Oops, we did it again. Op reis met Intersoc.

Laat ik maar meteen de open deur der open deuren intrappen. Het is allerminst een makkelijk jaar voor de reissector. En ook Intersoc is niet gespaard gebleven. Met dank aan de duivelse discussies over reiszones en de inkleuring ervan. Groen, oranje, rood. Open, dicht, open en dan tóch weer dicht. Een opdoffer voor zowel de organisatie, de vrijwilligers als de reizigers. Maar wij hadden onwaarschijnlijk veel geluk dat we nog voor dat hele kleurenfestival in Zwitserland geraakt zijn. In het nieuwste pareltje onder de Intersoc bestemmingen: Flims, Graubünden. Een groot bergdorp op ongeveer 1000m hoogte, omgeven door het meest fotogenieke meer van het land: de Caumasee. Intersoc huist er sinds dit jaar in een heerlijk hotel: Grand Hotel Surselva. Modern, luxueus, gezellig én een pak kleiner en dus nog huiselijker dan de andere hotels. Wij voelden ons, ondanks de mondmaskers en de aangepaste regels aan het buffet, meteen helemaal thuis. Wij, dat waren mijn mama, mijn kinderen, mijn lief en zijn zoon én de vrienden die we in 2018 maakten tijdens het vorige Intersoc verlof: ook een gezin met 3 jongens. Alles samen een zalig zootje ongeregeld, met verschillende wensen en verwachtingen. Van simpelweg spelen over actief fietsen, lopen en wandelen tot rustig lezen, zwemmen, zonnen, suppen en chill in de bar hangen. En dat is allemaal perfect gelukt. Soms allemaal samen, soms (deels) apart. Iedereen content.

Want laat dat nu net het magische zijn van de Intersoc formule. Iedereen krijgt zijn of haar vakantiegevoel. Met de juiste verhouding tussen gezins-, familie- of vriendenmomenten en die broodnodige me- of us-time. De kinderen amuseerden zich in één van de kinderclubs of gewoon ergens ten velde in het hotel, terwijl wij kilometers maalden waar zij geen zin in hadden. En daarnaast hadden we ook allemaal samen de tijd van ons leven in en rond dat waanzinnig mooie meer, aan tafel en bovenop een berg.

Nog niet 100 procent overtuigd? Ik serveer je graag nog eens de voordelen van een vakantie met Intersoc. Kwestie van binnenkort te boeken voor de zomer van volgend jaar of nog voor het komende wintersportseizoen. Kwestie van dit crazy jaar in schoonheid te eindigen of 2021 zo mooi mogelijk te beginnen.

  • Vol pension, met drank de hele dag door (enkel speciale warme dranken en aperitieven zijn extra te betalen).
  • Onbeperkte & gratis kinderopvang mét activiteiten.
  • Gratis deelname aan begeleide wandel- en mountainbike tochten (voor elk wat wils, op elk niveau, met of zonder kinderen, een voormiddag, namiddag of een hele dag).
  • De mogelijkheid om zelf je lunchpakket samen te stellen.
  • Liefde, héél veel liefde. Van het vriendelijke personeel en de gepassioneerde vrijwilligers. De meesten onder hen zijn niet aan hun proefstuk toe en komen voor de zoveelste keer of zelfs voor het zoveelste seizoen op rij.
  • Hoewel je makkelijk contact legt in het restaurant, de bar of op uitstap, is een Intersoc-vakantie niet verplicht een groepsreis. Je bent en blijft de baas over je eigen verlof.
  • Wil je mee op uitstap of deelnemen aan één of andere activiteit? Gewoon even inschrijven de avond voordien. Je kinderen last-minute droppen in de opvang voor een tripje met z’n twee? Geen probleem. Zelf erop uit of chillen op het terras? Allemaal goed. Jij kiest en vandaag kan gerust totaal anders zijn dan gisteren of morgen.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.