Erika experimenteert: Contigo drinkbekers

Processed with VSCOcam with t2 preset  Processed with VSCOcam with t2 preset  Processed with VSCOcam with t2 preset

Koffie en melk. Dat zijn de toppers hier op vlekkenvak. Al dan niet gecombineerd. Denk cappuccino. Meestal is de verantwoordelijke van het mannelijke geslacht. En zwaar minderjarig. Soms is de vader de dader. En die is echt wel heel meerderjarig. Nu, als er thuis al niet zo nauwkeurig gedronken wordt, kan je je wel voorstellen dat de smosratio van mijn jongens in de auto nog een stuk hoger ligt. Daarom was ik behoorlijk benieuwd naar de prestaties van de Contigo drinkbekers. Het merk belooft ons immers 100 procent mors- en lekvrije waterflessen, reis-, kinder- en koffiebekers. Bovendien beweren ze dat je drankje in hun bekers uren warm of juist uren koud blijft. Thermische topprestaties met andere woorden. En ook het design zou er mogen zijn. Nou… zijn al die eigenschappen écht te combineren in één product? Ik deed de test. Of juister: ik organiseerde de test.

Testpersoon 1: M/ 39 jaar/ koffieverslaafd

Processed with VSCOcam with t1 preset

Item: West Loop roze 470 ml

Ervaring: Veel, zowel wat koffie drinken als wat on-the-go bekers betreft. Wel nog altijd op zoek naar het ultieme model.

Testlocaties: keuken, auto, filmset

Eerste indruk: Mooie vormgeving, paars-roze kleurtje misschien wel iets te vrouwelijk.

Eerste bedenking: Kunnen er 2 koppen cappuccino in? Dat is een basisvereiste namelijk. Voor mijn lief toch.

Testresultaten: Hoera! Er kunnen 2 koppen cappuccino in! Al half gewonnen dus. En het wordt nog beter. Hij komt proper aan op zijn werk. Krijgt complimenten op de beker van een aantal collega’s. En ‘s avonds blijkt het restje koffie van ‘s morgens nog altijd behoorlijk warm te zijn. Straaaaaf!

Testpersoon 2: M/ 3,5 jaar/ soya- en rijstmelkverslaafd

Processed with VSCOcam with t1 preset

Item: Striker Nectarine Tractor 420 ml – met rietje

Ervaring: Al meerdere bekers geprobeerd, altijd wel accidentjes gehad. Dopje gaat niet meer goed toe na verloop van tijd of Finn houdt een volle beker gewoon ondersteboven. De gevolgen laten zich raden, vermoed ik.

Testlocaties: living en auto

Eerste indruk: Waaah! Een tractor! Dadis cool! 

Eerste bedenking: Ik wil mijn andere beker! Tja, kinderen en gewoontes.

Testresultaten: Superpraktisch. En vooral: geen lekjes en geen vlekjes. Tenzij de dop open is en de beker ondersteboven wordt gehouden. Of als het kind de dop er helemaal afdraait en de beker dan ondersteboven houdt. Maar ja, voor die fratsen zal wel nooit een ‘sluitende’ oplossing gevonden worden. Het afsluitmechanisme blijkt trouwens (verantwoord) speelgoed op zich te zijn. Finn heeft het zeker 47 keer open en dicht gedaan voor hij is beginnen drinken. De concurrentiestrijd met de oude beker is officieel begonnen!

Testpersoon 3: M/ bijna 1 jaar/ houdt van papflessen, vooral als er melk inzit

Processed with VSCOcam with t2 preset

Item: Gracie Planes 420 ml

Ervaring: weinig, wel een pro in papflesdrinken en met wat hulp kan ie ook al aardig van een glas nippen.

Testlocatie: living

Eerste indruk: Een beker van de broer! Sowieso interessant dus!

Eerste bedenking: Oei, ik kan hier niet van drinken.

Testresultaten: Mooie vliegtuigjes. Tof ook om te laten vallen, want hij gaat niet kapot, dus kan ik hem nog een paar honderd keer laten vallen. Dingen laten vallen is superleuk.

