Project Marco Polo. Op ontdekkingsreis in je eigen achtertuin.

“I did not tell half of what I saw, for I knew I would not be believed.”

Processed with VSCOcam with t2 presetProcessed with VSCOcam with t2 preset

Processed with VSCOcam with t2 presetProcessed with VSCOcam with t2 preset

Er zit een Marco Polo in elk (kind) van ons. Dat bedacht ik mij nadat ik de trailer van de gelijknamige Netflix-reeks gezien had. Kinderen zijn van nature ontdekkingsreizigers. Alleen wordt die exploratiedrang met het ouder worden minder aangemoedigd en zelfs stevig ingetoomd. Ook hun heerlijk oprechte verwondering bij het zien van de meest banale, nieuwe dingen verdwijnt geleidelijk aan. Zodat als we eenmaal volwassen zijn, er weinig overblijft dat nog écht indruk maakt. De wereld is een dorp, the sky is the limitbeen there done that. Zoiets. Alleen een reis naar de ruimte zou eventueel nog voor wat opwinding kunnen zorgen.
Ik pleit zelf ook schuldig. Reizen is, ondermeer dankzij mijn vroegere job voor een reisprogramma, pure routine geworden. Ik geniet er nog wel van, maar bestemming en bevolking moeten al gewéldig straf uit de hoek komen om mij diep te beroeren. Daarom heb ik, voor het finaal te laat is, een projectje bedacht om de ontdekkingsreiziger in onszelf en onze kinderen (weer) naar boven te halen. Het plan is om deze winter élk weekend een simpele, kindvriendelijke dichtbij-uitstap te maken. Geen grote spektakels, wel kleine fijne bestemmingen en activiteiten. Back to basics en ook terug naar het gevoel dat daarbij hoort. Met verslag hier op de blog, onder de noemer #ProjectMarcoPolo.
China en de Zijderoute volgen later dan wel.

De opener van #ProjectMarcoPolo is… ons eigen huis! Nergens beter dan thuis naar het schijnt, het was toch slecht weer en qua dichtbijheid kan die locatie wel tellen. Enfin, Rowen en Finn zijn met veel plezier op ontdekkingstocht gegaan. Plekken waar ze anders niet (mogen) komen, kasten die ze meestal over het hoofd zien, lades die ze nooit opentrekken,… Plezier verzekerd. Ook voor mij, want ik mocht genieten van die zalige twinkelinkjes in hun ogen.

Processed with VSCOcam with t2 preset

Processed with VSCOcam with t2 preset

Processed with VSCOcam with t2 preset

Processed with VSCOcam with t2 preset

Doe jij ook mee? Share je jouw ontdekkingsreizen dan met de tag #ProjectMarcoPolo? 

Ik kijk trouwens enorm uit naar Marco Polo, want Netflix is tegenwoordig dé manier om mijn hoofd leeg te maken. Een simpel tv-programma houdt mijn aandacht na een lange dag nog zelden lang genoeg vast, maar een serie waarbij ik als een junk tijdens de ene aflevering al hunker naar de volgende, zorgt wel (of toch alleszins iets langer) voor de juiste focus.

unnamed10

Marco Polo. Vanaf vrijdag 12 december op Netflix! (Schone vent trouwens!)

3 Comments

  1. Oops, ik dacht dat de vorige niet gelukt was op mijn iphone, maar nu zie ik dat het “awaiting moderation” is. Geen stalker dus, gewoon een verstrooide ziel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.