Op reis met kinderen: Lac Leman, Lausanne en Genève.

Frank De Boosere zal het later nog officieel moeten bevestigen, maar ik weet nu al dat de zomer van 2016 de slechtste ooit is.  Op weergebied dan toch. Voor de rest mag ik allerminst klagen. Ook vorige week was er weer eentje om in te kaderen. 

Hyper last minute beslist om er snel nog even tussenuit te knijpen. Met ons viertjes. Naar Zwitserland. Lausanne om precies te zijn. Idyllisch gelegen aan het Lac Leman. Niet zo zonzeker als Spanje of Zuid-Frankrijk en vaker gekozen als winter- dan als zomerbestemming. Edoch. De stad heeft alles in huis voor een topvakantie. Lekkere zomertemperaturen (warm, maar niet ondraaglijk heet!) om te beginnen. Een prachtig meer dus, omgeven door wijngaarden en imposante bergen. En verder: zalige buitenzwembaden (Bellerive plage! Pully plage!), zwemfonteintjes, zomerfestivals,… en bootjes. Veel bootjes.

Met één van de grotere (veer)boten of met de trein ben je trouwens in no time in andere leuke steden aan het meer. Genève bijvoorbeeld.

suisse - 1suisse - 3suisse - 8 suisse - 9 suisse - 11suisse - 13 suisse - 18suisse - 1 (1) suisse - 19suisse - 29 suisse - 30 suisse - 31suisse - 24suisse - 34 suisse - 49 suisse - 62suisse - 57suisse - 1 (2)suisse - 72 suisse - 73

Lausanne ligt op ongeveer 800 km/8 u rijden vanuit Antwerpen. Wij logeerden in Hotel Angleterre & Residence, met uitzicht op het meer.
(Op de heenweg hebben we, iets over halfweg, overnacht in een crappy Première Classe hotel in Epinal.)

suisse - 1suisse - 1 (1)

De kinderen hebben zich on the road trouwens amper laten horen. Met veel dank aan onze allernieuwste dvd-aanwinst: Kung Fu Panda 3. Die hebben ze, zonder zever, zeker 6 keer gezien. Finn speelt al volledige scènes na 😉 Aanrader!

kf - 1

4 Comments

  1. Een heel goeie morgen Erika,wou even kwijt dat ik in jou plaats blij ben je zo gelukkig mag en kan zien,khoop dat je een leuke reis hebt gehad..maar zo tezien aan de foto’s lijk het me daar fantastisch tezijn geweest! groetjes Tom en hou je goed!

  2. Prachtige foto’s!! (op het crappy hotel na dat er effectief wel crappy uitziet :D). Mijn man was recent ook meerdere keren voor werk tss Lausanne en Geneve en kwam ook hele tijd terug dat we naar ginder moesten. We zullen er eens werk moeten van maken, maar dan liefst wel met ‘t vliegtuig naar Geneve.

  3. Voor fans van meren zijn Titisee (D) en Achensee ook fijne plekken om naar toe te gaan. Titisee is bovendien dichtbij Neuhausen am Rheinfall (CH). Dit is een aanrader om met kinderen te doen. Op de Achensee en aan de rheinfall kan je varen met een boot.

  4. Genève is ook echt wel leuk, he? Deze winter een weekendje Just The 2 Of Us gedaan met Husband.
    Wij gaan ieder jaar naar Italië met de koters, maar nu beslist dat we volgende ‘zomer’ (idd, tussen aanhalingstekens) op de terugweg een tussenstop gaan doen in Zwitserland, ergens idyllisch.
    En jouw foto’s maken me nog meer overtuigd! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.