Voila. Deze familie is redelijk tot zeer overtuigd van Contigo. Jij ook ondertussen? Of geloof je alleen je eigen testen en testpersonen? Begrijp ik. Deel jouw meest legendarische smosmoment (hoeft niet per se van een kind te zijn!) in de comments en win een Striker drinkbeker van Contigo naar keuze. Ik mag er 6 weggeven! Hou mijn facebookpagina vervolgens in de gaten, want daar maak ik de winnaars op 24 januari bekend.

4 colors

Contigo Verkooppunten

Contigo Webshop

23 Comments

 1. Geen legendarische smosmomenten hier maar die bekers lijken mij wel heel handig. Mooi design ook. En bedankt voor de tip ivm de koffie, ik wil al langer zo’n beker maar durfde niet omdat ik vreesde voor koude koffie…

 2. Ik heb de beker met brandweerwagen in test. Eerlijk, ik ben wantrouwig. Hier passeerden al veeeel bekers de revue (3 kids, oudste is 9). Altijd is/was er wel wat: toch lekken, geknoei bij gebruik, x-aantal onderdelen uit en in elkaar te steken bij wasbeurten en na enkele keren onherroepelijk onvolledig, niet dishwasherproof. Name it, we had it. Nu Contigo sinds een week in gebruik. Tot hiertoe doorstaat ie mijn überkritische test!

 3. Wat ik me dan meteen afvraag en ik hoop dat meer mensen binnenkort dezelfde reflex krijgen:
  Meer en meer wijst onderzoek uit dat ‘the age of plastics’ haar sporen nalaat, niet alleen binnenin ons, volwassenen, maar zeker en vooral op kinderen die helemaal geen buffer hebben om de impact van al die plastics toch maar enigszins te neutraliseren.
  Wij zijn al lang voorstander van het idee om zo weinig mogelijk plastic te gebruiken. Bisfenol A of S, ftalaten, etc… hebben een enorme impact op de ontwikkeling van peuters/kleuters/kinderen (en volwassenen) en waarschijnlijk nog meer dan nu al gekend is. En het is niet omdat er op drinkbekers ‘BPA-free’ staat, dat er daarom geen andere (schadelijke) bestanddelen inzitten.
  Beter inox drinkflessen dus!

  http://www.washingtonpost.com/national/health-science/bpa-alternative-disrupts-normal-brain-cell-growth-is-tied-to-hyperactivity-study-says/2015/01/12/a9ecc37e-9a7e-11e4-a7ee-526210d665b4_story.html

  http://www.washingtonpost.com/news/to-your-health/wp/2015/01/13/how-to-avoid-products-with-toxic-bisphenol-s/

  • Dag Katrijn,
   Daar heb je absoluut een belangrijk punt! We moeten als consumenten vragen blijven stellen over het gebruik van plastiek en bedrijven op die manier dwingen om andere oplossingen te zoeken die even praktisch en esthetisch zijn.
   Groetjes,
   Erika

 4. Hey Katrijn,

  Vanuit Contigo willen we hier graag even op reageren. We begrijpen volkomen uw bezorgdheid! Niets gaat boven de veiligheid van onze kids, zij zijn ten slotte onze toekomst.
  Contigo streeft ernaar enkel het beste in de markt te zetten. De flessen worden getest in onafhankelijk onderzoeksbureaus om zeker te zijn dat er geen schadelijke stoffen in voorkomen. Ook onze fabriek ondergaan diepgaande controles. Deze resultaten staan ook op onze website en dus publiek toegankelijk.
  De belangrijkste beweegreden moet zijn om mama’s bekend te maken met de gevaren die gelinkt zijn aan de gewone PET-fles. Deze gebruiken en hergebruiken kan wel tot vervelende situaties leiden. Niet alleen heel erg milieu onvriendelijk (Contigo drinkflessen zijn om hergebruik te bevorderen – net als drinken van kraanwater), maar PET flessen die langdurig gebruikt worden en bvb in zonlicht staan geven gevaarlijke stoffen af.
  Hier moeten we de mama’s op attent maken, dit door veilige herbruikbare drinkflessen (al dan niet inox of Tritan) flessen te gebruiken.

