Een roadtrip naar het zuiden. 10 zaken om aan te denken voor je vertrekt.

Het weer doet het niet zo goed de laatste weken. De zomer lijkt verder af dan ooit. En dus begin ik ‘m hier al een beetje te knijpen. Want in principe hadden we gedacht om de hele zomervakantie in eigen land te spenderen. We hebben immers al behoorlijk wat fijne reisjes achter de rug en er zijn sowieso meer dan genoeg zomerbars, festivals en andere events om ons bezig te houden. De oudste heeft bovendien drie kampjes gepland staan en er moet ook nog wat gewerkt worden natuurlijk.

Totaal overbodige paniek natuurlijk, want dankzij mijn/ons zelfstandigenbestaan, hebben we bijna altijd wel de mogelijkheid om er ergens alsnog last minute tussenuit te sneaken

Nu, een vliegtrip zal het dan vermoedelijk niet meer worden. Te veel georganiseer op voorhand en te duur ook zo pal in het hoogseizoen. Maar een autoreisje naar het zuiden zit er wel nog altijd in.  Onder een paar voorwaarden weliswaar. Want het is uiteraard niet mijn bedoeling om ook op verlof in de file te staan. Of om onderweg nieuwe stress te ontwikkelen.

Daarom een beetje advies aan mezelf, en bij uitbreiding aan jullie. Zaken waar je toch beter op voorhand even bij stil staat als je een roadtrip gaat ondernemen.

1. Check eerst deze kalender. Zo weet je meteen op welke dagen je beter niet vertrekt of rekening moet houden met lange files onderweg.

2. Ook een overzicht van de knelpunten die je op drukke dagen het best vermijdt, vind je op die site.

3. Rij niet in 1 trek, op 1 dag naar het diepe zuiden. Boek een hotelletje halverwege.

4. Zorg dat het kids ID van je kinderen in orde/ nog geldig is.

5. Check ook de vervaldatum van je betaalkaart(en) en laat eventueel het maximumbedrag dat je kan afhalen, aanpassen.

6. Dat je de auto vol tankt voor vertrek (of dat in Luxemburg doet), lijkt me logisch. Maar controleer zeker ook de bandendruk en het oliepeil voor je aanzet.

7. Zijn al je boorddocumenten aanwezig? Inclusief een Europees aanrijdingsformulier?

8. Check nog even de belangrijkste verkeersregels in de landen die je gaat doorkruisen.

9. Is je woning voldoende beschermd tijdens je afwezigheid?

10. Heb je een geldige reisverzekering? Die van Europ Assistance bijvoorbeeld biedt je het hele jaar door, 24u op 24, de beste bescherming voor al je vakanties. Ver of dichtbij. (Je kan het basispakket- als je dat wil- trouwens nog aanvullen met pechverhelping, een reisannulatieverzekering én een bagageverzekering.) Tuurlijk hoop je dat je er geen gebruik van hoeft te maken, maar you never know hé. Een ongelukje is snel gebeurd en pech hebben is niet altijd je eigen schuld. Geloof me, dan ben je blij dat je niet moet liggen klooien, maar gewoon even een hulplijn kan bellen. 

2 Comments

  1. oef Erika, je doet er mij net op tijd aan denken dat ik nog een kids ID nodig heb voor mijn zoontje (dat wordt dan wel de spoedprocedure 🙁 )
    bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.