Erika tipt de mooiste plekken en leukste adresjes in en rond Périgueux.

Ik ben onlangs op yoga-campingvakantie geweest. Daar heb ik jullie eerder al het één en ander over verteld. Maar hoe cool camping en tent ook waren, we zijn toch af en toe op stap geweest.

Vacansoleil Camping Le Grand Dague ligt midden in een enorm bosrijk gebied, vlakbij de wondermooie hoofdstad van de Périgord: Périgueux. Perfect om ‘s avonds gezellig rond te kuieren en een hapje te gaan eten. Wij aten overheerlijk in Le Troquet en in Le Clos de Saint-Front.

Een ander heel mooi stadje, op een klein uurtje rijden, is Sarlat-la-Canéda. De weg ernaartoe is al even fijn trouwens. De architectuur van de huizen in deze streek is erg opvallend. Door de bijzondere daken zouden ze, volgens mij, niet misstaan in de Efteling. Voor de liefhebbers zijn er minstens duuuzend Foie Gras-winkels in Sarlat, maar ik heb zowaar heel lekker veggie gegeten in Le Bistrot.

En helemaal aan het begin van ons verblijf zijn we zelfs tot in Saint-Emilion gereden. Een bekend wijnstadje, net buiten de Dordogne, in de Gironde. Reken 1u15 om er te geraken. De route langs de vele wijngaarden zal je zeker niet vervelen. Restaurant L’envers du Décor is hier een absolute aanrader.

2 Comments

  1. Net je blog ontdekt Erika Met zelf 2 kleine kindjes, verliefd op Frankrijk én actief in de travelsector komen je reistips goed van pas! Tip: doe anders nog ns een blogartikel over stijlvolle vakantietoufits voor mama’s met weinig tijd
    Groetjes,
    Hannah
    http://www.lastminuteinfo.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.