  • Bedankt Sabrina voor je reactie, erg geapprecieerd. Kan je nog even doorsturen waar ik die specificaties kan vinden op de website? ik heb enkel bij productbeschrijving gekeken en daar stond er niets, misschien wel een ideetje om dit (summier) toe te voegen voor bezorgde ouders of ouders-in -spé?

 5. Lieve Erika, uiteraard geloof ik je, maar onder het motto: “wat je zelf doet, doe je net iets beter”, wil ik graag deze lumineuze koffie-beker hoogstpersoonlijk testen.
  Smos-incidenten genoeg als je zo handig bent als ik, maar vooral veel bekers in de kast die uitblinken in het niet doen wat ze beloven. Zeggen dat ik geen fan ben van lauwe / koude koffie zou een understatement zijn. Nagels die afbreken omdat je de beker niet openkrijgt. Volharden in de boosheid, de koffie er vervolgens proper proberen ingieten om daarna dat verdomde deksel er weer snel op te krijgen, ah ja want anders wordt de koffie koud, heeft meer weg van een pyrusoverwinning. Dus ben ik benieuwd en ok ik geef toe, lichtjes sceptisch.

 6. Het ultieme smosmoment komt bij ons de laatste twee jaar telkens van de dochter. Een flesje met melk die niet goed is afgesloten, een fles water die ze zelf los draait en daar dan van wilt drinken met de nodige gevolgen, een beker cola in de cinema die in haar handen komt en waarop ze hard duwt met de gekende colafontijn als gevolg, … En zo zijn er nog wel enkele. Altijd gevolgd met de nodige “traantjes” en daarna een schaterlach van haar. Heel moeilijk om dan kwaad te zijn.

 7. Geen gesmos met bekers, maar hét Ultieme smos-moment…nu ongeveer 16 maanden geleden. Kind & Gezin komt de eerste keer aan huis, om de baby van een weekje oud te wegen en te meten. Voor het wegen moeten ze een nieuwe pamper aandoen, dus ik als kersverse mama, met de vrouw van K&G naast mij, ververs even de pamper van de kleine man…die er niet beter op vond dan én mama, én de muur onder te plassen. Ik kon door de grond zakken, ook al deed de K&G mevrouw heel erg lief alsof ze het niet gezien had. En dan ‘s avonds uiteraard bij de man wenen van “ik ben zo’n slechte moeder, ik kan niet eens een pamper verversen”.
  Nu ja, toen de kleine man een kleine maand later nog eens krak dezelfde stoot uit haalde bij dezelfde K&G vrouw, zakte ik nog een klein beetje dieper (maar toen was de babyblues al over en trok ik het mij minder aan).

 8. Dat moet als 16-jarige op de trap van de quick in brugge markt geweest zijn. Een plateau, gevuld met vetzakkerij en zo’n hoge beker, een struikelmoment en veel schaamte!

 9. Mijn ultieme smos-moment was op het trouwfeest van de beste vriend van mijn man waar hij ook getuige van was (dus “we liepen mee in de suite”). Tijdens de receptie (het avondfeest moest dus nog beginnen) ben ik van een soepje aan het drinken en smos ik op mijn kleedje! een gigantische oranje-vlek (pompoensoep denk ik) op mijn groen kleedje.. grote paniek!! in het toilet heb ik met behulp van water en de handendroger de vlek er (al een geluk) redelijk goed uitgekregen -> wonder boven wonder 🙂
  met een zoontje van 7 maand verwacht ik mij in de toekomst ook aan vele smosmomenten, tot nu is het top-smosmoment dat hij tijdens een grote hap groentenpap juist moest niezen, gevolg: ik hing vol (mijn gezicht, mijn haar, mijn kleren,..), hij hing vol, de tafel en de vloer bezaaid met (weeral) oranje spetters.. en dan maar lachen natuurlijk 🙂

 10. Wat mij steeds zal bijblijven is die ene keer dat mijn zus en ik als kind zélf een fles cola mochten gaan halen in de kelder. We lieten ze helaas vallen en gaven ze zonder dit te zeggen aan ons mama. De rest kan je wel raden zeker?

