Ibiza baby! Met Corendon.

Ruim 4 jaar geleden was ik er voor het eerst. Daar op het witte feesteiland. Ook buiten het seizoen toen, in mei. Met mijn lief en een nog bijzonder kleine Finn. We logeerden in een prachtige B&B en tourden van baai naar baai met ons huurautootje. Het weer deed z’n best, al had ik er meer van verwacht.

Dat was twee weken geleden wel even anders. Toen mocht ik opnieuw een paar dagen genieten op Ibiza. Zonder kinderen, zonder lief, maar met ons mama. En het nazomerde gelijk zot. Deze keer was het Marble Hotel Stella Maris onze uitvalsbasis. Een klassieker op Ibiza. Het hotel werd vorig jaar volledig gerenoveerd en is in handen van Corendon. Ze werken hier volgens het Premium All Inclusive– principe. Dat wil zoveel zeggen als: je kan perfect eten, drinken en zwemmen zonder een cent bij te betalen. Maar als je extraatjes wil, zoals een hip lounge-strand, een à la carte dinertje of een fancy cocktail, dan betaal je ‘een beetje’ bij. Aan jou dus de keuze hoe duur en luxueus je je verblijf wil maken.

De kamers zijn ruim en modern. Zonder franjes. Ze liggen verdeeld over een aantal blokken die allemaal tegen een heuvelflank gelegen zijn. Dat betekent dus dat je soms een flink stukje moet klimmen. Een perfect wandelingetje om je eten te verteren, minder perfect als je snel even terug naar je kamer moet omdat je iets vergeten bent.

Must do’s op IBIZA:

Cala d’Hort: voor de mooiste view op Es Vedra.

Experimental Beach, voor de meest relaxte beachclub.

Salinas Beach: voor het hipste (en eerlijk is eerlijk: ook duurste) strand.

Cala Benirrás: voor de mooiste baai.

De hippiemarkt Las Dalias in San Carlos: voor de leukste shopping.

Sunset Ashram, Cala Conta: voor de mooiste zonsondergang.

Cala Gracioneta: voor het schattigste baaitje.

Ibiza stad (Eivissa): voor de leukste avondwandeling, de mooiste winkels en heel veel leuke resto’s.

 

6 Comments

  1. Leuke tips! Ibiza is zoveel meer dan alleen maar feesten… Een super mooi eiland met prachtige stranden en baaien, gezellige marktjes en schattige kleine dorpjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.