7 redenen om toch een reisje naar Turkije te boeken.

Nee, evident is de bestemming niet meer. Hetzelfde lot beschoren als Tunesië en Egypte. Of zo lijkt het toch. Nochtans is er aan de Turkse Rivièra niks veranderd het laatste jaar. Toch niet zichtbaar. Het is er even veilig, of onveilig zo u wil, als hier bij ons. 100 procent zekerheid daarover bestaat gewoon niet meer anno 2017. Dat is de harde realiteit.

Maar kom, hoe onnozel is het dat we wél terug durven reizen vanop Zaventem, maar bang zijn om naar Turkije te vliegen? Juist ja. Héél onnozel. Het (zuiden van het) land is nog altijd de max. En in de buurt van Antalya is het bijzonder aangenaam toeven. Dat heb ik zelf ondervonden. 

Ik geef je dan ook graag zeven goeie redenen om snel je eigen trip naar de Turkse Rivièra te boeken.

 1. Op amper 3,5 uur sta je in Antalya. Met Neckermann reis je ‘s morgens heen en ‘s avonds terug. Je kan bovendien kiezen uit 20 vluchten per week. Zo haal je het maximum uit je reis. (Oh en voor extra luxe op de luchthaven en op het vliegtuig, boek je de Pegase-service!)
 2. De kwaliteit van de hotels is top. Wij logeerden in het Paloma Oceana Resort in Side. Met ruime kamers, surrealistisch grote zwembaden, all-in service, giga buffetten, animatie, een kidsclub, een waterpretpark, toegang tot het strand, enz… Luxe in een ongedwongen sfeer.
 3. De Turken zijn ongelooflijk vriendelijk. Uiteraard proberen ze graag het één en ander te verlappen in de vele winkelstraten of op de grote markten, maar altijd beleefd, nooit opdringerig.
 4. En ze hebben een talenknobbel. De meeste Turken spreken goed Duits en een mondje Engels. En heel vaak lukt het zelfs om in het Nederlands te communiceren.
 5. Als je de klassieke zon, zee, strand-combo even beu bent, zit je razendsnel in de stad of in de natuur. Vanuit Antalya kan je een hele hoop mooie uitstappen maken. Via Neckermann bijvoorbeeld. Wij trokken ondermeer naar Antalya-city voor een wandeling in de oude haven en een bezoek aan het grootste tunnel-aquarium ter wereld. Een enorme belevenis voor onze jongens. Maar je kan ook het water op, de bergen in of een historische site in de buurt bezoeken.
 6. Het eten is ongelooflijk lekker. Ook voor veggie’s. Maar zeker voor fervente vleeseters is het een waar paradijs.
 7. De prijzen zijn belachelijk laag op dit moment. Je krijg héél veel waar voor je geld.

De meeste hotels gaan open vanaf de paasvakantie, het seizoen start volop in mei en tijdens de zomermaanden is het écht feest. Al is het dan ook verschroeiend heet. Mei-juni en sept-okt lijken mij de beste keuzes. Als je tenminste de luxe hebt om buiten het seizoen te reizen.

12 Comments

 1. Een land waar de noodtoestand nog steeds is afgekondigd (en waar het officiele reisadvies vol waarschuwingen staat).. daar neem ik mijn kindjes niet mee naartoe..hoe hard neckermann ook zijn best doet om ons te overhalen.:)

  Ik denk dat de meesten er zo over denken en dat het er spotgoedkoop blijft de eerste tijd. Jammer voor het Turkse toerisme natuurlijk want die mensen kunnen er niks aan doen..