 11. De meeste smosmomenten komen momenteel van de bijna 2-jarige, ge wilt niet weten hoeveel keer per dag die een beker omstoot (gelukkig drinkt het kind graag water :-)).
  De meest legendarische smosmomenten komen ongetwijfeld van de ietwat onhandige mama, het meest genante was wss het pak bloem dat in de winkel uit mijn handen viel en min of meer ontplofte door de niet al te zachte aanraking met de grond…

 12. Mijn meest legendarische smosmoment moet nu zo’n 30 jaar geleden voorgevallen zijn. Mijn zusje (toen 4) en ik (toen 8) hadden ruzie, zoals alleen zusjes dat kunnen hebben 🙂 Mijn zusje was gekleed in een heel mooi wit broekpakje met roze streepjes dat ze had gekregen op onze vakantie in Zuid-Frankrijk. Ik was zo boos op haar dat ik onbewust mijn boosheid uitte door te knijpen in de fles chocomelk die ik in mijn handen had. En ja, een gigantische straal chocomelk om mijn zusje haar geliefde outfit. Toen een verschrikkelijke ramp maar nu een mooie herinnering aan onze kindertijd die regelmatig naar boven komt 🙂
  Even totaal terzijde: ik heb ook een zoontje Finn van 3,5 die enkele weken na jouw Finn geboren is. Toen kon ik er niet echt mee lachen (want iedereen ging denken dat ik mijn zoon zo genoemd had omdat Erika Van Tielen haar zoon zo genoemd had

 13. Met een kleuter van 2,5 zijn hier ondertussen al heel wat smosmomenten gebeurd. Het begon al als baby. Net buikje vol gegeten, wachtend op een boertje, gulp mama en dochter vol. Nu is meestal de dochter zelf slachtoffer van haar gesmos. Zowat elke week gaat er wel een beker omver. En is het de dochter niet, dan slaagt kluns mama er wel in iets omver te kieperen.

 14. Voorlopig hier nog weinig “gesmos” (het teruggeven van de melk van de dochter niet meegerekend). Maar dus wel een dochter van 8 maanden die onderhand eens van iets anders dan een papfles mag leren drinken, dus zo een fles zou zeker van pas komen!

 15. Mijn smosmoment is eigenlijk ook wel een beetje een lomp moment…
  Stel je voor: je bent op weg van België naar Italië en hebt al de ganse nacht gereden met je slapende tweeling van anderhalf jaar op de achterbank. Rond 6u ‘s morgens is het tijd voor een korte stop en worden de beide dames natuurlijk wakker. Na enkele minuten zetten ze het op een huilen omdat ze honger hebben. In alle haast de flesjes beginnen vullen, dame nummer 1 op schoot bij papa achter het stuur, dame nummer 2 op schoot bij mama bij alle tassen die ook vooraan in de auto zijn gestapeld. Bleek dat dame nummer 2 echt wel flink aan het drinken was, dat flesje minderde zienderogen. Grote honger moet ze hebben, dacht ik. Na enkele minuten merk ik dat haar truitje wat nat is. Tiens, is ze nu echt zo slecht aan het drinken? Normaal doet ze dit niet. En dan kom ik tot de ontdekking dat ik de fles in alle haast niet goed heb dicht gedraaid en ik dus de halve fles in haar nek leeg heb gegoten… *oeps* *schaamrood op de wangen*

  Ps: ik hoef geen fles van Contigo, want één fles zou veel ruzie veroorzaken bij ons thuis. Beide dames zijn nogal jaloers en zeggen elke dag “ikke ook, ikke ook”. Nee, het zou bij ons geen succes zijn, tenzij we er twee zouden hebben. 🙂

