Erika presenteert: de Roomba Irobot.

151340

We hebben hier sinds kort een nieuwe vriend in huis. Eentje die zich in no time geweldig populair heeft gemaakt. Bij de volwassenen omdat hij stofzuigt als no other, bij de kinderen omdat het een robot is. Oh yes. Eentje die eigenzinnig door het huis zoeft en zijn kleine toeschouwers compleet zot maakt. Wat een geluid, wat een moves, wat een schouwspel.

foto 2 foto 1-2

Roomba, want zo heet de Irobot, komt trouwens op plekken where no poetsvrouw has ever gone before. Al betekent het niet dat die poetsvrouw en haar ‘gewone’ stofzuiger helemaal afgedaan hebben. Voor grote stukken vuil en voor de écht grote kuis, zijn ze nog altijd meer dan welkom. Maar zeker als je kinderen (en/of dieren) in huis hebt, is de Roomba een zalige aanvulling en vooral ook een hele geruststelling. Mijn zonen spelen op elk moment zorgeloos op de vloer en ik kan onverwachts bezoek ontvangen, zonder mij meteen te moeten verontschuldigen voor de opgestapelde vetzakkerij. Ook het ooit zo gevreesde zandbakseizoen boezemt mij sinds de komst van onze zoemende huisgenoot to-taal geen angst meer in.

Praktisch dan. De werkwijze van de robot lijkt in eerste instantie behoorlijk chaotisch, maar wees gerust, het ding weet perfect waar het mee bezig is. De Irobot ziet alles, weet waar hij wel, niet of juist meermaals moet zijn en laadt zichzelf op als dat nodig is. Je hebt er echt geen omkijken naar (nu, hoe meer je uit de weg of omhoog zet, hoe makkelijker je het je new best friend maakt natuurlijk!). Opzetten dus die handel als je gaat werken of winkelen en hupla, thuiskomen in een proper huis. Heerlijk, toch? Ik wil ‘m niet meer afgeven. Progress Communications, is dat een probleem?

Zijn er dan geen nadelen?
Tuurlijk wel. Eentje: een Irobot is niet echt goedkoop. Duur zelfs. Maar het ding zit dan ook tjokvol technologie en bespaart je elke dag belachelijk veel werk en stress. Dat kan vermoedelijk al eens een investering waard zijn…

Nog meer info? Kopen? Hier of bij een elektrozaak bij jou in de buurt.

8 Comments

  1. Maar in een huis vol trappen en verschillende niveau’s is het minder nuttig veronderstel ik, omdat je het telkens maar in een kleine opp per keer kan laten werken?

    • dan zal je ‘m idd wat vaker moeten verplaatsen, maar is nog altijd minder werk dan het zelf allemaal te doen :))

  2. Ik heb er sinds kort ook eentje, en inderdaad, zalig is zo’n ding. Ik kan alleen maar beamen wat andere Roomba-bezitters tegen me gezegd hebben, ik heb dat ding jaaaaren te laat gekocht…

    • Hoe meer je uit de weg zet hoe makkelijker voor de robot 🙂 En opletten natuurlijk dat hij geen al te kleine spullen mee opzuigt. Maar hij geraakt sowieso langs en over heel veel ‘obstakels’!

  3. Mijn echtgenoot zou dit ding direct op zijn verlanglijstje zetten, maar ik vroeg me af of het ook op laminaat mag/werkt?
    Verder lijkt het mij ook een zaligheid voor als er hier later ook kleine varkentjes rondkruipen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.