Erika gaat naar Mallorca en laat haar kinderen thuis.

Dat we dat meer moeten doen dedju. Er even tussenuit met ons twee. Zonder die kleine schattigaards. Want hoewel we ze elke dag (een beetje meer) gemist hebben en ze in minstens één op de drie conversaties aan bod kwamen, waren onze 4 dagen op Mallorca vorige week een zálig uitje. En een batterijenoplader van jewelste.

Tot middernacht op een terras blijven plakken, ‘s ochtends slapen zo lang je zelf wil. Zorgeloos urenlang aperitieven en ongegeneerd uitgebreid tafelen. Niet bang zijn voor kinderen die onverhoeds wegsneaken of in het water sukkelen. Hazenslaapjes doen aan het zwembad. Kussen. En friemelen en zo.  Making memories. Samen bootje varen en datzelfde bootje in een idyllisch baaitje casual voor anker gooien bijvoorbeeld. Muhaha, zo geklungeld, maar nog meer gelachen. Samen gepaddleboard ook. Topontdekking. In- en ontspannend tegelijkertijd. En bovenal veel tijd om te praten. Of te zwijgen.

Ondertussen hebben die kinderen van ons zich trouwens minstens even rot geamuseerd. Bij hun (over)grootouders. Frieten, puddingskes en speeltuinen à volonté. Niks ocharme achtergelaten dutskes. Wel leve die andere horizon voor een paar daagjes.

En dat gevoel hadden wij zelf dus ook.

Nee, we gaan hier niet nog eens 5 jaar mee wachten. Zoals we voor deze trip dus wel gedaan hadden.

mallorca - 22 mallorca - 4mallorca - 3mallorca - 5mallorca - 2 mallorca - 5mallorca - 16mallorca - 11mallorca - 18mallorca - 7mallorca - 17mallorca - 14mallorca - 9

Wij vlogen vanuit Eindhoven naar Palma de Mallorca. En logeerden in het Pure Salt Hotel Port Adriano.

7 Comments

 1. Klinkt heerlijk! Ik heb zelf nog geen kinderen maar kan me voorstellen dat het zalig is om er even met z’n tweetjes tussenuit te zijn. En daar hoeven ouders zich niet schuldig over te voelen!

 2. Hier zijn onze jongens op vakantie zonder ons
  Naar zee met oma en opa… we moeten wel werken, maar das toch met minder gehaast en nadenken over van alles en nog wat… in het najaar gaan we mss wel een weekendje weg zonder hen…
  Genieten! ( En even blij zijn als je elkaar terug ziet)

 3. Ik ben vooral jaloers op al de reisjes die je maakt! Hier zijn we al blij dat we eens per jaar een dagje Pairi Daiza kunnen doen… :). Dit jaar zit een vakantie er weer niet in.. Maar het is jullie gegund. Wat klinkt het zalig..

 4. Prijs je enorm gelukkig. Wij wonen in het buitenland, geen beschikbare grootouders – dus van zoiets kunnen we enkel dromen!

 5. Wauw!

  Ons credo is: ook blijven geniet met ons tweetjes.
  Ookal praten sommige mensen je een schuldgevoel aan .. it makes us better parents! Uiteraard kussen wij onze handjes voor de grootouders die dan eventjes de zorg op zich nemen!

  En zo’n mooie foto’s! Misschien moet ik de papa hier dat ook eens leren! ;-))

 6. Wij doen dat elk jaar, een citytrip zonder kind. Hij zou er toch niets aan hebben om de hele dag rond te lopen en aan sightseeing te doen en wij kunnen ons gangen gaan. En de grootouders krijgen qualitytime met de kleine. Win-win-win! 😉

 7. Zalig! Ziet er een geweldig reisje uit. Wij verwachten in september ons eerste kindje en zullen er waarschijnlijk volgend jaar in augustus een eerste keer alleen op uit trekken voor het huwelijk van een vriendin in Spanje. Benieuwd of ik dat ga aankunnen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.