  • Dag Fien, ik begrijp je bezorgdheid, maar voor de Rivièra is er op dit moment absoluut geen gevaar of verhoogd risico. En al zeker geen negatief reisadvies van Buitenlandse Zaken. Anders zou Neckermann geen reizen laten doorgaan en zou ik er mijn kinderen al helemaal niet mee naartoe nemen. Maar angst is een raar beestje, dat snap ik. Ik blijf de regio hoe dan ook promoten. De mensen ter plaatse zijn geweldig en snakken naar toeristen. Wij kunnen er wél iets aan doen. 😉
   Liefs,
   Erika

  • Dan ook maar niet in België of Frankrijk op vakantie. Hier geldt de noodtoestand namelijk ook. Ik sluit me verder aan bij Erika.

 2. Zo’n regime steunen? Geen haar op m’n hoofd dat daaraan denkt! Neckerman zou Turkije moeten boycotten ipv op de kap van de arme burgers met goedkope reizen toch winst te maken. Waar is jouw waarden- en normenbesef? Je bent je er goed van bewust (anders zou Neckerman je hier niet voor betalen!) dat onze maarschappij “sterren” een voorbeeldrol toekennen. Gebruik die voor,iets beters aub

  • Dag Kristine, dankjewel voor je lieve bericht. Ik ben mij nochtans zeer bewust van de keuzes die ik maak en de voorbeeldrol die ik heb. Er valt absoluut veel (negatiefs) te zeggen over het Turkse regime, over heel veel regimes van heel veel ‘vakantielanden’ trouwens, maar ik kies er in dit geval voor om de lokale bevolking te steunen. Als er niemand meer komt, worden ze erg zwaar getroffen, geloof me. De inkomsten uit toerisme zijn de enige die ze hebben. Een boycot zou dus vooral hen, de gewone mensen, treffen en niet het Erdogan-regime. De situatie aan de rivièra is bovendien perfect oké. Er zijn geen problemen en de mensen zijn onwaarschijnlijk vriendelijk en optimistisch.

 3. Super Erika Van Tielen, dat je antwoordt op de negatieve berichten! Je hebt helemaal gelijk dat je geen zekerheid meer hebt dat er niets zal gebeuren. En niet alleen als we op vakantie gaan. Maar als we ons laten leiden door die angst, dan hebben we binnekort geen leven meer. De hotels in Brussel zouden maar al te gelukkig zijn als iemand hen zo zou verdedigen, want ook daar zitten de hotels niet waar ze zaten voor de aanslagen. Maar in Turkije is het er nog veel erger aan toe. Zij leven mee van het toerisme. Ik heb de wanhoop en onmacht gezien bij de Brusselse hoteliers na de aanslagen. Ik wil me niet inbeelden hoeveel groter die is in Turkije. Mensen die aan dit alles niks kunnen doen. Spijtig genoeg heeft niet iedereen een open blik. Want zoals je zegt, naar Brussel gaan we wel…

 4. Onze reis is al geboekt. En we zijn 100procent overtuigt naar het mooi Turkye te gaan. Nergens hebben we mooiere reizen gemaakt en de service is er top.

 5. Ik heb gisteren geboekt in Turkije en nen hier zeer bij mee. Overal is er wel iets.
  Gr

 6. beste erika ben blij dat je naar ons land Turkije geweest ben en dat je echt genoten hebt.
  en vind ik tof voor postieve opmerkingen.

  maar turkije is niet echt slecht aan toe integendeel Turkije is sterker geworden dan vroeger ja ok er zijn politiekers die niet overeenkomen zoals in belgie spanje frankrijk.
  dat media altijd slechte dingen tonen
  in turkije zijn er veel soorten mensen moslims, niet moslim we proberen in vrede te leven we tonen respect cultuur ook is mijn land dat ik graag ga.
  ben zelf in brussel geboren en getogen.
  maar als ik naar turkije ga mis ik hier mijn eigen land belgie waar dat ik opgegroeid ben.

 7. Van de laatste uurtje aan het genieten op het terras van de Paloma. Man wat hebben we hier genoten. Lekker grote zwembaden en glijbanen. Super vriendelijke bediening naar volwassenen maar zeker ook naar de kindjes toe. Wat gaan we het hier missen. Volgend jaar moeten maar eens samen gaan he Erika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.