 16. Blenders willen in mijn wereld ook al wel es voor de nodige smosmomenten zorgen! Zo was er die keer dat ik ‘s ochtends op mijn kot, in een race tegen de klok (‘om op tijd in de les te zijn’, weetjewel) een ontbijtsmoothie bij elkaar ging blenden. Ik had ‘t al 100 keer eerder gedaan en dat lukte mij steevast nét in de beperkte voorziene tijd! De blender in kwestie had wegens plaatsgebrek een plekje veroverd op mijn lage boekenkast. Ik had (dacht ik) alles goed vastgeschroefd onderaan vooraleer ik hem begon te vullen. En dan, blenden maar! Waarna er zich meteen een sappige smoothie-stroom begon te ontwikkelen, jawel, vanonder uit de blender, richting de boeken die eronder stonden! (RAMP!) Meteen zette ik het ding af, maar het kwaad was al geschied: smoothie droop via de kast, langs enkele boeken, op de tapis-plain n.b.(!) En de ellende was nog niet gedaan want hoe moest ik de (nog niet volledig gemixte) smoothie uit de blender zien te krijgen, terwijl ik de bodem moest losvijzen en de smoothie bijgevolg langs mijn hand droop?! Dat alles dan in de sfeer van ochtendlijk tijdsgebrek enzo. Geweldig! Enfin, het is geëindigd met een hoop gesukkel met wat soepborden, wat snel gekuis langs de boeken en het vast tapijt en natuurlijk, zonder een heerlijke ontbijtsmoothie én bovendien te laat in de les! 🙁 Grmbl!

 17. Mijn legendarisch smosmoment. In de auto zitten en van een fles drinkyoghurt willen nippen. Denken ‘ik zal er eerst eens goed mee schudden’. En dan tot de constatatie komen dat de dop er niet goed op zit. Resultaat: drinkyoghurtregen in de auto. Dolletjes!

 18. ik hoop dat ik nog niet te laat ben om deel te nemen aan de wedstrijd, want met twee kleine meisjes van 4 en 1 jaar behoort smossen sinds hun komst ook tot hun middle name. Ik had ze beter Lily Lou Smos en Lucy Smos genoemd. Er zijn al heel wat drinkflesjes de revue gepasseerd, vooral de eerder baby achtige bekers blijven lekken, zeker als de tutjes al goed uitgesjabberd zijn (of hoe zeg je dat in het deftig AN?). Ons ergste smosmoment? Het waren er al zoveel en in zoveel verschillende vormen dat ik er geen kan bedenken buiten de smerige natte verzorgingstassen die ik heb moeten uitkuisen, gesmos op de achterbank. Momenteel houden we het op de drinkbekers van Skip Hop, maar steeds bereid deze van contigo te testen! groetjes

 19. Mijn ultieme smosmoment was in de winter van 2012, in een buffet restaurant te Amsterdam (ben de naam kwijt). Na een dagje stappen/shoppen met een volle plateau met een ‘lekker gerechje’ en uiteraard grote beker frisdrank begeef ik mij naar de dichtsbijzijnde vrije tafel. En net voor het dienblad de tafel bereikt valt heel die handel ui mijn handen, puur uit een plots overvallen vermoeidheid. Ik was al de gansé dag zoooo moe… Daags nadien toch maar naar de dokter… Verdict: ZWANGER joehoe!

 20. Een nieuwe stek vraagt om een nieuwe blender. Ik stond te popelen om hem te testen.
  Spinaziesoep, dat stond er die avond op het menu. Het kooksel in de blender gieten, de knop op ON zetten en binnen een paar seconden zou er verse spinaziesoep op tafel staan. Easy peasy. En dan ging het licht uit. Kortsluiting. En de spinaziesoep droop van de tegels en de keukenkasten naar beneden… Alles wat normaal wit ziet, zag groen. Dan maar een pizza uit de diepvries.

 21. Lees ik deze blog, denk ik bij mezelf: mmhh, dat zou handig zijn, want ik ben nogal een ‘krak’ in smossen 🙂 En dan kom ik op het einde van jouw blog en zie ik jouw vraag. Toeval!
  Mijn mooi smosmoment dateert van nog niet zo lang geleden, gisteren eigenlijk. Op kantoor was ik met iemand aan het bellen en ben ik op zoek naar een balpen om iets op te schrijven. Ik ben een grote fan van theedrinken in van die hele grote mokken… En bij het grijpen naar die balpen, smos ik die hele tas thee op mijn kleren :-s Gelukkig was die al wat afgekoeld, maar rondlopen met een kletsnatte rok en nylonkousen, dat is niet mijn favoriete bezigheid! Zo’n drinkbus zou dus best wel handig kunnen zijn, zeker als ie mijn thee dan ook nog warm houdt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.