister van zij die al jarenlang inspiratieloos juweleren,
  Van zij die de kracht van de vrouw adoreren,
  En willen laten schitteren

  Laten opvallen
  Want ge moogt gezien zijn.

  Oh sweet sister Suzy,
  Laat gij ons ook zo schitteren als gij zelf doet?

  Laat dit mijn bescheiden bijdrage aan gedichtendag zijn vandaag ;).
  Verder: doet mij echt aan die mooie vruchtbaarheidsbeeldjes denken. Venus van Willendorf in eerste instantie,
  Maar kijk zeker ook eens naar de gelijkenis met deze Tsjechische schoonheid: http://en.wikipedia.org/wiki/Venus_of_Doln%C3%AD_V%C4%9Bstonice

  M.a.w. het mag duidelijk zijn: prachtig ambachtelijk werkje!
  En als toekomstige mama zou ik dit symbool met veel trots op mijn bolle buik (en daarna) dragen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.